Ewka , takiej pogody od lat nie było.Od czasów sławetnej zimy stulecia. Ale teraz jest połowa marca , wtedy przełom roku. Jeszcze niektóre miejscowości odcięte od świata

Na odśnieżanie nie ma , nagrody wypłacone
Lidziu , na całą wiosnę prognozy nieciekawe. Oby się mylili. Teraz zanim się to białe roztopi , ziemia wyschnie to połowa kwietnia będzie. Tulipany na Zośki zakwitną
Pacynko , jadalny na ochronę można i na wiosnę posadzić. Plon będzie kiepski , ale smród ten sam.

Pogoni mączniaka.

To aerozole z czosnku niszczą mączniaka.
Graziu , fajne , ale jak w monitorze się widzi. Żeby wyjechać , musiałem dwie godziny ostro odśnieżać. Przy okazji 15 metrów chodnika odwaliłem. Nie ma komu tego zrobić . Tylko wąska ścieżka , dwie osoby nie mogą się minąć. W niektórych miejscach zaspy wyżej żywopłotów. Ludzie chodzą po jezdni.
Kasiu , u mnie także ta noc już bardzo zimna , do tej pory minus 3-5* było. Dzisiaj mróz duży , ale nie wieje i jest pozornie cieplej niż do tej pory.Takie porywy przy mrożnym powietrzu na wylot przewiewają.
Zytuś , Jak taki traktor nie dał rady , to co przejdzie

Mocna ładowarka tylko przekopie się. Koniec świata był nie tylko u Ciebie

W lukach pomiędzy blokami jeszcze gorzej niż na otwartym terenie . Były takie podmuchy , że piesa cofało do tyłu.

Kazio ma deresza , Ty chleb umiesz upiec , dacie sobie radę.
Miłej niedzieli.