Fioletowy ogród z aniołkiem cz 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
MirkaS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 mar 2009, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Fioletowy ogród z aniołkiem cz 2

Post »

Uciekł mi Twój watek i o mały włos przegapiłabym pięknej urody kogucika, dumnie wypina pierś do przodu i ten piuropusz.
Tulipany już wychwalałam ;:224
U Ciebie już kwitnie bez :shock: , pędzi ta wiosna i żeby Twoje słowa nie okazały się prorocze jeżeli chodzi o zimny maj.
Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Po prostu pięknie się zrobiło ;:63
Kogut, to chyba ciacho wśród kogutów ;:oj Kury będą za nim sznurem ;:306
Nie pisałam Ci chyba, ale z całej paczki dzwonków irlandzkich, wykiełkowało mi jedno, jedyne nasionko ;:202 ;:222
Ale rośnie ;:108
Awatar użytkownika
Aguss85
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2016, o 18:34

Post »

Znów spadł deszczyk w nocy i dziś przetaczają się takie chmury i zimnym wiatrem, że robię sobie ogrodowe wolne :) Jeszcze się w nadchodzącym tygodniu napracuję :lol:

Dominiko dziękuje w imieniu Don Juana HeyHeya :D Musze go nakręcić jeszcze na odpowiednią godzinę bo dziś dla przykładu piał o 9 :;230 Jakiś rozregulowany ten mój budzik :lol: Ja to takie historie z kogutami w roli głównej znam na szczęście tylko z opowiadań ;:218 Przynajmniej wiem, czego się spodziewać i ze różnie z nimi bywa ;:224 U mnie większość motyli to bielinki, no ładne są, nie powiem, Natalka uwielbia za nimi ganiać, ale ja już wiem, czego u mnie szukają :;230 Ten ładny był, bardzo chciał dobrze wypaść na zdjęciu, wybierał też samo najładniejsze tło, zna się chyba na modelingu :;230 Buziaki ;:196

Marysiu ogonek to jego wielki atut, bp jak mówiłam, nie jest za duży i jak go podnosiłam w nocy, żeby wypudrować mu piórka i zakropić między skrzydła, to ważył tyle co nic- to jest lekka rasa i prócz tego bogatego upierzenia samego koguta jest niewiele :;230 Nie byłoby z czego rosołu warzyć :lol: :lol: Marysiu trzymam kciuki za kurczaczki, a jakie rasy tam włożyłaś, jak już pisałaś to przepraszam, bo nie znalazłam.

Aniu dzięki :) Tak mi się spodobała etykietka tej azalii, że ją wzięłam na czerwoną rabatę, fajnie musi wyglądać, jak już kwitnie a liści jeszcze nie widać :)

Mireczko właśnie z tego samego się śmiałam- nie czuł się za pewnie, jak do niego podeszłam tak blisko, ale zrobił dobrą minę i pozę przyjął odpowiednią, może i on lubi w głębi serca zdjęcia i zainteresowanie tych nieznośnych paparazzi :;230 Popadało a dziś nawet poprawiło ;:215
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Awatar użytkownika
Mondfa
500p
500p
Od: 21 mar 2016, o 09:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

A co będzie na tej szafirowej rabacie jak przekwitną tulipany i szafirki? :)
Wielu ludzi nigdy nie łączy się ze swoimi prawdziwymi talentami i nigdy nie dowiaduje się, do osiągnięcia czego tak naprawdę są zdolni./Ken Robinson
Ogródkowo
Doniczkowo
Awatar użytkownika
Aguss85
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiolu mi się taki fioletowo- biały duecik najbardziej podoba :) Ale mam różne kolory w różnych miejscach i nawet te słoneczne mnie wiosną cieszą.

