Kobieta zmienną jest czyli pole manewrów asi2.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Kobieta zmienną jest czyli pole manewrów asi2.

Post »

:wit Asiu, piesek na leżaczku a Ty gdzie ;:oj
Popatrzyłam na buteleczki......... i mam ochotę na coś zimnego :D
Awatar użytkownika
wiolamanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2012, o 20:12
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Asiu
Śliczny ogród,zachwyciły mnie twoje rabatki obłożone kamieniami ;:215 :wit
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11

Post »

Dziewczyny, buteleczki wyglądają może fajnie, ale to co w buteleczkach.... Hmmm... Pod warunkiem oczywiście, że się lubi piwko :wink:
Shirall, Robaczku, Delospermo, Maddy to dla tych widoczków przyjeżdżam tu od wielu lat. Ładuję bateryjki na cały rok i możecie mi wierzyć lub nie - wolę to od egzotycznych wojaży. Tu naprawdę odpoczywam... Chociaż sam tzw. "ośrodek" pamięta czasy wczesnego Gierka, to okolica i towarzystwo rekompensują niewygody.
Delospermo, dziękuję w imieniu mamy. :D
Majuś, psina rządzi :wink: . Chce poleżeć na leżaczku, trzeba jej zrobić miejsce...

Witaj Wiolamanko! Dziękuję za komplement ;:180 . Miło gościć Cię u siebie ;:7 !

Dziś wreszcie zaopatrzyli sklep firmowy Królika :tan , tym samym sezon jesiennych zakupów uważam za otwarty :heja
Obrazek
Awatar użytkownika
Maddy77
500p
500p
Od: 2 maja 2012, o 18:48
Kontakt:

Post »

Asiu a cóż tam się kryje ;:224? I może jakieś namiary na ten sklepik jeśli wart grzechu :;230
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p

Post »

Maddy, w woreczkach kryją się cebulki tulipanków, krokusików, czosneczków itp... :wink:
Hurtownia Ogrodnicza Bogdan Królik - wystawiają się na A. oferując wszelakiego autoramentu cebule, a siedzibę mają w Chrzypsku Wielkim, czyli w wiosce opodal której aktualnie przebywam (między Sierakowem, a Pniewami). Zaopatruję się u nich co roku i jestem bardzo zadowolona. Słyszałam jednak, że czasami zamówienia internetowe nie do końca się zgadzają. Ja nigdy nie miałam tego problemu.
Awatar użytkownika
Lukrecja
1000p
1000p
Od: 31 maja 2009, o 07:38

Post »

Wreszcie nadrabiam zaległości. Jestem urzeczona Twoją ścieżką i całym otoczeniem. Przecudowny mglisty klimat tajemniczego ogrodu. I co z tego, że na fotkach uzyskany przy pomocy Picasy! W rzeczywistości pewnie i tak wszystko wygląda ładniej niż na fotach. Czasem się sama na siebie złoszczę za antytalent w robieniu zdjęć, coś co mi się podoba w realu na fotkach wychodzi jakieś takie nijakie. Podziwiam u Ciebie! Pięknie ;:167
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Asiu, fajnie że masz sklep Królika w pobliżu, ja też pewnie nie wytrzymała i ruszyła po cebulki ;:65 Zawsze zamawiam u niego przez neta we wrześniu, więc jeszcze poczekam, bo potem ciężko mi przechowywać cebulki. W ubiegłym roku kupiłam za wcześnie i potem ratowałam się przed pleśnią! koniecznie wrzuć swoje w trociny, żeby nie złapały wilgoci.
Fajnie, że się zobaczymy u Oluni, trzeba dogadać plany na kolejny wypad :heja
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

hehe już cebulki? i tylko tyle? :;230 no szalejesz, szalejesz ;:196
ja się nie mogę doczekać też cebulkowatych no i róż......tych z korzeniami i w woreczkach, bo muszę jakaś dokupić, no pnącą na pergolkę ;:224
a jeszcze i krzewów - marzy mi się jaśminowiec i forsycja ;:173
już się doczekać nie mogę spotkania u Oluni ;:oj
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p

