Ogród w dolinie
- Sosenki4
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2012, o 12:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród w dolinie
Fotorelacja bombastyczna. Jednak przy dzisiejszej temparaturze, powyżej 30, to u nas klimat podobny. Z ogrodem narzucasz tempo galopujące, ja wciąż w blokach startowych w porównaniu z Tobą
- konwalia12
- 1000p
- Od: 24 lut 2012, o 19:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wspaniałe rośliny podziwiałaś
Ja we Francji aż tyle cudów nie widziałam

Ja we Francji aż tyle cudów nie widziałam

Ogród w lasku
Krótki filmik o moim ogrodzie
Jeśli umiecie patrzeć, zobaczycie, że cały świat jest ogrodem. Anusia
Krótki filmik o moim ogrodzie
Jeśli umiecie patrzeć, zobaczycie, że cały świat jest ogrodem. Anusia
Ja z rewizytą 
Przepięknie to wszystko wygląda....niesamowite jest w tym wszystkim to że można osiągnąć taki efekt własnymi rękoma.... Wspaniała metamorfoza....od gruzowiska do prześlicznego ogrodu....
Będę tu zaglądać do Ciebie i czerpać inspirację.....mam nadzieję że nie pogniewasz się
Pozdrawiam cieplutko

Przepięknie to wszystko wygląda....niesamowite jest w tym wszystkim to że można osiągnąć taki efekt własnymi rękoma.... Wspaniała metamorfoza....od gruzowiska do prześlicznego ogrodu....
Będę tu zaglądać do Ciebie i czerpać inspirację.....mam nadzieję że nie pogniewasz się

Pozdrawiam cieplutko

- asta6265
- Od: 8 sty 2012, o 12:01
I ja się przeszłam po Twoim ślicznym ogrodzie. Będę tu gościć częściej jeśli pozwolisz, bo jest pięknie i uroczo.
Mój kawałek świata
Pozdrawiam Anka
Pozdrawiam Anka
- majowa
- 1000p
- Od: 20 kwie 2010, o 11:38
Aniu - Twoja dzisiejsza wizyta u mnie przypomniała mi, że mam zaległości w rewizytach. A że za oknem gorąco to postanowiłam przejść się po Twoim ogrodzie. I to były bardzo miłe chwile
Wspaniała fotorelacja z wakacji!

Wspaniała fotorelacja z wakacji!
- dorcia7
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
Nie wiem jak u Ani , ale u mnie dabecja kupowana co roku nowa ,nie przetrzymuje moich zimasia2 pisze:Bajeczne fotki.
Aniu, widziałam u ciebie dabecję; czy to tegoroczny zakup czy masz ją już kilka sezonów? Jak wygląda zimowanie? Skusiła mnie niedawno uroda tej roślinki, a niewiele o niej wiem.
- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Niedziela była po prostu śliczna, a do tego można było się z czystym sumieniem polenić
Co oczywiście nie oznacza, że usiedziałam dłużej w jednym miejscu i nie zrobiłam kompletnie nic
Przeglądnęłam - tym razem dokładnie - roślinki i stwierdziłam, że niestety mączniak lekko chwycił nie tylko dwie azalie, ale także odrobinę różę Papageno. W związku z powyższym przed chwilą wszystkie trzy zaliczyły leczniczy oprysk, a reszta- oprysk profilaktyczny
Poza tym clematisowi Westerplatte zaschnął główny pęd (czy to jest to słynny uwiąd???). Na szczęście clematisik puścił nowy pęd i mam nadzieję, że ten przetrwa.
Resztę sami zobaczcie, bo nie omieszkałam
Floksy, w tym Drummonda, maja sie dobrze. Niektóre przekwitły (biały), niektóre kwitna bez przerwy (Twister czy Drummonda), a niektóre powtarzają kwitnienie (fioletowy wiechowaty).

A floks Europa wreszcie zakwitł. Ewidentnie zmiana miejsca dobrze mu zrobiła, bo rónież urósł.

Słoneczniki szaleją

Rośnie kolejna dynia

Dawno także nie pokazywałam moich ozdobnych kapustek

Budleje niezmiennie przyciągają motyle. Głównie króluje biała, ale i fioletowa ładnie się rozrasta. Mam nadzieję, że niedługo różowa do niej dołączy i wszystkie trzy będą się wzajemnie przenikać

Tylko niektóre róże kwitną. Niezawodna w tym zakresie jest łososiowa miniaturka
Nie pokazywałam wam jeszcze czerwonej okrywowej...

