Ogród Edyty1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Edyty1

Post »

Hmmm, to ja mam tak samo.....jak Małgoś ;:173
Mogę jeszcze dodać, że rosnące obok siebie róże lubię tonować....czyli stopniowo przechodzić w inny kolor....dorosłam też do tego, żeby prawie najwięcej uwagi poświęcać ogólnemu widokowi krzewu...zupełnie odwrotnie niż na początku ;:224
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Edyta1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 paź 2011, o 00:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dla mnie ogólny widok krzewu zawsze był priorytetem. Dlatego mam sporo róż z drobnymi kwiatuszkami, ale obficie kwitnących :wink: .
Jednak kupowaniem pod tym kątem nie jest łatwe. Czasem naprawdę bardzo trudno jest znaleźć zdjęcie całego krzewu ;:174 .
Pozdrawiam - Edyta
Zapraszam do mojego ogrodu
Awatar użytkownika
Edyta1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No to się zaczęło :heja .
Miałam się wstrzymać z zakupami jeszcze chwilę, ale ponieważ już mi wykupili Allisan Princess of Pheonica :evil: :cry: , postanowiłam już dłużej nie zwlekać i nie ryzykować kolejnego przerabiania wizji rabaty.
Tak więc do mojego koszyka trafiły:
Jacqueline Du Pre,
Crocus Rose,
Iceberg x 2 szt.,
New Dawn (do pary dla rosnącej z jednej strony różyczki :wink: ),
Pastella x 2 szt,
Clare Austin,
Old Port.

I tym sposobem załatwiłam już prawie połowę wiosennych zakupów różanych ;:224 .
Zaczynam się poważnie obawiać o stan mojego portfela, bo to dopiero początek wiosennych planów ;:224 .
Pozdrawiam - Edyta
Awatar użytkownika
JLG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 mar 2009, o 17:16

Post »

Edyta1 pisze:Zaczynam się poważnie obawiać o stan mojego portfela, bo to dopiero początek wiosennych planów ;:224 .
Mam to samo ;:224
Same piekności wybrałaś - z chęcią bym też zamówiła OLd Port, Crocus Rose i Claire Austin.. a tu miejsca brak ;:145
linki Lesi
aktualny
Pozdrawiam ciepło - Joasia
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Widzę, że zakupy już poczynione.
Trzeba teraz tylko sprzęt przygotować i będziemy sadzić nasze nowe zdobycze.
Czy to będzie jakaś różanka czy wmieszają się w tłum innych roślin?
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Ło matko, ale zamówienie ;:173
To ja różanie bardzo skromnie.
Tylko 2 na wiosnę :D
Za to poszalałam w trawkach i bylinach :roll:
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 20:50

Post »

Dawno mnie nie było w twoim ogrodzie . gdzieś cię zagubiłam .. Piękne zakupy róż , chyba nie długo zabraknie ci trawnika .. Budowle po prostu bajeczne , szkoda że u mnie nie ma takiego rzemieślnika aby mi zrobił chociaż takie podpórki pod róże jak u ciebie pod domem .. Miło będzie posiedzieć w altance przy grillu jak nadejdzie wiosna .. Ja w tym roku nastawiłam się na wczesne chryzantemy ,zamówiłam kilkanaście kolorków .. Poczekam na swoje róże jak trochę podrosną . Moja druga różanka jest dopiero drugi rok i drugą zimę ,ciekawe jak przetrwa ,.. W tamtą zimę a raczej wczesną wiosną wymarzła mi Alinka , reszta ładnie przetrwała .. Całusy dla dzieciaków i uściski dla męża , należą mu się za te piękne budowle ..
zapraszam do mego ogrodu..Janka
Moje -marzenia-maniusika -IV
Mój album
Awatar użytkownika
Edyta1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Joasiu, u mnie jeszcze miejsca dużo, tylko nie jestem pewna, czy na szczęście, czy niestety :wink: ;:224 .

