Kwiatki u Ani cz. 2

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Stokrotkania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 maja 2011, o 12:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Kwiatki u Ani cz. 2

Post »

Kochana życzę zdrówka, a skrętniki pokazałaś piękne.. ;:138
Awatar użytkownika
mika181
500p
500p
Od: 7 wrz 2011, o 19:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Szybkiego powrotu do zdrowia :) Kolorowe skrętniki pewnie pomagają przegonic choróbsko :heja
Awatar użytkownika
kociara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 mar 2011, o 21:37

Post »

Cudowne to begoniowe dziecię . Fiołeczki , skrętniki i bilbergia pewnie zakwitły aby Cię jakoś pocieszyć i pomóc w wyzdrowieniu.
Kuruj się szybciutko - nie możesz sprawić im zawodu ;:108 ;:63
Awatar użytkownika
anik
1000p
1000p
Od: 28 maja 2010, o 13:05

Post »

Ale się cieszę, że tak dużo was u mnie było przez ten okres.
U mnie już trochę lepiej. Pozostał jeszcze katar i nos ciągle zatkany. Przez co i głos jakby nie swój. i kaszel męczący ale da się żyć. przynajmniej głowa już nie boli i nie muszę chodzić z pieluchą pod nosem ( jak to określił mój M) bo ciurkiem z nosa leciało.
Anjja pisze:brawa za begonię moja już była na takim etapie i (zasuszyłam) :oops:
Aniu dziękuję za życzonka powrotu do zdrowia. Przydały się. Pozostałe listki ( bo w sumie jest ich 3 różne ) też maja takie maluszki a jeden nawet trochę większe. Codziennie do nich zaglądam i wydaje mi się, że rosną. Aniu nie zdziwiłabym się, że w ferworze obowiązków o nich zapomnę i też się niestety zasuszą.
Filigranowa27 pisze:Blibergia piękna. Chyba się zastanowię nad jej zakupem. A powiedz mi prosze czy potrzebuje ona dużo światła czy słonka?
Patrycjo u mnie z braku miejsca stała na południowym parapecie i w dodatku w miejscu, gdzie zapominałam ją podlać co odbiło się suchymi plamami na liściach. Więc wydaje mi się, że w pełnym słońcu jej nie najlepiej. Postawiłam ja teraz na meblach przy oknie i wydaje mi się, że tam jej lepiej.
nuta23 pisze:Gratulują maluszka begonii ja się z nimi dogadać nie mogę i wszystkie mi padały więc dałam sobie z nimi spokój.
Renatko to moja pierwsza próba więc ciesze się, że w ogóle listki wypuściły korzonki. Wydaje mi się, że pomogło to, że listki jak moczyły nóżki w wodzie stały nakryte plastikowa butelką. Więc miały cieplej i wilgotniej i dlatego przetrwały. Teraz też maja szklarenki na głowie. tylko kiedyś będę je musiała zdjąć. A co wtedy?
Lidka lmw pisze:Piękne wszystkie !! Aż chętki na nie człowiek dostaje
Lidziu no to nie zostaje ci nic innego jak tylko sie za nimi rozglądać.
elcia1974 pisze:No i gratuluję ukorzenionego listka Begonii. W trochę dziwnym miejscu wypuścił maluszki.
U mnie zwykle wyrastają one na końcu łodyżki. Ale myślę, że taki sposób, jak go wsadziłaś będzie idealny. ;:108
Elu dziękuję, za życzonka. Co do begonii to faktycznie sama byłam zdziwiona, że puszczają. Od posadzenia minęło kilka dni i zauważyłam, że puszczają korzonki przy tych maluszkach więc wydaje sie, że coś z tego jednak będzie. :heja Jak będę miała chwilkę to zrobię fotki pozostałych 2 listków, gdzie maluszki są trochę większe.
mniodkowa pisze:ojej bidulka musisz te choróbsko, znam to, ledwo z tego wychodzę, 7 dzień katar i kaszel mnie męczy ;:223 za weekend powinnaś wydobrzeć... oby! (u mnie w weekend tylko się pogorszyło)
Aguś już mi troszkę lepiej. Tylko ten zatkany nos mnie wnerwia. ;:14
I dziękuję za pochwały roślinek.
justus27 pisze:Kuruj się dzielnie ;) Też jestem przeziębiona...miód i sok malinowy pomagają szybciej wyzdrowieć
Piękny, nowy skrętniczek ;:108
Justynko mam nadzieję, że tobie również jest troszkę lepiej. Soku malinowego chyba prędko nie tknę podobnie jak cytryn. Jak patrzę na nie to już mi niedobrze. Tyle tego wypiłam przez ten tydzień, że spokojnie na kilka miesięcy wystarczy. No chyba, że znowu coś się przywlecze.
Stokrotkania pisze:Kochana życzę zdrówka, a skrętniki pokazałaś piękne.. ;:138
Aniu dziękuję. ;:196 Mam jeszcze kilka ale na razie puszczają dopiero maluszki. Mam nadzieję, że zima im w tym nie przeszkodzi.
mika181 pisze:Kolorowe skrętniki pewnie pomagają przegonic choróbsko
Dominiko masz rację. Kwitnące kwiatuszki pomagają walczyć z chorobą i wynagradzają te nasze gorsze dni.
kociara pisze:Kuruj się szybciutko - nie możesz sprawić im zawodu ;:108 ;:63
Krysiu dziękuję. Zawodu jak zawodu ale kto ich będzie doglądał jak nie ja. M nawet nie chce ich podlać , bo twierdzi, że potem i tak mu powiem, że coś zrobił nie tak. Ciekawe skąd on to wie? :;230 :;230 :;230

