Familokowego ciąg dalszy

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Familokowego ciąg dalszy

Post »

MARYSIU szukałam przede wszystkim maluszków płożących .Dla nich ,mam miejsce o wielkich roślinach nie ma mowy .Jednak masz rację to zawsze dobry pretekst :;230
BEATKO mam nadzieję wiec zaproszenie masz wysłane .Po pierwszym kwitnieniu będą patyczki więc jak coś będziesz chciała to sobie zabierzesz
Byłam już rano podlać, bo wczoraj liczyłam na nocny deszcz.Jednak w niektórych miejscach jest już sucho przy takim zagęszczeniu roślin wczoraj to zauważyłam jak wykopywałam rośliny.Ziemia normalnie się osypywała .Miłej niedzieli bo chociaż wieje bardzo chłodny wiatr to jednak świeci ;:3 czego wszystkim życzę

Obrazek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38

Post »

Rany, już masz kwitnącą różę?? ;:oj Super ;:215
Jadziu, bardzo oryginalny i piękny jest pierwiosnek Francesca ;:167 Jeszcze takiego nie widziałam...
Sadziłaś mieczyki w donicy - pierwszy raz czy już tak wcześniej robiłaś? Jeżeli tak, to czy te doniczkowe Ci zakwitły? Ja próbowałam tego już dwa razy i nie zobaczyłam ani jednego kwiatu. W końcu się poddałam, nie wiem co robiłam źle...
Ta Twoja róża, która ma jasne liście może mieć chlorozę - zobacz tutaj: http://blog-ogrodniczy.pl/porady-ogrodn ... -rozanego/
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jadziu, te owady to one tak pozują ?... no kurcze.. moje chyba się mnie boją bo jak się zbliżam to uciekają... ;:306
Różyczki już cieszą oczy... ja w tym roku prawie nie cięłam LO, ale chyba trochę żałuję... obawiam się że ją zaraz plamistość dopadnie... pąków też ma mnóstwo, ale powiem szczerze, że najbardziej mi się podobała chyba w 3 roku... była już na tyle duża że kwitła obficie, i wyglądała bardzo zdrowo... teraz jakoś mi się nie podoba... no ale już w następnym roku ją porządnie ciachnę...
Awatar użytkownika
Ewa_tuli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 22:03

Post »

Jadziu, czekam z niecierpliwością,
jak rozkwitną Twoje przepiękne róże.
Uwielbiam je.
;:4
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ojej , Jadziu , po listkach widzę ,że chyba mam tę cudną roślinką o pomarańczowych kwiatkach jak stokroty :?: :!: Pąki róż już duże, ot ot a zaczną kwitnać. Ja w ub. r. dokupiłam dużo nowych a w tym dołożyłam . Nie doczekam sie jak mi zakwitną Wymienię tylko tegoroczne , może znasz :?: : Pnąca Veilchenblau, Waltztime,Nevada, Golden Showers . Ciekawe co mi z tego wyrośnie i zakwitnie :wink:
Cudny kociak ;:167
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
inka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2009, o 11:54

Post »

Jadziu piękna ta róża Sarai Hit nie spotkałam się z taką nazwą , ale jak czytam to masz dużo róż takich samych jak ja , będziemy je razem podziwiać i wymieniać uwagi , piwonia Cora Louise ma u Ciebie już duzy pąk moja ma o połowę mniejsze muszę jeszcze na kwitnienie poczekać ;:3
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Śniedek zwisły nie jest tak ekspansywny jak śniedek baldaszkowaty? Kiedyś miałem takiego "grzecznego" śniedka ale już go nie widzę. Natomiast baldaszkowatego tępię jak chwasta.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

JACKU dobrze kojarzysz ten Śniedek nie jest tak ekspansywny .Mam go zaledwie parę sztuk .Zaczynam tez usuwać baldaszkowatego, bo mnie drażni robi nieporządek na rabatach .Muszę to zrobić teraz ,żeby przez przypadek nie usunąć zwisłego
TERENIU z pewnością mamy parę róż podobnych .Sarai Hit kupiłam w Niemczech jak ostatnio byłam .To róża patio, więc na razie rośnie w doniczce. Na HMF-ie nie ma jej fotki widnieje tylko opis .Myślałam ,że nie pachnie lecz gdy ją dzisiaj z ciekawości wąchałam to pachnie tylko słabo .Może jeśli kwiaty się rozwiną zapach będzie bardziej wyczuwalny.Cora Louise ma więcej takich samych pąków, chociaż mniejsze też są
KAROLA tak masz tę roślinkę o pomarańczowych kwiatach dlatego je pokazuje ,żebyś wiedziała.Veilchenblau potwór kwitnący tylko raz zdrowiutka i szybko rosnąca .Kiedyś ją miałam lecz do róż kwitnących raz trzeba dojrzeć .Dałam ją w podobno w dobre ręce.Niestety nowa właścicielka stwierdziła ,że jej padła .No cóż pozostawiam to bez komentarza ;:224 .Oczywiście znam wszystkie te róże .Kociak jak Twój Bąbel kochany i dalej gdzieś się pałęta ,a ja jestem już w domu :;230 .Ona sama wróci bez eskorty :;230
EWUNIU miło Cię gościć zapracowana kobieto a róże za chwilkę .Dzisiaj już widziałam kwiat Maigolda lecz nie chciało mi się iść za siatkę ,bo właśnie tam już rozkwitł
GABI ano pozują, bo do nich trzeba podchodzić po cichutku ,bo niektóre są bardzo płochliwe lecz mnie znają :wink: może dlatego pozują.Dzisiaj goniłam z aparatem Bujankę niestety ona jest szybsza ode mnie :;230 Ja wiosną mocno przytnę RU, bo wygląda nieładnie co 2 kroki liście na długiej łodydze .Tak nie powinna wyglądać .Może masz rację ,ze w trzecim roku one wyglądają pięknie to samo miałam z RU .Muszę ja odmłodzić to samo Doktorka rosnącego przy wejściu do ogródka
ELWI niestety nie sadziłam nigdy mieczyków w donice lecz jeśli Grażynka hoduje lilie w donicach to spróbowałam z mieczykami.Mam nadzieję ,że zakwitną, a jak będzie to się przekonamy .Co do róży to nasypałam jej nawozu do róż i mocno podlałam i jakby powoli zaczyna dochodzić do żyjących .dzięki za link ;:168

