Czekając na wiosnę..... w ogrodzie Doroty - cz.5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
katja
500p
500p
Od: 2 paź 2008, o 13:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Czekając na wiosnę..... w ogrodzie Doroty - cz.5

Post »

Dorotko, dziękuję ;:196 . Ty to masz smykałkę do tych kompozycji ;:138
Pozdrawiam
Kasia
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

W ogóle dosyć emocjonalnie odnoszę się do roślin, najczęściej kocham bezgranicznie :D Bardzo bezpieczne uczucie :;230
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Kontakt:

Post »

Hi, hi, hi... nawet ja powiem, że całkiem fajne te żurawki :;230
Tyle, że ja muszę szukać takich, które zniosą obfite kąpiele słoneczne... nogi w piasku... Takie hm... wydmowe żurawki :wink:
Awatar użytkownika
igielka78
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 10:24

Post »

Fajne zakątki żurawkowe. I znowu mi się spodobały u ciebie kompozycje monochromatyczne. Dziś przesuper to w różnych odcieniach czerwieni, a pamiętam, że kiedyś pokazywałaś taką z różnymi odcieniami zieleni. :roll:
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ewciu, ja tez kocham mój ogród :)

Izulku, nie wiem czy są takie wydmówki, nie znam się az tak na zurawkach. A i doświadczenia z piaskiem mam mizerne :wink: tylko te z piaskownicy :;230

Igiełko, mówisz pewnie o tym zakątku
Obrazek
Przyznam się, że mnie się on najbardziej podoba. Chociaż moja ulubiona żurawka to Vienna. Mam nadzieje, że nie zrobi mi psikusa i nie wypadnie po zimie :)
Obrazek
Obrazek
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

Warto pomyśleć o Viennie ;:108 cudna w tych różnistych kolorkach :uszy
Nie dziwię się, że ulubiona.
Awatar użytkownika
katja
500p
500p
Od: 2 paź 2008, o 13:32

Post »

Viennę namierzyłam na "czerwonej" żurawkowj rabacie tuż przy róży.
A co to za jedna, zielona z wyraźnym unerwieniem, po prawej w drugim rzędzie rabaty "zielonej"?
Pozdrawiam
Kasia
Tamaryszek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 20:55

Post »

Witaj Dorotko! Jaki ten Twój ogród ładny...! Dziś spodobało mi się zestawienie hortensji i jeżówek, zastosuję u siebie. I bardzo poproszę o nazwę odmiany tego białego orlika -cudo! Zamierzam kupić wiosną kilka.
Pozdrawiam , Tamaryszek
Mój świat --- Wizytówka
Awatar użytkownika
igielka78
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 10:24

Post »

Vienna piękna. Nie rozumiem dlaczego jeszcze jej nie mam! Chyba na wiosnę muszę to zmienić.
Awatar użytkownika
Marta_S
500p
500p
Od: 3 wrz 2010, o 12:11

Post »

:oops: Teraz to i sama się z siebie śmieję ;:14 :lol:
Zapraszam
Ogród Marty_S
Awatar użytkownika
Reni4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 wrz 2009, o 15:01

Post »

Dziękuję ślicznie Dorotko za zaproszenie..może uda się nam znowu razem kawę wypić jak nie u mnie to u Ciebie..miło by było ;:196
Tak mało czasu ostatnio związane z pracą..i wiesz jak jest ja chodzę na nogach do pracy i z powrotem do Glinika..mam trochę km..więc jak już doje do domu poz górkę...to muszę chwilę odpocząć..a w domu pies i inne obowiązki już czekają..Tak że na wile to mi już tego dnia brakuje zwłaszcza że dzień jakoś taki krótki się ostatnio zrobił :wink:
Żurawki..to też ostatnia moja miłość zobaczymy co będzie po tej zwariowanej zimie... :?:
Powojnika też będę szukać ..odpisałam sobie parę od Ciebie ;:180 mam nadzieję że znowu dziewczyny na placu będą miały wybór :wink:
Pozdrawiam serdecznie i udanego urlopu Ci życzę ,,mój się już kończy ..ale miałam teraz przez dwa tygodnie córcie na urlopie więc czas jeszcze szybciej minął:)
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Dorotko jesteś kolejną osobą której wątek zgubiłam, chyba sama niedługo się zgubię. Bardzo mi przykro że tak dawno do Ciebie nie zaglądałam :oops: wybacz mi moje roztargnienie. ;:196 U Agusi napisałam żeby mnie na drugi raz kopnęła w kostkę jak się tak zagubię, Ciebie też o to proszę. ;:180 ;:196
Obiecuję nadrobić zaległości. ;:108
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41

Post »

dodad pisze:Od jutra piechotką do pracy zaczynam chodzić.
W kontekście naszej wczorajszej dyskusji o szpilkach, zabrzmiało to na nowo... jakoś groźniej :;230
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

:wit
Jola, prawda, ze śliczna? Na zywo jeszcze ładniejsza. Ujęły mnie te pastelowe kolory.

