Mój kwiecisty zakątek cz.5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój kwiecisty zakątek cz.5

Post »

Pacynko witaj :wit
Tyle co mi potrzeba pod lilię Św. Antoniego , to mam swoich. Reszta lilii nie potrzebuje wapnia , azjatki wprost przeciwnie. Czosnek zimowy sadzi się póżną jesienią. Ozdobne także. Są odmiany wiosenne , ale są gorsze jakościowo. A Bioczos nie tylko na te choroby polecam. ;:333
Beatko , to tylko moje domysły , ale może być to inna roślina. Prawie pewne , że to roślina w pokroju żelażniaka. Ma takie właśnie kwiatostany. Lepiej posiej , bo jak co ładne , było by szkoda. :uszy ;:108
Delosperma i podobne są trudne do przetrzymania także w domu. Ubiegłej wiosny jedna mi padła, podlewanie musi być aptekarskie. ;:333
Zyciu , nie , co to to nie ;:306 ;:306 Nawet gdybym chciał dać się ''wziąć'' strażnik nie pozwoli. Czujnie pilnuje swojej własności :;230 :;230

Kilka fotek z arktycznego wschodu. ;:oj ;:oj

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Tadziu porannie.Jestem po jednych imieninach,po południu na nastepne.Ledwie oddychac moge,jakies biegi by sie przydały albo intensywne odsnieżanie,żeby spalic kalorie.
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Gosiu , witam w mrożny poranek. ;:196 Znowu zaczyna wiać , teraz lepszy kierunek . Z południa wiatr wieje. ;:333 Chyba padało u ciebie , a jak nie to z podwórka możesz wywozić to białe ;:306 ;:306
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Tadziu jakie mśnieżne wydmy na parkingu...to u mnie cieniutko z tym białym...a może przydałoby sie tej wody w rabaty... :roll:
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05

Post »

:wit Tadziu do mnie od wczoraj też przyszła zima, poprzednia noc z temp.-10, a dzisiejsza -7. Śniegu na osiedlu mniej niż u Ciebie, ale za to na działkach wszystko dokładnie zawiane, nie mogłam wczoraj przebrnąć przez zaspy. Mam nadzieję że do świąt śnieg się stopi, woda spłynie i ziemia przeschnie. Najwyższy czas brać się za pracę na działce Obrazek
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Doti jednym miejscu wydma , w drugim ziemię widać. ;:oj Za kilka dni deszcz wyrówna wszystko ;:7 ;:7
Lidziu , ja też bym sobie i Tobie życzył. To co było wczoraj to horror. Przez całą zimę nie było czegoś takiego. Tylko , że prognozy upałów nie przewidują. Coś na początku kwietnia ma być z mrozem. ;:131 Pod śniegiem czekają krokusy i inne cebulki. Chcę je już w końcu zobaczyć. ;:215
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34

Post »

No naprawdę...wczoraj oglądałam jakieś wiadomości z Twoich stron...poważny atak zimy, nie zazdroszczę ;:oj
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05

Post »

Też zauważyłam, że na początku kwietnia mają być nocne przymrozki, byle nie za duże.
U mnie czekają lilie i roślinki od p.Majewskiego do sadzenia, a więc roboty co niemiara.
Ciekawe jak poradziły sobie rozkwitnięte ranniki i przebiśniegi pod śniegiem.
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Awatar użytkownika
Pacynka
500p
500p
Od: 16 lis 2012, o 19:04
Kontakt:

Post »

Tadku, ale Wanda potrzebuje czegoś przeciwko mączniakowi. To przecież jakie znowuż przepadło. Że na jesieni nie posadziła ozdobnego ani zimowego nie ma znaczenia. Zwykły jadalny musimy jej upchnąć :] A ten najczęściej sadzi się właśnie teraz, na wiosnę.
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Ale fajne zaspy są u Ciebie.
U mnie tylko trochę napadało i słonko prześwieca. :heja
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Tadziu, zima u Ciebie na całego, dobrze, że chociaż rośliny na rabatach mają ochronę.
U nas znowu bardzo mroźna noc się zapowiada, mam już dość tej pogody :?
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Zyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 maja 2008, o 21:38
Kontakt:

Post »

Tadziu ;:196 u nas zaspy niesamowite - bo to przecież koniec świata.
Na odśnieżanie drogi gminnej trzeba jeszcze poczekać doba, dwie oznajmił Wójt Gminy.
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Ewka , takiej pogody od lat nie było.Od czasów sławetnej zimy stulecia. Ale teraz jest połowa marca , wtedy przełom roku. Jeszcze niektóre miejscowości odcięte od świata :shock: Na odśnieżanie nie ma , nagrody wypłacone ;:124
Lidziu , na całą wiosnę prognozy nieciekawe. Oby się mylili. Teraz zanim się to białe roztopi , ziemia wyschnie to połowa kwietnia będzie. Tulipany na Zośki zakwitną ;:145 ;:145
Pacynko , jadalny na ochronę można i na wiosnę posadzić. Plon będzie kiepski , ale smród ten sam. :;230 :;230 Pogoni mączniaka. :wink: :D To aerozole z czosnku niszczą mączniaka. ;:333
Graziu , fajne , ale jak w monitorze się widzi. Żeby wyjechać , musiałem dwie godziny ostro odśnieżać. Przy okazji 15 metrów chodnika odwaliłem. Nie ma komu tego zrobić . Tylko wąska ścieżka , dwie osoby nie mogą się minąć. W niektórych miejscach zaspy wyżej żywopłotów. Ludzie chodzą po jezdni. :shock: :shock:
Kasiu , u mnie także ta noc już bardzo zimna , do tej pory minus 3-5* było. Dzisiaj mróz duży , ale nie wieje i jest pozornie cieplej niż do tej pory.Takie porywy przy mrożnym powietrzu na wylot przewiewają. ;:222
Zytuś , Jak taki traktor nie dał rady , to co przejdzie :?: Mocna ładowarka tylko przekopie się. Koniec świata był nie tylko u Ciebie ;:306 ;:306 W lukach pomiędzy blokami jeszcze gorzej niż na otwartym terenie . Były takie podmuchy , że piesa cofało do tyłu. ;:oj Kazio ma deresza , Ty chleb umiesz upiec , dacie sobie radę. ;:215
Miłej niedzieli. ;:168
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Tadku mam nadzieję że szybko śnieg stopnieje jak tylko słoneczko zaświeci, u mnie pod domem wcale nie ma śniegu i to mnie martwi , mam tam nowe irysy posadzone .

Mnie bardziej martwi że za tydzień znowu w nocy maja u nas przyjść mrozy do -10 przez kilka dni w nocy .
Awatar użytkownika
semper
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lis 2011, o 10:12

Post »

A u Mnie nie ma śniegu.
Pozdrawiam! ,Jurek z górek ;)
Moje górki
Rojnikowisko i nie tylko