Karmnik dla ptaków
Re: Karmnik dla ptaków
U mnie tylko sikorki, choć zaczęły gardzić pokarmem
ostatnio na jarzębiny przylatują stada dziwnych ptaszków wielkości szpaka może nawet większe nie wiem co to. Dziś 2 cukrówki wpadły 
- Ogrodnik88
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 17 cze 2010, o 22:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
U mnie kilka dni temu pierwszy raz pojawiły się Sierpówki
Teraz codziennie przylatują na ziarno.
Teraz codziennie przylatują na ziarno.
Może to jemiołuszki? (zdjęcia umieszczam za zgodą autorki)Adrian89 pisze:... ostatnio na jarzębiny przylatują stada dziwnych ptaszków wielkości szpaka może nawet większe ...

- stasia109

- Od: 7 lip 2008, o 10:44
Tyle na raz to w życiu nie widziałam. Co one jedzą, może ja też je przyciągnę?
Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
Muszę im zrobić jutro zdjęcie i porównać, często siedzą takie właśnie napuszone 
-
felekkartofelek
- 200p

- Od: 27 lis 2011, o 19:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ja na razie nic nie dawałem.
A zjedzą powieszone na sośnie jabłka? Czy w ogóle zjedzą z sosny takiej niskiej?
A zjedzą powieszone na sośnie jabłka? Czy w ogóle zjedzą z sosny takiej niskiej?
- bystrzanka

- Od: 26 wrz 2010, o 17:05
Jemiołuszki, jak sama nazwa wskazuje, jedzą jemiołę (owoce). Naprawdę. Ale nie tylko. Lubią wszystkie małe owoce: jarzębiny, ligustru, śnieguliczki, głogu, tarniny, małe ozdobne jabłuszka - generalnie kolorowe kuleczki. U mnie, mimo, że mam w ogrodzie jarzębinę, nigdy ich nie było. Za to ostatnio odwiedzają mnie raniuszki.
- lobuzka

- Od: 8 mar 2010, o 21:38
Jaki słodki ten raniuszek!
Do naszego zaczęły zaglądać od niedawna sójki. Wczoraj pojawił się krogulec, wybiegłam interweniować, było już za późno- wzbił się z ofiarą.
Mówi się, że każdy karmnik ma swojego krogulca.
Nasz, wygląda na to, że MA!!
Do naszego zaczęły zaglądać od niedawna sójki. Wczoraj pojawił się krogulec, wybiegłam interweniować, było już za późno- wzbił się z ofiarą.
Mówi się, że każdy karmnik ma swojego krogulca.
Nasz, wygląda na to, że MA!!
Ludzie są jak morze, czasem łagodni i przyjaźni, czasem burzliwi i zdradliwi. Przede wszystkim to jest tylko woda. Albert Einstein
Pozdrawiam Aneta.
Pozdrawiam Aneta.
- bystrzanka

- Od: 26 wrz 2010, o 17:05
Przykro mi.
Raniuszki faktycznie są urocze, a na dodatek przylatują całą chmarą i wszystkie na raz chcą jeść. Tylko trzeba je ostrożnie podglądać, bo są bardzo płochliwe.
Raniuszki faktycznie są urocze, a na dodatek przylatują całą chmarą i wszystkie na raz chcą jeść. Tylko trzeba je ostrożnie podglądać, bo są bardzo płochliwe.
- riane

- Od: 24 lut 2008, o 12:02
Ja też byłam dziś świadkiem jak jakiś drapieżny ptak upolował wróbla przy moim karmniku. I to mimo, że tuż obok jest gęsty świerk, w którym stado się skryło. Szybka, widowiskowa i co najważniejsze skuteczna akcja. Bardzo się cieszę. Nie tylko wróbelki mogą się u mnie najeść. W taki mróz każde zwierze musi jeść, żeby przetrwać. A dzikie drapieżniki są bardzo potrzebne w przyrodzie. Jeśli możecie to NIE ODGANIAJCIE drapieżników. Im też jest trudno.
Agata
- lobuzka

- Od: 8 mar 2010, o 21:38
riane nie chcę polemizować, ale byłabym bardziej zadowolona gdyby polował na nornice, myszy czy inne uprzykszające gryzonie.
Ludzie są jak morze, czasem łagodni i przyjaźni, czasem burzliwi i zdradliwi. Przede wszystkim to jest tylko woda. Albert Einstein
Pozdrawiam Aneta.
Pozdrawiam Aneta.
- Ogrodnik88

- Od: 17 cze 2010, o 22:30
Tylko skąd je teraz weźmie jak wszystkie siedzą gdzieś w norach itp?
A drapieżnik lecący ,,Szykiem bojowym'' to jeden z najpiękniejszych widoków w karmniku.
A drapieżnik lecący ,,Szykiem bojowym'' to jeden z najpiękniejszych widoków w karmniku.
-
_fox_
Polują i na gryzonielobuzka pisze:riane nie chcę polemizować, ale byłabym bardziej zadowolona gdyby polował na nornice, myszy czy inne uprzykszające gryzonie.
U mnie za postrach karmnika robi... kos. I ma bardzo ciekawy sposób na przetrwanie: siada niedaleko karmnika i czeka. Gdy tylko jakiś wróbelek czy sikorka śmie zbliżyć się do karmnika, kos natychmiast przylatuje, odgania ptaszka i bierze sobie rodzynka. Wraca na swoje stanowisko i czeka dalej. Za każdego odgonionego ptaszka bierze sobie "nagrodę", co ciekawe, nie widziałam, żeby sam wszedł do karmnika i coś dziabnął. Taki uczciwy służbista 
- koniczynka

- Od: 12 kwie 2008, o 19:06