Post »

Definitywnie koniec wakacji... ;:202 ale nie urlopu ;:oj ... !!! To dopiero półmetek. Następne dwa tygodnie zamierzam ciężko pracować... w ogrodzie. Więc to sama przyjemność. Już dziś zaczęłam rewolucję, nawet nie miałam czasu fotek strzelić. Przez wyjazd przegapiłam kwitnienie Cinderelli, drugie kwitnienie Blue for You i Capistrano, ale za to lilie dają czadu, ponownie zakwitły Nostalgie, a Nahema wypuściła dwumetrowy pęd (na razie nie tnę bo rozgałęziony na końcu i chyba będzie kwitł :tan ). Generalnie ogród zarósł - ilość chwastów mnie przerasta !!!!!!!!!!!!!!!! Ale nic to, trzeba zakasać rękawy i do roboty...

Lukrecjo miło, że znowu jesteś z nami! ;:196 Uwierz mi, mój ogród ładniej wygląda na zdjęciach niż w rzeczywistości :;230 . Staram się tak go przedstawiać, jak chciałabym, żeby wyglądał...

Robaczku męczyłam panią w sklepie, to specjalnie dla mnie sezon cebulowy wcześniej rozpoczęli :wink: (niestety nie mieli jeszcze wszystkich przeze mnie upatrzonych ). Cebule trzymam w suchym, przewiewnym miejscu i w zeszłym roku nic im się nie stało (kupowałam w tym samym czasie). Mam nadzieję, że tym razem też obejdzie się bez przykrych niespodzianek.

Shirall , mnie się tyle rzeczy marzy z różami na czele... dziś wystawiłam z zakamarków ogrodu wszystkie nieposadzone jeszcze roślinki i się załamałam ;:202 . Ja nie mam na nie miejsca !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! A jeszcze skusiłam się dziś na kolejne floksy... ;:14 Intensywnie główkuję gdzie mi się zmieści jeszcze jedna rabata....

Dziewczyny już nie mogę doczekać się sobotniego spotkania!
Awatar użytkownika
OLUNIA
500p
500p
Od: 11 sty 2012, o 12:47

Post »

Asiu mam nadzieję ,że nie o spotkanie u mnie chodzi ,bo u mnie w niedzielę :D
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p

Post »

Moja Droga Olu! Szczęśliwi czasu nie liczą :D . Na urlopie tracę rachubę. Niedziela jest równie dobrym dniem. W takim razie - nie mogę się doczekać spotkania u Ciebie w niedzielę!
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

ojej........no to zawsze można trawnik lekko uszczuplić :wink:
jeszcze troszkę i zobaczymy się u Oli :tan .....no a potem ......no u mnie, jak będziecie chciały ;:131
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

hihihi, ale fajnie, że jesteś :lol:
Na pewno wymyślisz gdzie ta nowa rabata..może przy ścieżce..? ;:224 Albo Twój Matkens - pogromca drzew owocowych - wykosi kolejne i zrobi się miejsce :D Do zobaczenia :wit
*moje wątki*
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p

Post »

Martuś, ja już nie mam wolnego kawałka trawnika. A tego nowo posianego M mi ruszyć nie pozwoli. To jego oczko w głowie!
Następne spotkanie? Miodzio ;:138 !

Robaczku, głowa mnie rozbolała od myślenia... Chyba pójdę w Twoje ślady i zacznę poszerzać już istniejące rabaty...
Na pewno będę miała trochę miejsca na kwasolubne (myślę o azaliach japońskich)... Dziś zrobiłam miejsce na tulipany... ale róże? Kiepska sprawa :( . A jest tyle pięknych królewien, o których marzę...
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Róże zawsze możesz sadzić u mnie kochana ;:196 :;230 Wytargam dodatkowy kawałek trawy, ogrodzę i otabliczkuję "Asia2" :D Będziesz mnie częściej odwiedzać :uszy
*moje wątki*
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”