Wielka miłość od maja 2013, czyli działeczka Aneczki. Cz. 4
- dorcia7
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Wielka miłość od maja 2013, czyli działeczka Aneczki. Cz. 4
ANiu widziałaś mój balkonowy clematis ??
- MariaWy
- 1000p
- Od: 3 lip 2011, o 22:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu ale cudne hiacynty i ten żagwin pierwszy raz widzę takie cudo 

-
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Ja obok piwonii mam rozchodniki, z przodu, floksy...a z tyłu wysokie astry jesienne. Nie lubię liści piwoniowych, a muszą zostać na roślinie. Dodam, że moje piwonie jeszcze nie kwitły...dlatego zasłaniam dziada innymi bylinami.Może w tym sezonie się poprawi?
- aneczka1979
- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Witajcie.
Pepsi muszę przyznac, że pomysł z rozchodnikami przed piwoniami jak dla mnie też mega trafiony.
I gdyby nie to, że trafiły dziś już na tę miejscówkę bodziszki to jednak posadziłabym chyba rozchodniki.
Moje dziady kwitną, choć nadal uparcie twierdzę, że zdecydowanie za krótko.
Marysiu dziękuję.
Dorciu muszę przyznać się bez bicia, że jakoś mi umknął Twój balkonowy powojnik.
Przepraszam...
Szybko pobiegłam go obejrzeć... i powiem teraz tylko: chwilowo Cię nie lubię... yyy... szczęka wpadła mi w krzaki! ......
Co za okaz!!!
Retuniu. I właśnie dokonałaś czegoś, czego nie udało się jeszcze nikomu tu na forum dokonać. Nikt do tej pory, mnie maniaczki clematisowej nie namówił, nie przekonał do posiadania powojnika na balkonie. Tobie własnie się udało.
Aniu -anabuko1 u mnie brak powojników wczesnowiosennych czyli tych z grupy Atragene. Na Asao, Presidencie i Mrs Cholmondeley są malutkie pączki.
Sabinko ja jarzmianki miałam po raz pierwszy w zeszłym sezonie i powiem Ci, że nie mogę sobie przypomnieć terminu ich kwitnienia.
Coś kojarzy mi się lipiec.
Soniu za piwoniami nic już nie posadzę, bo poprowadzę tam w poziomie pędy róży Flammentanz. Zobaczymy co z tego wyjdzie.

Pepsi muszę przyznac, że pomysł z rozchodnikami przed piwoniami jak dla mnie też mega trafiony.

Moje dziady kwitną, choć nadal uparcie twierdzę, że zdecydowanie za krótko.

Marysiu dziękuję.

Dorciu muszę przyznać się bez bicia, że jakoś mi umknął Twój balkonowy powojnik.

Aniu -anabuko1 u mnie brak powojników wczesnowiosennych czyli tych z grupy Atragene. Na Asao, Presidencie i Mrs Cholmondeley są malutkie pączki.

Sabinko ja jarzmianki miałam po raz pierwszy w zeszłym sezonie i powiem Ci, że nie mogę sobie przypomnieć terminu ich kwitnienia.

Soniu za piwoniami nic już nie posadzę, bo poprowadzę tam w poziomie pędy róży Flammentanz. Zobaczymy co z tego wyjdzie.
- sweetdaisy
- Od: 15 sty 2015, o 19:21
Haha Aniu, ubiegłaś moje pytanie - chciałam właśnie zaputać cóż to za dłuuuugi pęd różany za tymi piwoniami.
Teraz już wiem
Będziesz go kulkować do ziemi czy tak "w powietrzu" zostanie?
Teraz już wiem

- aneczka1979
Zuziu pęd będzie miał własna poziomą drabinkę. Mam zamiar prowadzić go właśnie w poziomie.
Mam nadzieję, że lada moment dołączy do niego kolejny i kolejny. 

- dorcia7
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
Anula ja nikogo nie namawiam ,tylko pokazałam jak rośnie -jak widać to wystarczy
a swoją drogą nie kumam jak Ty miłośniczka clematisów nie masz do tej pory chociaż jednego na balkonie??ja namiastkę prymulo-żurawkową mam 

- aneczka1979
Ano Dorciu tak jakoś wyszło. Stale miałam wrażenie, że na działce będą mieć lepiej.
Uzbierałam więc 51 sztuk a na balkonie 0 (słownie: zero
) Czas to nadrobić! 

