Moja skromna działka i przeprowadzka Ada-kj

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
maria5
1000p
1000p
Od: 18 wrz 2008, o 17:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moja skromna działka i przeprowadzka Ada-kj

Post »

Podziwiałam a nawet zaczynam zazdrościć ci tak pięknie zaplanowanych nasadzeń, będzie ślicznie jak się przyjmą a tego ci najbardziej życzę ;:196
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 gru 2007, o 21:38
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ja , jak zobaczyłam zdjęcia to zaraz sobie pomyślałam , koneweczka to za mało
wąż trzeba było rozciągnąć.
Ja jestem wzrokowiec. Lubię czytać Twoje wpisy ale co zobaczę na własne oczy to pozostanie .
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

KRYSIU jesteś mistrzem . Pamiętasz jak" spodobała" Ci się działka to nie wierzyłaś ,że uda Ci się cokolwiek zrobić w tym roku . Chciałaś tylko cebulowe przenieść . Teraz masz wszystko [można powiedzieć ]zapięte na ostatni guzik ;:180 ;:63 ;:63 . Jestem pełna uznania ;:196 ;:196 Będzie pięknie w Twoim nowym ogrodzie a róże na pewno się przyjmą ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

Dalu - a poznałaś na 1 zdjęciu ?
To "twój" kawałek :D

Wyobraźcie sobie że dzisiaj Krysia pojechała na działkę już o 7 rano :shock:
Normalnie jakiś opiernicz jej się należy za zbytnie forsowanie siebie.

Ale kotki to ci Krysiu zazdroszczę.
Zawsze lepiej mieć kota niż nornice :lol:
U mnie za blisko ulicy ale przydałaby mi się jakaś łowna bo nornice wróciły i coraz więcej korytarzy widzę.
Awatar użytkownika
ankha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 kwie 2009, o 17:17

Post »

Krysieńko, ale tempo, jesteś na finiszu ;:138 Tylko się oszczędzaj, bo zdrowie najważniejsze ;:196 Będzie pięknie od wiosny :wit
Tyle jeszcze do przyswojenia... a i tak głupia umrę
spis wątków -Ankha
Mikroogródek - aktualny
Awatar użytkownika
pelagia72
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2009, o 21:09

Post »

Krysiu
Śledzę uważnie Twoje ( Wasze) poczynania i kibicuję, nawet, jak się nie odzywam :D
Jestem pełna podziwu Dla Ciebie, ze masz tyle siły i samozaparcia.
Szkoda mi Twoich pokaleczonych rąk, niestety taką cenę zawsze płacimy za obcowanie z tymi pięknymi roślinami.
Stasia - mama Ani na pewno zna jakiś cudowny sposób na szybkie zagojenie.
Krysiu pomyśl jednak o sobie i nie zamęczaj się aż tak, nic się nie stanie, jak wszystkiego nie zdążysz przesadzić, może nawet przez zimę nowe pomysły przyjdą do głowy .
Ściskam mocno ;:196
"Krewnych daje nam los. Przyjaciół wybieramy sami"
Moje linki
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 12:03

Post »

Witam wieczorkiem. Mariolko - gdybym nie musiała to bym na pewno tak rano nie jechała. Nie mam kłopotów ze snem :D Wczoraj Dagunia zadzwoniła, że może dziś mi co nieco przewieźć, ale tylko z rana dysponuje czasem, dlatego musiałam tak wcześnie jechać. Nie dysponuję na co dzień samochodem, więc korzystam z każdej nadarzającej się okazji. :oops: Pomogła mi jeszcze kilka roślinek wykopać, wcześniej wykopałam chyba wszystkie lilie i dowiozłyśmy to na nową działkę.
Później musiałam oczywiście wszystko posadzić. Wreszcie skończyłam z liliami i innymi cebulowymi. Skończyłam nasadzenia na rabatce krzewów ozdobnych, która będzie oddzielać warzywnik od reszty ogrodu

Obrazek

Później wszystkie miejsca cięcia róż posmarowałam maścią ogrodniczą i cały ogród solidnie polałam, gdyż jutro zakręcają nam zawór z wodą bieżącą. Napełniłam wszystkie posiadane naczynia, więc trochę zapasu wody posiadam. Mam nadzieję, że jednak niedługo wreszcie popada, gdyż we Wrocławiu suchutko od czterech tygodni, a ponieważ mam wszystko nowe nasadzenia na działce, to trochę tej wody potrzebuję.
Daluniu. To prawda - pogoda wyjątkowo dopisuje. Dziś było tak ciepło, że powoli się rozbierałam prawie do krótkiego rękawka. Mam to szczęście, że prognozy wczesnej zimy nie sprawdziły się. W zimniejszej części Polski trochę postraszyło, a u nas jest bardzo fajnie - prawdziwa złota jesień. Fakt, że rzadko mamy możliwość tworzenia ogrodu od samego początku - ja tym razem miałam to szczęście, ale już widzę, że pewne rzeczy będę znów w następnym roku przerabiać - a możę to o to chodzi :;230
Marysiu - dziękuję ;:196

Olu. Wąż dzisiaj był rozciągnięty, ale róże jestem przyzwyczajona podlewać jednak konewką, aby nie lać po liściach.