Grażynko, część róż chcę dosadzić do już istniejącej rabaty różanej a część zamieszka w towarzystwie iglaków i hortensji na rabacie, na którą od dawna nie miałam pomysłu i cieszę się, że wreszcie mam jakąś jej wizję w głowie ;:215 . Przyznam uczciwie, że na 2 róże, które mam w planach zakupowych nie wymyśliłam jeszcze miejsca :oops: , ale na tyle mi się podobają, że postanowiłam pochodzić z doniczką po ogrodzie i poprzymierzać :wink: . Mam jeszcze jedną różankę do przerobienia, ale ponieważ te zakupione róże to dopiero połowa z listy (pozostałe zakupię w innym miejscu) to z kolejną rewolucją poczekam chyba do jesieni ;:224 . Tym bardziej, że bardzo ważnym punktem programu wiosennych prac jest budowa kamiennej ścieżki. A potem pod koniec maja komunia syna, więc trochę trzeba się streszczać :wink: .

Gosiu, ja jesienią nie kupiłam ani jednej róży, to teraz szaleję. Za to kupowałam trawy i byliny :;230 .

Janinko, cieszę się, że mnie znalazłaś ;:138 . Na tym forum nigdy się nie spotkałyśmy i nawet nie wiedziałam jaki masz nick. Zajrzę jutro do Ciebie, bo niedawno wróciłam z pracy i padam z nóg. Całusy ;:196 .
Pozdrawiam - Edyta
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34

Post »

Piękne róże zamówiłaś! Nie znałam Old Port, a ma taki ciekawy kolor. Ja już dostałam pomieszania zmysłów ;:oj od planowania, jakie róże kupić. Widzę, że mam jakiś problem z wyobrażeniem sobie, jaki kolor do jakiego będzie pasował...tzn. może nie tyle kolor, co odcień...
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Awatar użytkownika
Edyta1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

gajowa pisze:Piękne róże zamówiłaś! Nie znałam Old Port, a ma taki ciekawy kolor. Ja już dostałam pomieszania zmysłów ;:oj od planowania, jakie róże kupić. Widzę, że mam jakiś problem z wyobrażeniem sobie, jaki kolor do jakiego będzie pasował...tzn. może nie tyle kolor, co odcień...
Ewo, dla mnie to też nie jet proste, ale ja radzę sobie w taki sposób, że kopiuję zdjęcia różanych krzewów do folderu i zestawiam je ze sobą w komputerze :wink: .
Tak sobie pomyślałam o Twojej różance, że może pasowałyby tu róże z grupy Renaissanse, np. Ghita Renaissanse (bardzo mi się podoba ;:167 , tylko nie mam na nią pomysłu w swoich ogrodzie, ale być może znajdę dla niej jakiś kącik na innej różance, którą też planuję w przyszłości przebudować ;:224 ), albo Clair Renaissanse.
Tak sobie pomyślałam, że sporo robi mi się tych różanek w ogrodzie :shock: .
Pozdrawiam - Edyta
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34

Post »

Dzięki, Edytko - to prosty, ale odkrywczy i praktyczny sposób. Obejrzałam sobie Ghitę i Clair R. - Clair mi się podoba. Ghita zreszta też, chociaż na zdjęciach wydaje mi się nieco"żarówiasta"...ciekawe, czy podobnie jest w rzeczywistości.
Chociaż - z drugiej strony - w ogrodzie kolory nawet dość jaskrawe jakoś się komponują i wcale nie rażą :D
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Edytko zdążysz ze wszystkim.
Przecież sezon dopiero się zaczyna i mamy cały rok przed sobą.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18

Post »

Edyto ,przeczytałam u Gosi że szukasz róży Jude the Obskure ,ja swoją kupiłam u naszej Kamili w ubiegłym roku cały czas kwitła i bosko pachniała .Cudo .
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Renesansowe rzeczywiście są piękne i zdrowe. Ja mam te obie. Clair Rennaissanse i Ghitę. Ghita wcale nie jest żarówiasta. Taki średni róż raczej. Natomiast moja Ghita dość krótko trzymała kwiaty i to mnie trochę martwiło.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Edytko, to my robimy to samo tylko w odwrotnej kolejności :;230
I zobacz jak różne są tego rezultaty.
Już nie mogę się doczekać kiedy te wszystkie roślinki przyjdą i zacznie się sadzenie
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”