Martunia, pewnie sama wiesz, jak to trzylatka pomaga :;230 Pomaga, tak...kwiatki wyrywa, podlewa po kwiatkach i liściach, ostatnio pomogła mi siać, ale połowa nasion padła na beton, co potem cichcem zmiotłam na rabatę, jakiś z tego może miks kwiatkowy wyjdzie :lol: Połowę wykopałam rok temu, w tym roku druga połowę ;:215 Wszystkich nie dam rady ;:224 U mnie też wczoraj wiało jak nie wiem, ale co się dziwić, po sąsiedzku mamy podobną aurę :D

Mirko puszy się, nie? ;) Kwitnie sobie lilak, chyba jakiś wczesny jest, nie wiem jaki to, może ktoś rozpozna i kiedyś mi napisze. Kwiatki ma takie perłowo- niebieskie, pełne, ogromne i sztywne kwiatostany. Ładny jest, ale chętnie dosadziłabym jakiś fioletowo-bordowy :)

Iwonko dziękuję ;:196 Na razie ciężko kurom przestawić się na system patriarchalny ;:130 Ale chyba jakoś się dogadają. Nie jest źle, krew się nie leje, ale na te ich ustalanie porządku wolę za wiele nie patrzeć, czekam aż się uspokoi. Wieczorem na grzędzie przynajmniej pełna zgoda ;:4 A ja dzwonka nie mam, ani żadnej trawki, wszystko mi padło, może coś skiełkuje? Pod dzwonkami pełno wszystkiego, ale na razie nie poznaję, która siewka może być jego.

Moniś tam na tej rabacie z szafirkami w warzywniku są jeszcze liliowce i wysiane różne czarnuszki, niebieskie i orientalne, nawet ładnie wyszły :) Ale po przekwitnięciu tulipanów nim ich nie wykopię to nie jest najpiękniej, bo jednak głównie to ona tam rządzą :D Na tej rabacie z fioletowymi jest lepiej, jeżówki tam mam i łubin, liliowce fioletowe, orliki, anemony, trawy, lawendy- ładnie będzie.
Agnieszka
Awatar użytkownika
Aguss85
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziś z kilkoma zdjęciami przyszłam , część to ogrodnicza zagadka, co to mi tam kiełkuje ;:224 Zwykle jak cos sieję pierwszy raz, to do kubeczków, ale w tym roku lwie paszcze chabry i ostróżki letnie sypnęłam beztrosko na rabaty, a tam już się sporo wysiało innych kwiatów i teraz w tym podłoże nie wiem, co rośnie ;:131

Taka łączkę mam teraz z mniszkami

Obrazek

A dziś po deszczu wszystko mokre i się jeszcze chmury tłuściutkie przetaczają, może i więcej z nich pokropi?

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Zwierzęta u wodopoju :lol:

Obrazek

To niby kogesho ;:224 Jakiś mało podobny i naprawdę nietypowy odcień fioletu ;:130

Obrazek

Obrazek

No więc, pierwsza zagadka chyba łatwiejsza czy coś tu może być lwią paszczą, czy nie bardzo? ;:218 Ma ktoś zdjęcie siewek do porównania?

Obrazek

Obrazek

A to już level wyżej, zagadka druga, w tym gąszczu jest szansa poznać, czy mi rosną jakieś ostróżki?

Obrazek

Chciałam mieć pewność, że mi się te kłosowce, kosmosy, monardy i dzwonki rozsieją i chyba trochę przesadziłam z wytrząsaniem kłosów? ;:218

To drugie stanowisko ostróżek, które pewnie dzielą z tłumem innych siewek.
Obrazek

Driakiew gwieździsta ma takie mięsiste liścienie? To już trzecia zagadka.
Obrazek

A tu maczki, chyba poznaję, przynajmniej tak mi się wydaje.