Kasia, masz rację, rosnie na czerwonej rabacie ;:108
Chodzi ci o tę za największymi liśćmi? Niestety nie pomogę, bo.... zapomniałam. Gdzieś mam niby zapiski z zamówienia, ale tyle razy przesadzałam żurawki, ze wszystko mi się.....pomieszało.
Nie przywiązuję właściwie uwagi do nazw roślin. Oczywiście prócz róż i powojników - te jakoś udaje mi się bez problemu zapamiętać :wink:
Obrazek

Izo, miło, ze cos w moim ogrodzie cie zainspirowało :) W nazwie orlika nie pomogę, bo kupowałam bez nazw. Szperając po forum zastanawiałam się czy to nie orlik wachlarzowaty, znalazłam gdzieś zdjęcie białej odmiany,a le nazwa uleciała. Roślinka jest niewielka, ale nie jestem pewna czy to akurat to.

Igiełko, z pewnością ;:108 Polecam

Marto, nie ma sie co czerwienić ;:196

Reniu, rzeczywiście, nie dziwię sie, że po wspinaczce do domu nie masz już siły na nic.Miejmy nadzieję, ze z wiosną będzie lepiej. Żurawek nie zamierzam już kupować w większych ilościach, choć cały czas zastanawiam się nad koncepcja rabaty przed domem. Opcja żurawkowo-hostowa na razie najsilniejsza więc pewnie zakupy jakieś wiosną poczynię. Najpewniej u Igi.
Myślę, że nasze dziewczynki z ogrodniczego zadbają wiosna o dostawę powojników i będą ładne odmiany. Może nawet uda się nabyć Marię Skłodowską - cudna nowość.
W czasie urlopu planuje sie zabrać za przycinanie drzew, byleby nie było zbyt wielkich mrozów.

Majeczko, ciężko odwiedzać na bieżąco wszystkie zaprzyjaźnione ogrody, ale cieszę się, że mnie odnalazłaś ;:196

Goś, właśnie niedawno nabyłam na wyprzedaży zimowe obuwie. Co prawda nie na szpilce ale obcas ma 10cm :;230
A piechotką jak najbardziej udaje mi się ostatnio poruszać. I dobrze, dotlenić się trzeba.
W lutowym numerze MPO jest artykuł o depresji sezonowej. I rada - więcej ruchu. I to zamierzam wprowadzić w czyn. :uszy

Miłego dnia :wit
Obrazek
Obrazek
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Dorota napisała:
Ponieważ dobijamy do setki, pozwolicie, że zamknę ten wątek. Nowy już wkrótce :wit
Te słowa pamiętam i tego ptaszka przycupniętego pod liśćmi, więc widocznie to czytałam. A potem zniknęłaś a ja przeglądam wątki według moich postów i z reguły nie patrzę na podpis 'starych' znajomych, to taka rutyna ale to błąd bo dużo ludzi tej zimy zamknęło wątki nie otwierając od razu nowego, a potem po miesiącu szukam. ;:132
Majeczko, ciężko odwiedzać na bieżąco wszystkie zaprzyjaźnione ogrody, ale cieszę się, że mnie odnalazłaś ;:196
Dorotko może nie codziennie ale przynajmniej raz na 2 tygodnie zaglądam do tych na których mi najbardziej zależy a Ty i Twój wątek do takich należą. Jakby się podobna sytuacja powtórzyła to się upomnij o wizytę, zwłaszcza jak masz nowy wątek, proszę Cię bardzo. ;:180
Brakowało mi widoków Twoich azalii, oczka i innych ciekawych miejsc i roślin. Ostatnio wybieram powojniki i nie umiem się zdecydować które wybrać a u Ciebie dużo ich jest. Na wielkokwiatowe to raczej się nie piszę ale włoskie czy botaniczne, właśnie w tych wybieram. Bylinowych mam kilka i dobrze sobie radzą. :roll:

U mnie napisałam Ci o różyczce. :lol:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”