Aniu. Dzięki, że zaglądasz i kibicujesz. Kończę faktycznie przenosiny. Na dobrą sprawę pozostały mi tylko powojniki do przeniesienia, ale te radzono mi przesadzać jednak wiosną.

Aguniu. Ręce wygoją się - mam nadzieję, ale dziś wracając do domu autobusem nakładałam rękawiczki, gdyż wstyd mi było, że tak wyglądają. :;230

Jadziu - bym Ciebie pominęła. Pierwsze przymiarki były, gdy zima miała przyjść po 15 października, a ponieważ jesień mamy jaką mamy, to tak wyszło. Gdyby jednak nie pomoc wielu forumków to jednak na pewno bym większości tego nie zrealizowała, co zrealizowałam. Za to im należą się ogromne brawa i podziękowania ;:63 ;:63 ;:63 ;:196 ;:196 ;:196
Więcej już roślin w tym roku nie będę przenosić.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Krysiu, wiem, ze nie winiłabyś mnie, gdyby coś z rózami było nie tak, ale to nie zdejmuje ze mnie ciężaru odpowiedzialności ;) Trzymam kciuki za wszystkie Twoje róże i cały ogród!
Jesień łaskawa, to może i wiosna taka będzie :D Włożyłaś w stworzenie tego ogrodu tyle pracy, ze musi Ci się odwdzięczyć! Nie mogę się doczekać, żeby zobaczyć go w pełni kwitnienia :D
;:196
Awatar użytkownika
Cebulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2009, o 22:43

Post »

Byłam właśnie wczoraj u Krysi, wszystko obejrzałam i kawkę wypiłam, choć było to trudne przy wielkim opadzie szczęki :;230 Krysia stworzyła coś NIESAMOWITEGO! Na żywo wygląda to super, mimo że teraz w większości badylki wystają z ziemi. A dzisiaj pojadę sobie jeszcze raz, bo zapomniałam roślinek, które dostałam od Krysi ;:223
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

KRYSIU wiem ,że wszystko super spasowało. Forumkowie + pogoda i wiele Twojej cięzkiej pracy . To musi dać piękny widok Twojego ogrodu w przyszłym roku . Izo ja również trzymam kciuki za Krysine różyce . Przeżyją nie mają innej opcji ,choć może w przyszłym roku nie będa takie rozkrzaczone lecz kwiaty będą na pewno ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Krysiu, pierwsze kwiatki na nowej działce :?: Super :!: Pierwiosnki u mnie też kwitną.
Masz białą kocimiętkę :?: Zapisuję się, jak Ci się rozrośnie :)
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 12:03

Post »

Witam niedzielnie. Wczoraj znów był we Wrocławiu piękny słoneczny dzień. Wreszcie mogłam wziąć się trochę za prace porządkowe na działce. Trochę liści pograbiłam, leżące wszędzie korzenie, gdyż przy każdym wsadzaniu roślin na nie się napotyka. Trudno się temu dziwić, gdy cały ogród był zarośnięty krzewami i drzewami owocowymi. Sprzątania i palenia będę miała na długi czas.
Izuniu i Jadziu. Oby Wasze słowa były prorocze, zima była łaskawa ze śniegiem i nie wysokim mrozem to liczę, że będzie dobrze. ;:196
Daguniu. Przesadzasz, ale cieszę się, że Ci się podobało. Jednak sama widziałaś, że okolice domku i tam gdzie ma być warzywniak to jeszcze pobojowisko i dużo pracy muszę jeszcze wykonać aby doprowadzić to do przyzwoitości. W tej chwili nawet nie mam gdzie ustawić kompostników, gdyż wszędzie jest zwalone drewno z wyciętych pni i czeka na pocięcie. Mam nadzieję, że wreszcie Karolek będzie miał naprawioną piłę i uda się z tym coś zrobić.
Jacku. W tym roku biała kocimiętka pokazała się na różnych kiermaszach i nie była droga. Jeżeli rozrośnie się to będę o Tobie pamiętać, ale coś bardzo zasmakowała ona mojej działkowej koci. Tylko jej listki mi objada - niebieskiej nie rusza. :D
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Kotka ma swój gust i smak :lol: Moja fioletowej też nie rusza :wit
Awatar użytkownika
pestka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2008, o 21:09

Post »

Ado no udała się pomoc no i zdążyłaś z pracami czyli w zimie będziesz już spokojna o działkę ale się napracowałaś bez przerw ale cieszy mnie to że zamartwianie minęło już jest faajnie pozdrawiam
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Krysiu ale pędzisz, wiosna tylko będziesz zaglądać kiedy, co i gdzie kwitnie to dopiero radocha.
W tym roku jakoś nie przestrzegałam terminów przesadzałam bo mi tak pasowało i przyznam, że jakoś rośliny to zaakceptowały, ale Dala ma rację trochę jest za sucho - u mnie za oknem widzę zaczyna padać drobny deszczyk, podrzucę jak coś bo na działkach już wodę zakręcili, przynajmniej u mnie.
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”