Reszta także ma się dobrze

Zaś wszystkiemu przyglądają się moi współlokatorzy - zwinki

Nie gniewajcie się... Wiem, mam zaległości w odpowiadaniu na wasze posty
Ale jutro wszystko nadrobię, obiecuję 
Na razie tylko tyle: dabecja u mnie spokojnie przezimowała
Mam białą i dwie różowe 

Przeglądnęłam - tym razem dokładnie - roślinki i stwierdziłam, że niestety mączniak lekko chwycił nie tylko dwie azalie, ale także odrobinę różę Papageno. W związku z powyższym przed chwilą wszystkie trzy zaliczyły leczniczy oprysk, a reszta- oprysk profilaktyczny

Resztę sami zobaczcie, bo nie omieszkałam

Floksy, w tym Drummonda, maja sie dobrze. Niektóre przekwitły (biały), niektóre kwitna bez przerwy (Twister czy Drummonda), a niektóre powtarzają kwitnienie (fioletowy wiechowaty).

A floks Europa wreszcie zakwitł. Ewidentnie zmiana miejsca dobrze mu zrobiła, bo rónież urósł.

Słoneczniki szaleją

Rośnie kolejna dynia

Dawno także nie pokazywałam moich ozdobnych kapustek

Budleje niezmiennie przyciągają motyle. Głównie króluje biała, ale i fioletowa ładnie się rozrasta. Mam nadzieję, że niedługo różowa do niej dołączy i wszystkie trzy będą się wzajemnie przenikać

Tylko niektóre róże kwitną. Niezawodna w tym zakresie jest łososiowa miniaturka

Reszta także ma się dobrze

Zaś wszystkiemu przyglądają się moi współlokatorzy - zwinki

Nie gniewajcie się... Wiem, mam zaległości w odpowiadaniu na wasze posty

Na razie tylko tyle: dabecja u mnie spokojnie przezimowała

- takasobie
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
Te dwa obrzydlistwa na końcu Twoich uroczych fotek (w poprzedniej serii) to jakieś robale. To pierwsze, to jakiś szkodnik róż, co wgryza się w tkankę i powoduje mutację.
Faaajnie było!!! I ptaszyska porobiłaś!!!
Faaajnie było!!! I ptaszyska porobiłaś!!!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aneczko zdjęcie super! Mam pytanie co do tych ozdobnych kapuch, czy są z Twojego siewu?
-
- Od: 17 sie 2010, o 11:45
Aniu
wpadam z rewizytą .Czy budleje już u ciebie zimowały ,bo ja zastanawiam się nad zakupem ,ale sporo osób pisało ,że im wypadły w tym roku i nie mogę się jakoś zdecydować .Te pierwsze floksy to chyba są jednoroczne ? pięknie wyglądają 

- misia i klusek
- 1000p
- Od: 29 lip 2012, o 20:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu jesteś niesamowita w tak krótkim czasie taki ogród (chodzi o przedstawienie nie o tworzenie)
a ogród jest piękny Moja rewizyta przyniesie korzyści dla Mnie! Człowiek cały czas się uczy- dzięki
Krzysztof
a ogród jest piękny Moja rewizyta przyniesie korzyści dla Mnie! Człowiek cały czas się uczy- dzięki

Krzysztof
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Aniu, uwielbiałam patrzeć na motyle siedzące na budlei.
Bardzo żałuję, że ona u mnie nie czuła się najlepiej.
Każdej zimy wymarzała. Kupowałam co roku nową. Potem zrezygnowałam, bo ile można
Bardzo żałuję, że ona u mnie nie czuła się najlepiej.
Każdej zimy wymarzała. Kupowałam co roku nową. Potem zrezygnowałam, bo ile można

- igielka78
- Od: 13 mar 2008, o 10:24
Aniu, fajna relacja z wakacji i z ogródka. 

- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Budleja u mnie też umarzła...
Zwinek u mnie nie ma ...spotkałam się w sobotę z jeżykiem jak majestatycznie opuszczał moja działkę i szedł w odwiedziny do sąsiadów...a sąsiadka spotkała ...lisa