Darmokoty ,Diabliki i inne kocidła w ogrodzie 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Kriss1515
1000p
1000p
Od: 15 cze 2012, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Darmokoty ,Diabliki i inne kocidła w ogrodzie 2

Post »

Teraz tylko brakowało wiosny w zimie do kompletu. ;:306 Ostatnio pieliłem w ogródku. ;:306
Szczęśliwego nowego roku i udanego Sylwestra! :D
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Bardzo dziękuję za życzenia i podziwiam Twoje kronikarskie zapędy. Ja skrupulatnie zapisuję jedynie adresy tych z którymi utrzymuję kontakty ogrodnicze mające wymiar konkretny w postaci roślin i jest ich kilka stron. Życzę Ci nowych doznań ogrodniczych tzn. znajomości, podróży i przesłanych roślin i oczywiście nowych wspaniały zakupów.

Koty do wygłaskania ;:215 wszystkie wyglądają świetnie! Niebo fotogeniczne ;:333
Awatar użytkownika
kamil888
500p
500p
Od: 26 lip 2012, o 17:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Szczęśliwego Nowego Roku 2014 :D Przede wszystkim życzę dużo zdrowia, szczęścia i uśmiechu na twarzy :D I życzę Ci, aby w 2014 roku przybyło Ci dużo roślinek :D Udanej zabawy!
Ogród w Bieszczadach
Pozdrawiam Kamil
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2012, o 20:37

Post »

Terlico Jak pierwszy raz zobaczyłem wpis myślałem, że chcesz mnie enefzetem nazwać ;:306 Dziś czytałem prognozę na 2014, zapowiada się bardzo mokro, szczególnie lato więc znów będę mieć co mierzyć.
Calka, Dorotko z Dorkowa,Kriss, Marysia,Kamilu serdecznie dziękuję za życzenia, trzymam kciuki żeby się wszystko pospełniało ;:215
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Najlepsze życzenia :D Koty wygłaskaj ode mnie, bo są bardzo ozdobne :D
Podsumowanie bardzo szczegółowe i podbudowane konkretnymi danymi. U siebie sprawdzam tylko jak zimno i czy nie pada :oops:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Michale jeszcze naucz się prognozy długoterminowe stawiać i zostaniesz naszym ogrodniczym guru :) Piękne podsumowanie, ja to już nie bardzo pamiętam, co miesiąc temu było, a co dopiero cały rok.... mnie się tegoroczna parodia zimy w ogóle nie podoba, bo nie wierzę, że nie przyjdzie czas wielkich mrozów, a z amerykańskich prognoz wynika, że do połowy lutego ma być tak jak teraz, czyli znowu wyjdzie zima w kwietniu....u mnie też drzewka pąki mają na razie na szczęście wzrost się chyba zatrzymał, ale ziemia rozmarznięta chwasty rosną ochoczo :roll:
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Michale :wit
To prawda pogoda ładna,,wiosenna i roślinki głupieją ;:7
Zachody słońca przepiękne :)
A kociaki urocze jak zwykle..A ile Ty ich masz??Bo cosik dużo ich widzę ;:306
A i wszystkiego Dobrego w Nowy Roku!!!
dangar1
500p
500p
Od: 10 kwie 2011, o 20:42

Post »

Życzę udanego roku: zdrowia i wytrwałości, żeby wszystko rosło i nie gniło a ni nie usyachało. Duzo radości z nowych roslin i wszelkiej pomyslności.

Koty tłuste tak jak moje. ;:173 Niestety, u mnie też działają myśliwi. :evil: W ciagu 20 lat zagnięły mi 4 koty. Nie wiem co się z nimi stało.
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Fachowe i rzetelne podsumowanie roku! Aż chce się czytać i uczyć! Moje gratulacje i szacunek, dla wkładu w FO ;:180
No i mistrzowskie zdjęcia nieba oraz ciepłe zdjęcia kociaków :!: Taki poziom trzymaj w nowym roku ;:333
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28

Post »

Michale! Podsumowanie roku ;:215 Postanowiłam wziąć przykład z Ciebie..i tez będę spisywała dane pogodowe :;230 ...choć już wiem,ze nie będą tak skrupulatne ;:108 Cudowne jak zwykle widoki wschodów/ zachody w Twoim wykonaniu?..również były mistrzowskie i perfekcyjne. Kociaczki ....śliczne!Pozdrawiam cieplutko !
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2012, o 20:37

