Różano-liliowcowy pod dębami... i jeszcze hortensje. cz.9

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Różano-liliowcowy pod dębami... i jeszcze hortensje. cz.9

Post »

gajowa, agenta, Edyta1, Rewi, koniczynka, leszczyna, dwostr, roza333, dziękuję :)

AGNESS, ursulka, dzięki kochane, żeście mnie trochę oświeciły w kwestii niecierpków. Ja myślałam, że one nie cierpią słońca i stąd ich nazwa. Kurcze, tak starsznie mi zależało na zebraniu nasion z tych moich białych. No nic, może w tym roku będzie lepiej, jakoże zostałam dzięki wam nieco doinformowana :D
bozuniu, to super, że spróbowałaś przechować heliotrop przez zimę. Ja nawet o tym nie pomyślałam, a szkoda. A wiesz, ze niedawno gdzieś tam czytałam, że można heliotrop poprowadzić w donicy w formie drzewka. Na zimę zabierać do domu, a potem znów wystawiać. Bardzo fajny pomysl. TRzeba by sprobować...
Małgocha, ja też jestem ciekawa tego twojego pomarańczowego floksa, bo na zdjęciach to już takiego widziałam kilka razy, ale w realu jakoś nigdy. No ale może producenci coś wymyślili nowego. Oby.
Margo, dam znać na pewno. I tak sobie myślę, że pewnie za dwa, trzy lata taki hydrożel będzie u nas w powszechnym użytku i jego cena zancznie spadnie. Teraz to na razie jednak nowość.
Tajka, u mnie i u ciebie jest tak okropny piach, że naprawdę taki hydrożel byłby rewelacyjnym rozwiązaniem. Miejmy nadzieję, że będzie się stawał na rynku coraz tańszy. Za granicą sprzedają ziemię, która ma już w sobie hydrożel. U nas chyba jeszcze nie.
jode22, oj jak fajnie, że do mnie przyszłaś. Miło mi, że ci się spodobało. Na pewno
szybciutko nauczysz się wstawiać zdjęcia i pozwolisz nam oglądać swoją działeczkę.
ewamaj, zdążyłam już sprawdzić ten powojnik. Faktycznie, kwiaty ma identyczne jak mój. Tylko że biały. A ponieważ białych włoskich w ogóle jest mało, to koniecznie będę go sobie musiała zamówić.
Isiu, moja miła, ja mam Silver Dollar. To jedna z piękniejszych hortensji. Niestety zniknęła z oferty Szmita, nie wiem dlaczego. Natomiast mnie kupiła ją u siebie Francesca, ale nie zdążyłam jej już jesienią zasadzić i teraz zimuje w garażu. Ogromnie się z niej cieszę. Jak ci się ją udało znaleźć w Skierniewicach???
anabuko, o taki puch z pewnością jest dobry dla roślin, gdy jest mróz. Na razie jednak nie ma u nas mrozu i śnieg szybko topnieje.
Zeniu, doskonale cię rozumiem. Ja też się nie mogę doczekać tego sadzenia i siania. Ale dziewczyny tu wyszukaly, że najlepszy termin to 19 lutego, a więc czekam.
szyszunia, ja jeszcze nigdy w donicach róż nie miałam. Ale opinie są różne i chcę to sprawdzić. Wielkokwiatowych nie zamierzam w nich sadzić, ale te mniejsze... Zobaczymy. Już kilka wytypowałam. Podobno White Cover dobrze się sprawuje w donicy.
Awatar użytkownika
Renata1962
1000p
1000p
Od: 24 lut 2011, o 16:44
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Wandziu
oglądam Twoje kwiatuszki cudo,poprawiają nastrój ;:1
Awatar użytkownika
jode22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 14:07

Post »

Wandziu, nauczyłam się wstawiać zdjęcia przez Fotosik, ten bezpłatny profil. Wstawiane zdjęcia są 500 x pikseli. Powiedz mi, jaki jest wymiar tych większych i domyślam się, że do tego trzeba mieć wykupiony abonament - tylko jaki minimum? Jak oglądam te wasze piękne zdjęcia, to bierze mnie ogromna chęć na fotografowanie :heja .
Masz tyle wątków, że nie wiem kiedy się przez wszystko przkopię. Muszę pooglądać sobie storczykowy. Ja też mam ich dużo - muszę założyć osobny wątek ;:65
Pozdrowienia, Jola, Utile dulci miscere Spis aktualnych wątków
Ogród przydomowy Joli
Monikwiaty
1000p
1000p
Od: 27 lis 2011, o 23:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Wandziu pokazałaś zimową ale bajkowa scenerię jak z krainy czarów , tym bardziej na mnie działa że dopiero skończyłam czytać książkę pełną magi i tajemnic , pozdrawiam :)
Pozdrawiam, Monika.
Wstążeczka
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.

