Cymbidium wspaniałe pastelowe. Gratuluję kwitnienia.
Z Elfowej krainy storczyków III cz. ;))
-
Joane
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 27 paź 2009, o 23:10
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Z Elfowej krainy storczyków III cz. ;))
Justynko, jak zobaczyłam zdjęcie katlejki z azalią to w pierwszym momencie pomyślałam, że pięknie i bujnie Ci rozkwitła katlejka.
A potem doczytałam że to dwie inne rośliny. Super je razem skomponowałaś.

- justus27

- Od: 18 mar 2009, o 18:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- ewarost

- Od: 14 gru 2010, o 18:21
- Kontakt:
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
O, matko nooooooo... Teraz to mnie poszczułaś

Pozdrawiam Agnieszka
- arlet3

- Od: 5 maja 2010, o 19:30
Justynko cymbidium prześlicznie wygląda na tle nieba
Czereśnie
Czereśnie

- justus27

Dusiu- szczerze? To poprzedniego lata wcale się nim nie przejmowałam. Nieraz było wywrócone po burzy, jesienią, po przejściach trafiło do budynku. Potem je do mieszkania przywiozłam i po 3 miesiącach znów pojechało na działeczkę...
Venus- u mnie już są czereśnie. W tym tygodniu będę robić pyszny dżem ;)
Mala06- jeszcze nie pachnie, jutro do południa postawię go po stronie wschodniej do słoneczka...może zacznie pachnieć
Ale kwiat jest cudny i woskowy... ;) No i najważniejsze, on jest "mój" 
Ewarost- było pachnące, jako kwitnienie sklepowe. Teraz nie pachnie...na razie. Myślę, że za 2,3 dni będzie pachnieć. Ciekawe, czy pszczoły zechcą go zapylać
Lucynkof- strasznie się cieszę, że już po pierwszym sezonie zakwitło. Jak czytałam, że ono niechętne do kwitnienia, to nastawiłam się psychicznie, że sobie mogę poczekać kilka lat na pierwszy kwiatuszek
Syljed- obie roślinki pięknie się dopełniają kwiatami i zapachem. Może zrobię zdjęcie katlejki z białą azalią (pachnącą piżmem i anyżem), żeby kwiatów nie mylić ;)
Bool- powodzenia w chowaniu cymbidium. Życzę Ci kiedyś tam, właśnie takiego widoku
Miau- dziękuję
Henrykubb- dziękuję. Mam nadzieję, że cymbidium będzie chętne co roku wydać choć jeden pędzik...
Joane- Któraś z Forumowiczek Zainspirowała mnie i własnie dlatego była sesja wspólna. A chcialam udowodnić, że nie tylko wśród storczyków wybieram "ogniste" barwy. Co nie znaczy, że nie kocham na przykład czystej i niewinnej bieli
Cymbidium dziękuje za komplementy.
Ewarost- najważniejsze, że własne. Takie są najsmaczniejsze i najzdrowsze. Własnie na tej czereśni marzy mi się powiesić kilka Vand
Tyle, że mam jedną Ascocendę
Migrenqo- one są soczyste i smakowite
Arlet- chyba teraz tylko takie fotki będą... Ty Masz swoje "niebo" w postaci tła. A ja mam błękit nieba na działce "za darmo"
A co się dzieje na parapetach...Masdevallie rosną:

I odkryty parę dni temu pędzik na peloricu _Orange. Zaskoczył mnie niem, bo ma stary, zielony pędzik i własnie zaczął przedłużać boczne oczko:

Venus- u mnie już są czereśnie. W tym tygodniu będę robić pyszny dżem ;)
Mala06- jeszcze nie pachnie, jutro do południa postawię go po stronie wschodniej do słoneczka...może zacznie pachnieć
Ewarost- było pachnące, jako kwitnienie sklepowe. Teraz nie pachnie...na razie. Myślę, że za 2,3 dni będzie pachnieć. Ciekawe, czy pszczoły zechcą go zapylać
Lucynkof- strasznie się cieszę, że już po pierwszym sezonie zakwitło. Jak czytałam, że ono niechętne do kwitnienia, to nastawiłam się psychicznie, że sobie mogę poczekać kilka lat na pierwszy kwiatuszek
Syljed- obie roślinki pięknie się dopełniają kwiatami i zapachem. Może zrobię zdjęcie katlejki z białą azalią (pachnącą piżmem i anyżem), żeby kwiatów nie mylić ;)
Bool- powodzenia w chowaniu cymbidium. Życzę Ci kiedyś tam, właśnie takiego widoku
Miau- dziękuję
Henrykubb- dziękuję. Mam nadzieję, że cymbidium będzie chętne co roku wydać choć jeden pędzik...
Joane- Któraś z Forumowiczek Zainspirowała mnie i własnie dlatego była sesja wspólna. A chcialam udowodnić, że nie tylko wśród storczyków wybieram "ogniste" barwy. Co nie znaczy, że nie kocham na przykład czystej i niewinnej bieli
Cymbidium dziękuje za komplementy.
Ewarost- najważniejsze, że własne. Takie są najsmaczniejsze i najzdrowsze. Własnie na tej czereśni marzy mi się powiesić kilka Vand
Migrenqo- one są soczyste i smakowite
Arlet- chyba teraz tylko takie fotki będą... Ty Masz swoje "niebo" w postaci tła. A ja mam błękit nieba na działce "za darmo"
A co się dzieje na parapetach...Masdevallie rosną:

