Witam z wojaży po Europie.
Ceny róż dość wysokie więc się nie dziwię że nie kupiłaś.
A tu po staremu, hiacynty kwitną i reszta im towarzyszy, sasanka śliczniutka.
A ja myślałam, że więcej przywieziesz, no ale przy takich cenach.....
Sama bym się mocno zastanawiała.
Tam mówisz ciepło a u mnie leje i ziąb, że z domu nie wychodż.
MAJKA szkoda ,ze nie miałam aparatu . Tam podziwiałam piękno kwitnących magnolii a przed domami wierzby Iwy wystrojone w różnokolorowe jajeczka i mnóstwo kwitnącej Forsycji i Złotlinu . Gdyby tam mieli róże Delbarta to za tę cene skusiłabym się bo to by się opłacało . Nasze hiacynty i sasanki są równie piękne a tam w przydomowych ogródkach widziałam tylko hiacynty i tulipany żadnych sasanek
TOSIA masz rację już ich zapach unosi się w ogródku
GABI nie ma za co zawsze do usług
Masz rację, kupować za duże pieniądze można tylko rarytasy
Catleja piękna, oby rosła zdrowo
Dlaczego u Ciebie nie ma wcale chwastów Ja już po pierwszym plewieniu i wcale mało tego nie nazbierałam.
Jadziu. Chyba nie wprowadziłaś ziarnopłonu do ogródka . Wsadź go w donicę, bo później nie będziesz mogła się go pozbyć. Uprzedzam lojalnie. Tylko w sobotę wyrzuciłam z jednej rabaty 4 wiadra na kompost i dalej odbija. Bardzo drogie róże widziałaś - to u nas te odmiany są dużo tańsze.
U Niemców nie widać sasanek i innych ciekawych roślin w ogródkach bo nie mają naszego forum ogrodniczego.
KRYSIU ja mam go już parę lat i w ogóle mi nie kwitnął dlatego nawet nie wiedziałam ,że go mam . Dopiero jak ujrzałam te listki i to skojarzyłam . Cały czas rosnął w doniczce więc może dlatego sie nie rozmnażał . Dam sobie z nim radę . Ja jeszcze przed forum je miałam ,chyba dla nich są za mało atrakcyjne
BASIA u mnie chwasty nie chcą rosnąć tylko roslinki a chwasty rosną na poboczach w ogródku nie mają prawa tam nie ich miejsce
ALU tam są Agapanty i teraz nie wiem czy mi nie przemarzną gdyż tak jest zimno u nas
MARZANKO im po prostu się u mnie nie podoba ,wiec co ja na to poradzę
Miejmy nadzieję ,że to już nie wróci oczywiście takie zimno i że teraz już tylko będzie cieplej
Jadziu u mnie tulipany jeszcze nie otwierają swoich kielichów...u mnie wszystko opóźnione,mam parę godzin słońca w niektórych miejscach ogrodu...to przyczyna...Pierwiosnki masz piękne...
TOSIA przecież to Hiacynt
NELA u mnie też nie ma za dużo słonka i wszystko idzie jak po grudzie . Jak parę sztuk chcesz to napisz zabiorę ze sobą w sobotę . Mam ich dużo
Jadziu jaką Ty masz cudną epicattleyę!!!!!!!!!! Pilnuj jak oka w głowie!Kolor obłędny.teraz, podczas kwitnienia podlej słabą odżywką dla storczyków lub innym biohumusem.Musi przeschnąć do kolejnego podlewania, czyli ok.2 tyg. W maju koniecznie zawiś pod drzewem niech ją wiaterek kołysze. Zdrowiusieńka, roślina, gdzieś taką dopadła?