Obrazek

Oraz floksy gwieździste, sypnęłam resztkę nasion, wszystkie kiełkuje, a ja mam tego dwie tacki rozsady ;:224

Obrazek

Miłego weekendu majowego życzę :wit ;:196

Obrazek
Agnieszka
Awatar użytkownika
MartisM
Przyjaciel Forum - silver
Od: 14 mar 2016, o 14:47

Post »

Małe ogrodniczki zapewniają nam dodatkowe atrakcje w ogrodzie :) Moja lubi taki chaos, więc jak ze mną sieje to też jest taki miszmasz ;) a potem jeszcze "ubija" ziemię, nawet jak już wykiełkują :D

Piękne te fioletowe tulipany z białymi obwódkami :) U mnie też jest "mleczna" łąka na trawniku, koszenie przewidziane dopiero na sobotę ;)

A te siewki to rzeczywiście mogą być lwie paszcze. Szczególnie te dwie po lewej mi tak wyglądają. Nie mam zdjęcia, bo teraz u mnie leje :P ale mi się od paru lat same wysiewają i wczoraj zauważyłam, że w tym roku również będzie wysyp samosiejek ;)
MirkaS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 mar 2009, o 16:55

Post »

Aga ja nie mam żadnych siewek więc nie pomogę chociaż na moje ślepe oko ostróżek nie widzę .
Na zdjęciu z drugim stanowiskiem ostróżek widzę dziurę czy tonie nornica ? czy sama ten otwór popełniłeś ?

Cudne zdjęcia z kroplami deszczu , lubię takie oglądać i robić.
Futerko super :)
Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
Awatar użytkownika
MartisM
Od: 14 mar 2016, o 14:47

Post »

Wyszłam z telefonem do ogrodu i cyknęłam Ci fotkę siewek lwiej paszczy :)

Obrazek
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

W chaosie widzę tylko szałwię i to nie na 100%. Siewki ostróżki mam w domu, to po powrocie cyknę im zdjęcie i Ci wyślę. Tylko nie wiem , czy będzie pomocne, bo już mają listki właściwe. No, ale może coś rozpoznasz.
Tyle traw miałaś i zostaniesz bez ani jednej? Szkoda ;:145 A siejesz rozplenicę Majesty? Ona w Twoim ulubionym kolorze, chociaż może bardziej wpada w brąz. W tym roku już na nią za późno, ale w następnym mogę wysłać Ci nasiona.
Oczko wodne jak widać pełni nie tylko rolę ozdobną ;:138
Fioletowy, to fioletowy- nie doszukuj się odcieni, tylko zaakceptuj ;:306
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

dużo pięknych kwitnień..Och jak ja to lubię ;:167
Ale dobry pomysł na zaznaczanie siewek.A ja często posieję, zapomnę iiii wyplewię :evil:
Awatar użytkownika
Mondfa
500p
500p
Od: 21 mar 2016, o 09:16
Kontakt:

Post »

Aga Ty mi kurę przyprowadziłaś, a ja Ci papugę :D
https://www.youtube.com/watch?time_cont ... Xa6OtN3IT8
Daj buziaka, no daaaj buziaczka ;:196 ;:306 niesamowita jest. Muszę sobie sprawić :;230
Wielu ludzi nigdy nie łączy się ze swoimi prawdziwymi talentami i nigdy nie dowiaduje się, do osiągnięcia czego tak naprawdę są zdolni./Ken Robinson
Ogródkowo
Doniczkowo
Awatar użytkownika
lemonka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2011, o 13:11

Post »

Aga, ale masz zagadek :lol: Nie pomogę bo się nie znam :oops: Pięknieje Twój ogród. Rabaty masz chyba pięknie dopieszczone kolorystycznie. Ciekawa jestem tej z trawami. Widzę też dużą kępę łubinu. Czy sadzonki miałaś czy sadziłaś z swojej rozsady? Ja siałam rok temu i teraz widzę, że wychodzą jakies marne listki.

Kogut stał się chyba postacią numer jeden w Twoim wątku póki co ;:108 Piękny jest.
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Aguś ,ale zrobiłaś galimatias z siewek ;:306 ,muszą troszkę podrosnąć ,żeby je rozdzielić ,,ale ogród dalej cudowny ,a koteczek też świetnie się w nim czuje tak jak ja :uszy ,pozdrawiam ;:168
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Obrazek

Aga co to za piękne,niespotykane tulipany? I białe? Znasz odmiany?
Łubin gdzieś mi zniknął z pola widzenia,muszę na targu kupić ;:303

Miłego weekendu,cudnie u Ciebie ;:215
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”