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Jadziu już kwitną różyczki ;:oj , śliczne ;:215, a i piwonie też pięknie pokazały kwiatuszki, a Agatka to tak jak nasz Stasiu i klatkowe kociaki też, ja na starą działkę jak idę to sznureczek za mną ;:306 śliczna Lewizja ;:215
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Śniedka baldaszkowatego tępię już od lat i niestety muszę przyznać, że z marnym skutkiem ;:222 Jest go zdecydowanie mniej, ale ciągle wyrasta.

Podgrzewanie, sterydy- co Ty jeszcze wymyślisz, żeby nas zadziwić :;230 Chyba też muszę w coś zainwestować, bo inaczej wielu roślin mogę nie zobaczyć ;:223 Tylko jakie to będą koszty, czy podołam ;:306 ?
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

Och , jak się ciesze ,że taką cudną roślinkę będę miała. Od razu się domyśliłam , patrz jaka bystra jestem :;230 ja też nie przepadam za tymi rózami które nie powtarzają kwitnienia. Ale tak sie ucieszyłam jak zobaczyłam ten kolor w Auchan ,że wziełam dwa krzaczki bo b. delikatne, wiotkie :)
No to Twój kotek super grzeczny, skoro taki jak mój Bąbel :;230
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 16:56

Post »

JAKUCH pisze:wiosną mocno przytnę RU, bo wygląda nieładnie co 2 kroki liście na długiej łodydze
:) Ja dzisiaj pomyślałem tak samo (w połowie) - wiosną mocno przytnę bo ... strasznie gęsta, ściana zieleni, jedne pędy przy drugich.
Taka gęsta nigdy nie była.
Dziękuję Jadziu, za miłe chwile i za ogrodowe dobra ;:180
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ANDRZEJU mnie również miło ,że znów się spotkaliśmy Ty i Twoja przemiła Mirka .Mam nadzieję ,ze wszystko dobrze podpisałeś :wink: Dla kogo są jeszcze te Kulniki, bo jednego już sobie posadziłam w to miejsce gdzie miał rosnąć mój ;:224 . Jeden dla Tośki , a drugi ?????Czy one mają jakieś specjalne wymagania????? No to miałeś wczoraj sporo pracy :wink:
KAROLA rzeczywiście masz bystre oko ;:215 Koty to indywidualiści i trudno chodzą swoimi ścieżkami .Jednak teraz już smacznie śpi :;230
IWONKO 1 nie powiem ten baldaszkowaty ma ładne kwiaty i w kępce jest ładny lecz co za dużo to niezdrowo :;230 Muszę tego zwisłego posadzić blisko siebie bo spotykam w różnych miejscach pojedyncze sztuki.No cóż jak szaleć to na całego :;230
IWONKO 0042 ta różyczka miała już pąki jak ją kupiłam , więc sobie kwitnie ,a ogrodowe Maigold też zaczynają tylko muszę jutro iść z drugiej strony siatki ,żeby zrobić fotkę pierwszemu tegorocznemu różanemu kwiatkowi.Możliwe ,ze te w ogródku też juz jutro zakwitną ,bo miały mocno odsłonięte pąki

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Woowww, ale krzaczory już urosły z twoich róż.
Moje też zapączkowane czekają na lepszą pogodę.
A co to ta łanocha wróg czy przyjaciel ?
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Sasanka18
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2010, o 19:25

Post »

Właśnie ,wróg czy przyjaciel :?:
Jadziu, gratulacje ;:333 różany sezon u Ciebie otwarty ;:303
teraz to już z górki ,no u mnie jeszcze trzeba trochę poczekać .
A co, to jest takie niebieskie- zdjęcie pod rozkwitniętą różą .
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”