Życzę wam kochani udanej niedzieli. Ja w związku z wyborami aktualnie jestem w pracy. :twisted:
Pozdrawiam - Ania
Kwiatki u Ani 2
Awatar użytkownika
Anetta
1000p
1000p
Od: 17 sie 2009, o 16:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ach ale ta bilbergia cudnie teraz wygląda ;:138
a skrętniczek jak marzenie ;:167
Awatar użytkownika
maribat
1000p
1000p
Od: 4 mar 2010, o 12:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aneczko, zdrówka życzę ;:196
Podziwiam za umiejętność rozmnożenia begoni z liścia, mnie się nie udało.
No a skrętniczek? Psikus jeden się wkradł :wink: trzeba uruchomić wyobraźnię, ale.. obydwie fotki :uszy
wszystko moje jest tu:
zapraszam
Awatar użytkownika
arlet3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 maja 2010, o 19:30

Post »

Aniu życzę dużo zdrówka na początek. ;:196
Fiołeczek i skrętnik pięknie zakwitły. ;:138 ;:138
Blibergia ;:180 nie narzekaj, jest cudna.
Awatar użytkownika
kociara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 mar 2011, o 21:37

Post »

Aniu - też jakby w pracy byłam , bo jednak poszłam zagłosować ;:108
Adam12222
1000p
1000p
Od: 30 maja 2011, o 15:50
Kontakt:

Post »

:wit Aniu
Kwiatuszki pięknie ci kwitną ;:138 ;:138
Moje roślinki:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=44666" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Jatra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 22:01
Kontakt:

Post »

:wit
Dużo ciepłych zdjęć nam pozostawiłaś ,pięknie fiołeczek rozkwitł i skrętnik ,blibergia .Maluszki od begoni urocze .
Jak się na patrzałaś na śliczności to szybko do zdrowia powróciłaś ;:3
Lidka lmw
1000p
1000p
Od: 23 sie 2011, o 13:47

Post »

O nie !! J sobie wpadnę do Ciebie pooglądam oko nacieszę .....
Pozdrawiam Lidka Mój mały zielony raj część 1 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=47114" onclick="window.open(this.href);return false;
część 2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=48489" onclick="window.open(this.href);return false;
część 3 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=49364" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
diament
1000p
1000p
Od: 5 gru 2009, o 22:12

Post »

Aniu dobrze, że już lepiej się czujesz, ja też przeziębiona jestem i nic mi lepiej nie jest.
Pięknego masz szczawika, co robisz, że on tak się rozrasta?
Gratuluję kwiata u bilbergii. Moja nie zakwitła ale może jest za mała albo źle ją traktowałam :wink:
Adam12222
1000p
1000p
Od: 30 maja 2011, o 15:50
Kontakt:

Post »

:wit Aniu
A gdzie zniknęłaś z forum??
Aniu kwiatuszki od ciebie pięknie mi rosną i się rozrastają :tan
Jeszcze raz za nie bardzo ci Aniu dziękuje ;:196
Moje roślinki:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=44666" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
anik
1000p
1000p
Od: 28 maja 2010, o 13:05

Post »

Witam całą brać forumkową.

Wątek wygrzebałam miotełką spod dość grubej warstwy kurzu. ;:108

Pamiętacie jeszcze o mnie? Obrazek

Nie wiem jak to się dzieje, ale mając tą samą pracę co rok temu, te same zajęcia w domu, nagle okazuje się, że na wszystko brak czasu? Podglądałam wasze wątki troszkę po cichu, ale nawet nie miałam kiedy napisać słowa. Mam nadzieję, że zostanie mi to wybaczone. Obrazek

Ale co by wam smutno nie było zaglądać do mnie troszkę się postarałam. Mam dla was kilka fotek.
Przedstawiam państwu wszystkie moje hojki.... No może nie wszystkie bo zwykłą carnosę już widzieliście, a thompsonii niestety zawinęła się gdzieś na parapecie i o niej zapomniałam.
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek[/url
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek[/url

Miłego oglądania kochani. Obrazek
Pozdrawiam - Ania