Post »

Ewa Dziękuję :D Koty nieustannie głaskane, mimo ciepła za oknem nie chcą opuszczać pieleszy.
Pat Gdzieżbym to wszystko spamiętał - w zeszycie zapisuję :wink: Mrozy styczniowe ciągle przesuwają w czasie co mnie ogromnie cieszy. Oby tak przesuwali do kwietnia w potem powiedzą, że jednak nic takiego się nie wydarzy. Teraz mrozy to najgorsze co by mogło być, rośliny mam już w takiej fazie, że śliwka lada dzień zakwitnie.
Ania Kotów mam aktualnie 4 i jeden oddany na zimę, wiosną wróci. Obecnie ma wielkie fochy i mnie ignoruje ;:306
Danusia Dziękuję ;:180 Kiedyś u nas też myśliwi po polach chodzili w grudniu i zmniejszali populację zajęcy ale żeby do kotów strzelali??!Może gdzieś poszły i się zadomowiły, one często znikają w nieokreślonych okolicznościach.
Jacek Dzięki za uznanie ;:180 W tym roku też nie zawiodę :wink: Póki co mamy najcieplejszy styczeń od 2007 roku.
Bogusiu Spisuj spisuj chętnie poznam w grudniu 2014 co się u Ciebie działo w pogodzie. Na zdjęciach są wschody, zachodów nie widzę bo nie mam okien na zachód, mam 1 na południe, 1 na północ i 7 na wschód. Pozdrawiam również :wit
Jutro zajrzę do śliwki czy już pąki kwiatowe rozwinęła. To są zdjęcia z 7 stycznia
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Oraz pigwowiec, budleja, tawlina i bez koralowy
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Gdyby już nie było mrozu większego niż -5 budleje w tym roku mogą osiągnąć ponad 3 metry bo pierwszy raz nie wymarzną, zawsze od ziemi odbijają. O drzewach owocowych nawet nie mówię, czereśnie mają pąki jakby było co najmniej 10 kwietnia, jedynie jeszcze grusze się nie wybudziły.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Mój pigwowiec jeden też ma listki a drugi pączki i jeden kwiatek, ale Twoje śliwki to niesamowite może Ty w tym sadzie ogrzewanie podłogowe masz ;:oj Budleja to moja już ubiegłej zimy nie wymarzła wcale i w lecie miała 3 m i kwiatów nie mogłam z bliska sfotografować. Michale ja nie mam okna ani na wschód ani na zachód (pd), ale wychodzę z domu i robię zdjęcia a Ty się oknami wykręcasz ;:302
Awatar użytkownika
dorkow0
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2013, o 22:58

Post »

Witaj Michał... Dawno Cię nie było... :wit
W ogrodzie wiosennie się robi u Ciebie... Zresztą, u mnie podobnie... Budleje też mają zielone liście, a dużo drzew i krzewów ma nabrzmiałe pąki, niektóre kwiatki mają w pączku... A zima pewnie przyjdzie... Oby łagodnie się z nami obeszła...
U mnie już po śniegu, wieje tylko wiatr...
Pozdrawiam Cię serdecznie... :D
Wśród Sosen... Buków... Kotów...
Część 1Część 2
Dorota
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

O to u mnie aż tak ciepło najwyraźniej nie jest albo stare drzewa nie spieszą się do pobudki, bo jeszcze śpią....budzą się za to róże, co mnie dość martwi ale na pogodę wpłynąć się nie da, więc trzeba być dobrej myśli :wink: Teraz to ja już też na zimę nie czekam, ale na marzec, kiedy wiosna przyjdzie na dobre...

A jak ogrodowe plany w tym roku? Robiłeś już jakieś?
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

Michale - bardzo mi się podobała analiza meteorologiczna ubiegłego roku. Masz takie notatki również z poprzednich lat?
Ja jestem za mało systematyczna by prowadzić takie notatki :oops:
Koty proszę wygłaskać! A wychodzą teraz na dwór? Moje czekają na długi majowy weekend, bo pewne wtedy pojedziemy na wieś. Co jakiś czas mówię im ile jeszcze miesięcy i tygodni do wyjazdu ;:306
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”