Ogródek aleb-azi

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
vita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2009, o 20:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek aleb-azi

Post »

No, jaki kolejny na forum, cudny warzywnik! W dodatku przekopany i zagrabiony!
Wiosna na całego z krokusami i bergenią...mówicie, że w piątek może być aż tak ciepło?
Może i moje krokusy zaszczycą wreszcie...Oby :lol: :lol: :lol:
Pozdrawiam, Wiktoria

Tak to się plecie...
magdala

Post »

Ja to nie wiem jak można żyć normalnie bez kabelka od aparatu :roll:
W ogóle bez aparatu ,internetu , komputera.....

A kiedyś było tak pięknie - człowiek wyjeżdżał na wakacje i nie wiedział co się dzieje w firmie i
na świecie całym... Tylko w radio można było usłyszeć ,że kogoś przebywającego w okolicach np. Radomia
wzywają "w pilnej sprawie rodzinnej". Albo ,że "wody na Bugu we Włodawie przybywa"...
Upajałam się tymi komunikatami jako dziecko :;230
------------------------------------------------
Mnie do dziś fascynuje film z Clintem Eastwoodem- tam główny bohater ,zmuszony przez przestępcę,
musiał biegać po mieście od jednej budki telefonicznej do drugiej ,bo o wyznaczonych godzinach
przestępca dzwonił i dawał kolejne wskazówki - co Clint ma robić ,żeby ktoś tam nie zginął....
I Clint Eastwood musiał zdążyć do budki!!
Dzisiejsza młodzież przecież puknęłaby się w głowę !! A gdzie Clint ma telefon komórkowy ???
--------------------------------------------------------------------------------
---
No ,tak ! Piszę tak nieogrodniczo ,bo w ogrodzie nie bywam -tak jak Wy...
Nic nie przekopałam , nie przesadziłam , działka daleko....W depresję wpadam :(

No ,Izabelo -warzywnik piękny !!
Wiecie co zauważyłam - że tu na forum większe emocje budzą takie właśnie ..nowe możliwości :tan
Taki niezagospodarowany warzywnik na przykład.
Każdy chyba uruchamia wtedy swoją wyobraźnię .....
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Jaki Ty masz śliczny ten warzywnik :shock:

Wiesz..
Ile by tam weszło róż? ;:224

:;230 :;230 :;230 :;230
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Wzięłam wolne - myję okna, a że siły brak to odpoczynek: kawa i zerknąć co na forum :D

Aniu Różana - Ty się umówiłaś z moim M, żeby zrobić zamach na warzywnik. No pasaran, mój ci on :;230

Magduś - jeszcze troszkę a praca ruszy na dwie działeczki, to nadrobisz zaległości :wink: . Taaak, kiedyś to były czasy... Jak widzę w sklepie coś w przaśnym, szaroburym opakowaniu to oczy mi się cieszą i pędzę zobaczyć co to :;230

Vito - co tam krokusy i warzywnkiki - patrz jakie masz WAWRZYNKI ;:3
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

Witaj towarzyszko niedoli. Ja też dziś na wolnym i też myję okna i sprzątam dom. :( niecierpię tego
A ogród kusi .... pogoda, słoneczko ;:3
Coś tak czuję, że zaraz wystrzelę z domu, a za dalszy ciąg sprzątania wenmę się ...później :;230
Wczoraj przeryłam kawałek pod rabatkę, wykopałam trzy krzaki porzeczek i pasowałoby dokończyć :lol:
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2010, o 17:40

Post »

Patrzę z zazdrością na postęp prac! Warzywnik pięknie przygotowany, podobają mi się te ceglane ścieżki. A ranniki śliczne. :D
magdala

Post »

No właśnie -takie cegiełki w warzywniaku bardzo mi się podobają ;:138
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

No to kolejny pracowity dzień za nami :D Zaczyna się pracowity wieczór :;230

Cegiełki na warzywniku cenne Magduś, można czystą nogą po szczypiorek albo inne ziółko hycnąć :wink: Nieco się obsunęły... ale to już kosmetyka.

Aniu Zielona, nie zazdrość postępu prac ogródkowych. Nastąpił regres, prace domowe pochłonęły czas i siły :wink:

Dorotko, ja ledwo żyję. Czy warto tak się męczyć dla czystych okien :;230 Już lepiej wykopywać porzeczki - efekt widoczny na dłużej :wink:
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ale to i tak lepiej ode mnie - bo dzisiaj u mnie ani ogródkowych ani domowych postępów nie ma.
A warzywnika broń jak lwica! Żadnych róż tam ani innych krzaków ;:14
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Krzaczki są - porzeczki i agresty :D I wystarczy, prawda Aniu. Wspieraj mnie, wspieraj ;:108
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Porzeczki i agresty jak najbardziej ! U mnie (prawie) na środku rośnie jabłonka, a ostatnio ekspediuję maliny z centrum na obrzeże warzywnika. Wykonałam skomplikowany plan obsady (matrix warzywny mi wyszedł) i zapowiedziałam w domu, żeby nikt się nie ważył w przypływie dobroci wchodzić na moje włości. Jesienią przez dobre chęci ( tzn, "przekopmy działkę jak ona jest w pracy" ) straciłam karczochy i szparagi ( "skąd mogłem wiedzieć że te badyle mają zostać") ;:14
elsi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2009, o 17:26

Post »

No tak, trzeba wyznaczyć granice, zakazane rewiry, by nikt, nawet w dobrej wierze,niczego nie przekopał :roll:
Jaką masz pulchniutką glebę w warzywniku Izabello, czym ją wzbogaciłaś ?????
Przyznaj sama, że bardzo trudno wykonywać takie prozaiczne domowe czynności (okna, sprzątanie brrr),
gdy piękna pogoda i w ogrodzie tyle do zrobienia. Ja często zostawiam prace w domu na niepogodę,
ogród przy domu to wielka pokusa :;230 . Bergenia ........... muszę zobaczyć moje, już pąki :shock: ????
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Tak Aniu Zielona, dobrymi chęciami piekło brukowane :wink: Ale ja sama wyrwałam karczocha - nie wiedziałam... A trzymał się dzielnie i za nic nie chciał dać wyrwać. A ja się najbardziej irytuję, jak w sezonie domownicy kupują koperek, szczypiorek albo pomidory... Bo skąd mają wiedzieć, że tam rośnie, skoro najpierw wchodzić nie wolno a później nie ma gdzie nogi postawić :;230 Też się głowię nad obsadzeniem warzywnika, to niezła zagadka kto po kim i koło kogo :wink:
Eluś - a ja właśnie teraz, żeby jutro dnia nie tracić sprzątam kuchnię :;230 . A ziemię mam pulchniutką, bo to piasek już przesychający :;230 - jeszcze dzień ciepła i mi dopiero co umyte okna zakurzy :;230
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41

Post »

Moja ziemia też tak pięknie po przekopaniu wygląda ;:224 a jak łatwo się kopie...
Posprzątane w domku? Wielkie plany na jutro? ;:3
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Do stanu "posprzątane" dzieli mnie wszechświat. Z jednej strony człowiek kończy to z drugiej powinien zaczynać :;230
Ale po co? W ogródku to jest po co - póź :;230 niej będzie za późno. W domu niektóre rzeczy poczekają - niestety nie uciekną
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”