Post »

Renatko1962, witam serdecznie, masz rację, zdjęcia są dla nas wszystkich poprawiaczem humoru, gdy na dworzu mamy szaro-buro.

Monikwiaty, faktycznie w tej zimowej wieczornej scenerii jest sporo magii. A jak się ma rozwiniętą wyobraźnię, to można dojrzeć rozmaite duchy drzew i krzewów, które snują się po zakamarkach ogrodu. Koty są z nimi zaprzyjaźnione, bo czasem da się słyszeć ich rozmowy ;:196

Jode, Oprócz Fotosika zdjęcia można wklejać także przez Imageshack (tutaj mozna wybrać wielkość zdjęcia), ale darmowe fotki są tylko do określonego limitu. Ja nigdy nie kupowałam abonamentu. Korzystałam, ile się dało z Fotosika, potem z Imageshacka. Później mi zablokowali. Ale w sieci jest dużo darmowych programów wklejania zdjeć. Ja korzystam z TinyPic.
On jednak wymaga znajomości angielskiego. Poczytaj w tutorialach, tam proponują inne hostingi, na przykład Picassę. Zaraz podam link.
Tutaj do Imageshack
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=53&t=29322

Chciałam jeszcze podać link do Picassy, ale widzę, że zostały usunięte zdjecia instruktażowe :(
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Ja już ten powojnik zaklepałam i mam nadzieję, że się sprawdzi w półcienistym miejscu :D Jednak chcę mieć znów białą rabatę.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.

Post »

Ewa, biała rabata pozostaje u mnie w sferze "spraw niezałatwionych". Zawsze mi się trafia jakiś inny kolorek. Ale chcę mieć w ogóle dużo białego w ogrodzie. ;:108 Może być łączony z innymi kolorami.

Dzisiaj przesadzałam znów fiołeczki. Jeszcze mi zostało około 30 sztuk, ale w tym tygodniu już skończę.
Obrazek
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Brawo ;:180 To znaczy, że 170 fiołków ma już nowe domki ;:138
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Ta liczba fiołków robi wrażenie. Mam zaledwie kilka, takich zwyklaków.
Biała rabata-chyba nigdy nie będę miała. Brak konsekwencji kolorystycznej, chociaż bieli w ogrodzie mam sporo (nie mówię o śniegu :twisted: , który wciąż jeszcze zalega).
Ale u ciebie czytam, że podobnie :wink:
Awatar użytkownika
Isia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 maja 2007, o 17:55

Post »

Wando pewnie przypadkiem jak to w życiu bywa :D miałam kupić inną ale ktoś już nie pamietam kto namówił mnie właśnie na tę jeżeli jak twierdzisz to dobry wybór tym bardziej sie cieszę zobaczymy jak sie będzie u mnie sprawowała. Pozdrawiam Cie serdecznie
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.

Post »

Aniu-Sweety, Klaryso, Isia :wit

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Edyta1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 paź 2011, o 00:06

Post »

wanda7 pisze: Obrazek
Wandziu, uwielbiam takie widoczki ;:170 .
Pozdrawiam - Edyta
Zapraszam do mojego ogrodu
Awatar użytkownika
Isia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 maja 2007, o 17:55

Post »

;:138 ja tez uwielbiam takie klimaty :D pieknie wkomponwane trawki :D
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Klimaty też takie lubię, ale ta ścieżka z kamienia jest piękna, jak mi się taka marzy ;:138
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Wando, myślałam że pomyliłam wątki :;230 U Ciebie zdjęcia zimowe ;:oj dobrze że zaraz potem te normalne bo chciałam w pośpiechu opuścić ten ogródek :wink:

Piszecie że siewy dopiero 19? ja chyba się będę trzymała weekendów ;:306 bo po powrocie z pracy to się nadaję na kanapę ;:306

Pierwsze siewy lobelii zaczynają się u mnie pokazywać :heja
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”