JACKU dobrze kojarzysz ten Śniedek nie jest tak ekspansywny .Mam go zaledwie parę sztuk .Zaczynam tez usuwać baldaszkowatego, bo mnie drażni robi nieporządek na rabatach .Muszę to zrobić teraz ,żeby przez przypadek nie usunąć zwisłego
TERENIU z pewnością mamy parę róż podobnych .
Sarai Hit kupiłam w Niemczech jak ostatnio byłam .To róża patio, więc na razie rośnie w doniczce. Na HMF-ie nie ma jej fotki widnieje tylko opis .Myślałam ,że nie pachnie lecz gdy ją dzisiaj z ciekawości wąchałam to pachnie tylko słabo .Może jeśli kwiaty się rozwiną zapach będzie bardziej wyczuwalny.Cora Louise ma więcej takich samych pąków, chociaż mniejsze też są
KAROLA tak masz tę roślinkę o pomarańczowych kwiatach dlatego je pokazuje ,żebyś wiedziała.Veilchenblau potwór kwitnący tylko raz zdrowiutka i szybko rosnąca .Kiedyś ją miałam lecz do róż kwitnących raz trzeba dojrzeć .Dałam ją w podobno w dobre ręce.Niestety nowa właścicielka stwierdziła ,że jej padła .No cóż pozostawiam to bez komentarza

.Oczywiście znam wszystkie te róże .Kociak jak Twój Bąbel kochany i dalej gdzieś się pałęta ,a ja jestem już w domu

.Ona sama wróci bez eskorty
EWUNIU miło Cię gościć zapracowana kobieto a róże za chwilkę .Dzisiaj już widziałam kwiat Maigolda lecz nie chciało mi się iść za siatkę ,bo właśnie tam już rozkwitł
GABI ano pozują, bo do nich trzeba podchodzić po cichutku ,bo niektóre są bardzo płochliwe lecz mnie znają

może dlatego pozują.Dzisiaj goniłam z aparatem Bujankę niestety ona jest szybsza ode mnie

Ja wiosną mocno przytnę RU, bo wygląda nieładnie co 2 kroki liście na długiej łodydze .Tak nie powinna wyglądać .Może masz rację ,ze w trzecim roku one wyglądają pięknie to samo miałam z RU .Muszę ja odmłodzić to samo Doktorka rosnącego przy wejściu do ogródka
ELWI niestety nie sadziłam nigdy mieczyków w donice lecz jeśli Grażynka hoduje lilie w donicach to spróbowałam z mieczykami.Mam nadzieję ,że zakwitną, a jak będzie to się przekonamy .Co do róży to nasypałam jej nawozu do róż i mocno podlałam i jakby powoli zaczyna dochodzić do żyjących .dzięki za link