I odkryty parę dni temu pędzik na peloricu _Orange. Zaskoczył mnie niem, bo ma stary, zielony pędzik i własnie zaczął przedłużać boczne oczko:

-
kasia74

- Od: 1 cze 2010, o 23:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Justynko
dla nowych przyrostów na masdevalliach, gratuluję pędzika na peloricu
- marwes

- Od: 28 lip 2010, o 09:50
Justynko ,powoli nadrobiłem nieprzespaną noc po poprzedniej sesji foto a tutaj znowu takie piękności i na dodatek pachnące . Czy nie za dużo na raz......
,
a ja znowu nie dośpię w końcu będę chodził jak po tapsach
Gratuluję rozkwitu u Cymbidium
i przyrostów u Masdevalli. 
a ja znowu nie dośpię w końcu będę chodził jak po tapsach
Gratuluję rozkwitu u Cymbidium
Justynko ależ Ty masz rękę do kwiatów 
Jejku czereśnie
uwielbiam, najlepsze takie prosto z drzewa, te sklepowe nie smakują tak dobrze
zazdroszczę Ci, ja w bloku mieszkam więc moge sobie póki co pomarzyć
Gratuluję pięknych kwiatów na cymbidium, moje coś zmarniało...stoi na balkonie ale nie wiem czy coś z niego będzie...a chciałabym bo uwielbiam te cudnie kwiaty 
-
katarzynka575
- 1000p

- Od: 15 mar 2010, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
No pięknie zaczyna kwitnąć Cymbidium to i pewnie będzie pięknie pachnieć
Peorlicu następny pędzik gratuluje a długo na niego czekałaś ?
Masdevalie z Tobą na urlopie to proszę jak pięknie odpoczywają
Justynko a czeresienki jeden słoiczek kompociku proszę zrób, jak się odwiedzę to spróbuję
Peorlicu następny pędzik gratuluje a długo na niego czekałaś ?
Masdevalie z Tobą na urlopie to proszę jak pięknie odpoczywają
Justynko a czeresienki jeden słoiczek kompociku proszę zrób, jak się odwiedzę to spróbuję
-
Joane

- Od: 27 paź 2009, o 23:10
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Justynko jak pięknie przyrastają Ci te Masdevallie.
Ta od Ciebie też u mnie ładnie rośnie.
Czeresienki. Miam miam.
Ta od Ciebie też u mnie ładnie rośnie.
Czeresienki. Miam miam.
- justus27

Kasiu74- dziękuję w imieniu masdevallii
Z wszystkich, dorosłych falków, tylko dwa nie mają pędzika lub nie przedłużają kwitnienia. Okno południowo-wschodnie chyba im pasuje.
Marwes/Marku- spokojnie Śpij, bo przecież "sen to zdrowie"
Dziś tylko jedna fotka, bardziej praktyczna...
Sama- staram się kwiatuszkom dogadzać ;) Poza tym, teraz najlepszy czas na kwitnienia i pędziki
KarolaW- ja też je uwielbiam. Mieszkam w bloku, ale na szczęście mamy działkę...
Katarzynko- dziś nawet czasu nie miałam, by go powąchać. Ale kolejne kwiatuszki się rozwinęły. Jutro , pewnie zrobię fotkę w pełni rozkwitu cymbidium
Oby tylko wyszedł ten kompocik i dżemek ;)
Joane- wreszcie ruszyły z nowymi listeczkami, wcześniej były tylko korzonki. Cieszę się, że Twoja też ładnie rośnie.
Zaległa fotka..zrobiłam nową skrzyneczkę na zimę, do powieszenia w oknie. Będzie podwójny rząd doniczek
Łańcuszki też już przymocowane są, tylko zdjęcie było zrobione przed ich zamontowaniem:

Marwes/Marku- spokojnie Śpij, bo przecież "sen to zdrowie"
Sama- staram się kwiatuszkom dogadzać ;) Poza tym, teraz najlepszy czas na kwitnienia i pędziki
KarolaW- ja też je uwielbiam. Mieszkam w bloku, ale na szczęście mamy działkę...
Katarzynko- dziś nawet czasu nie miałam, by go powąchać. Ale kolejne kwiatuszki się rozwinęły. Jutro , pewnie zrobię fotkę w pełni rozkwitu cymbidium
Oby tylko wyszedł ten kompocik i dżemek ;)
Joane- wreszcie ruszyły z nowymi listeczkami, wcześniej były tylko korzonki. Cieszę się, że Twoja też ładnie rośnie.
Zaległa fotka..zrobiłam nową skrzyneczkę na zimę, do powieszenia w oknie. Będzie podwójny rząd doniczek

- marwes

- Od: 28 lip 2010, o 09:50
No proszę trochę czasu spędzonego na działce i kolejny zrealizowany pomysł.
Justynko Ty to bez pracy chyba żyć nie możesz ,a gdzie czas na odpoczynek....
Justynko Ty to bez pracy chyba żyć nie możesz ,a gdzie czas na odpoczynek....
O kurcze Justyna, ale z Ciebie Pomysłowy Dobromir