No wiesz ,? ja tez mam na balkonie 3 powojniki... i jestem mega szczęśliwa, bo kwitna jak szalone... Musisz naprawić ten bład koniecznie, Dorcia ma rację...
Pozdrawiam, piwonie naprawdę zaszalały...
Pozdrawiam, piwonie naprawdę zaszalały...
Ania
Działeczka-marzenia się spełniają
Ziemia nie należy do nas, my tylko wypożyczamy ją od naszych dzieci...
Działeczka-marzenia się spełniają
Ziemia nie należy do nas, my tylko wypożyczamy ją od naszych dzieci...
- sweetdaisy
Aneczko, zdaję się na Twoją wiedzę. Jak wybierzesz powojnika do donicy takiego bezproblemowego i długokwitnącego to daj znać.
Mamy takie same upodobania co do kolorów, więc pójdę za Tobą jak w dym i kupię takiego samego sobie na taras
A wszystkie moje posadzone róże oczywiście z wiórami i skórami bananowymi. Powiedz mi tylko, ich nie podsypuję skorupkami, tylko powojniki, tak? Bo już coś mi się namieszało.
Mamy takie same upodobania co do kolorów, więc pójdę za Tobą jak w dym i kupię takiego samego sobie na taras

A wszystkie moje posadzone róże oczywiście z wiórami i skórami bananowymi. Powiedz mi tylko, ich nie podsypuję skorupkami, tylko powojniki, tak? Bo już coś mi się namieszało.
- aneczka1979
Dobra wjechałyście mi na ambicję. Muszę kupić powojnika na balkon.
Nyna przypomnisz mi jakie masz tam clematisy?
Zuzka skorupki jaj pod powojniki -pod róże nie.
Zaraz idę sobie powertować stronę E-clem... i porozmyślać. Coś tak sobie myślę o Pricach Charlesach. Tym zwykłym i tym białym. Bo one takie wdzięczne i nie rosną byki na 4 metry i więcej. Na balkon zdecydowanie do 3 metrów. Kwitną od czerwca do września.
Justa też byłaby odpowiednia. O! I Dark Eyes.
Dobrze by było gdybym upolowała je w Ciastoramie lub LM. Trzeba wybarać się na rajd.

Nyna przypomnisz mi jakie masz tam clematisy?
Zuzka skorupki jaj pod powojniki -pod róże nie.
Zaraz idę sobie powertować stronę E-clem... i porozmyślać. Coś tak sobie myślę o Pricach Charlesach. Tym zwykłym i tym białym. Bo one takie wdzięczne i nie rosną byki na 4 metry i więcej. Na balkon zdecydowanie do 3 metrów. Kwitną od czerwca do września.
Justa też byłaby odpowiednia. O! I Dark Eyes.
Dobrze by było gdybym upolowała je w Ciastoramie lub LM. Trzeba wybarać się na rajd.

- sweetdaisy
Wygooglowałam sobie i... a może takiego Dark Eyes połączyć z Omoshiro
Będzie kwitnienie od V do IX

Będzie kwitnienie od V do IX

- wagabunga123
- 1000p
- Od: 11 lip 2013, o 14:34
Aniu, śliczne masz te piwonie
Ja u siebie już w pierwszym roku posadziłam 5 szt. W zeszłym roku nie zakwitły, może w tym roku doczekam się kwitnienia (ponoć piwonia tak ma, że kwitnie dopiero w kolejnych latach od posadzenia).

Ja u siebie już w pierwszym roku posadziłam 5 szt. W zeszłym roku nie zakwitły, może w tym roku doczekam się kwitnienia (ponoć piwonia tak ma, że kwitnie dopiero w kolejnych latach od posadzenia).
Jeśli potrafisz o czymś marzyć, to potrafisz także tego dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
- aneczka1979
Prince Charles, White Prince Charles, Dark Eyes, Justa, Night Veil, Venosa Violacea, Alba Luxurians... Te pasują do moich wymogów.
Kwitną całe lato i są do 3 metrów. No i są w mojej ulubionej kolorystyce. 

-
- 1000p
- Od: 1 sie 2014, o 14:59
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu masz aż 51 powojników
zaszalałaś. Ja się naoglądałam tego szaleństwa powojnikowego że aż sama planuje zakupić do siebie na działeczkę.