Ogród IGI.
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród IGI.
IGUŚ
Jaki Ty masz sposób na te gromadki za oknem. U mnie w ubiegłym roku było ich mnóstwo, a teraz kiedy mój wnusio już zaczyna dostrzegać wiele rzeczy, to ich nie ma za oknem.
Jaki Ty masz sposób na te gromadki za oknem. U mnie w ubiegłym roku było ich mnóstwo, a teraz kiedy mój wnusio już zaczyna dostrzegać wiele rzeczy, to ich nie ma za oknem.
Od przybytku głowa nie boli cz.4 Cz.5.aktualna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
-
- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Krysiu, jedyny sposób na ptaszki za oknem to słonecznik.Już różne nasionka dawałam, ale potrafią pluć i wyjadać słonecznik.A co im będę żałować.
Aniu, mam nadzieję, jeszcze trochę pisania po inwentaryzacji, w środę wyjazd w góry i za chwilę będzie połowa stycznia.
Ewo, u mnie koty to tylko zbłąkane, więc ptaszki czuję się bezpiecznie.Ślady kota były na śniegu,a le nie widać by robił krzywdę ptaszkom.
Iwonko, jak Ciebie nie ma stale to i ptaszków nie będzie, one są co dzień karmione.Jak wyjadę dam klucze sąsiadce by je podkarmiała.
Dalu, jak jestem w domu cały dzień to widzę je tak jak na zdjęciach, mam kanapę naprzeciw okna.Siedzę , czytam i patrzę przez okno.
Nie przepadam za TV , czasem oglądam ale raczej do towarzystwa.
A tym to się u mnie podoba, dostałam wiosną od Bożenki po małej sadzonce, a w sierpniu już tak wyglądały.

Aniu, mam nadzieję, jeszcze trochę pisania po inwentaryzacji, w środę wyjazd w góry i za chwilę będzie połowa stycznia.

Ewo, u mnie koty to tylko zbłąkane, więc ptaszki czuję się bezpiecznie.Ślady kota były na śniegu,a le nie widać by robił krzywdę ptaszkom.

Iwonko, jak Ciebie nie ma stale to i ptaszków nie będzie, one są co dzień karmione.Jak wyjadę dam klucze sąsiadce by je podkarmiała.

Dalu, jak jestem w domu cały dzień to widzę je tak jak na zdjęciach, mam kanapę naprzeciw okna.Siedzę , czytam i patrzę przez okno.

A tym to się u mnie podoba, dostałam wiosną od Bożenki po małej sadzonce, a w sierpniu już tak wyglądały.
- JolantaG
- Od: 3 lis 2008, o 14:52
Podpasowało brunerkom .W krótkim czasie wyrosły na olbrzymy . :P

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Iguś widać wyraźnie, ze brunerkom bardzo się u Ciebie podoba i odwdzięczają się świetnym wzrostem
Faktycznie ślicznie urosły 

-
- Kontakt:
Agnieszko, zaczynam patrzeć co ładnie u mnie rośnie, a co wygląda nie ciekawie.I powoli pozbywam się roślin, które nie są dekoracyjne.Nie każda gleba jest jednakowa, i cóż z tego,ze na zdjęciu w katalogu roślinka jak malowana, a u nas bidulka. 
Julu, pewnie jak się uda to coś dokupię z brunerek, bo jak są takie piękne, to na cóż czekać.
Pamiętam,że Ty kupowałaś sporo. 

Julu, pewnie jak się uda to coś dokupię z brunerek, bo jak są takie piękne, to na cóż czekać.

- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13

no i są piękne,uważam też,że te rośliny powinny się znaleźć w każdym ogrodzie.

- maniusika
- Od: 18 mar 2009, o 20:50
Mnie też podobają się brunerki . na wiosnę dokupię sobie kilka , u mnie ptaki przylatują tylko na słoninkę która wisi na gałęzi aby koty do niej się nie dostały a mam ich cztery więc karmikiem nie będe ich nęcić ani kotów ani ptaków , tak wszyscy są bezpieczni ..
-
- Od: 26 sty 2009, o 14:53
Iguś- brunerki pięknie rosną , ależ mi narobiłaś ochoty na nie, będę musiała się wiosną rozejrzeć za nimi.
Moje wątki
Zapraszam,Marzena
Zapraszam,Marzena
- lora
- Od: 25 maja 2010, o 13:43
...Iga ...poranna kawa z takim towarzystwem to radośc na cały dzień...
...u mnie w tym roku mało widać ptaków może mam powycinane drzewka
...śliczne te brunerki...
...u mnie w tym roku mało widać ptaków może mam powycinane drzewka

...śliczne te brunerki...

-
- Kontakt:
Marzenko, brunery są cieniolubne, a wiem,ze u Ciebie cienia nie za bardzo.
Janeczko, ja dziś pojadę po słoninkę, aby te co siedzą na drzewach też miały frajdę.
Marysiu, JF , też mam już dzielonego, bo to mój najstarszy, ale trzy dostałam od Bożenko i zaskoczyły mnie wzrostem.
Zapadła decyzja, wydaję karpy dalii , ewentualnych chętnych proszę o kontakt na pw.
Misiu, drzew to u mnie jeszcze nie za dużo, bo najstarsze mają 10 lat, to nie wiele.

Janeczko, ja dziś pojadę po słoninkę, aby te co siedzą na drzewach też miały frajdę.
Marysiu, JF , też mam już dzielonego, bo to mój najstarszy, ale trzy dostałam od Bożenko i zaskoczyły mnie wzrostem.

Zapadła decyzja, wydaję karpy dalii , ewentualnych chętnych proszę o kontakt na pw.
Misiu, drzew to u mnie jeszcze nie za dużo, bo najstarsze mają 10 lat, to nie wiele.

- jola1
- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
Iga śliczne dalie a co robisz z nimi jesienią ,tachasz do garażu czy piwniczki? ja nie dawałam rady i zrezygnowałam ze dwa lata temu teraz sieję jednoroczne, trochę poszłam na łatwiznę .
-
- Kontakt:
Witaj Jolu, dalie trzymam w piwnicy, pod tarasem , na razie pięknie zimowały ,a le kłopot z miejscem , bo tam na tej rabacie posadzę hortensje, potrzebuję trochę metrów na roślinki , które będą w sklepie. 

- JolantaG
- Od: 3 lis 2008, o 14:52
Czy to jest Dawson White ,czy Variegata

Mam nie wiele bruner -8 może 9 odmian .
Jak będziesz miała jakieś w sprzedaży ,to chętnie piszę się na takie których nie mam . :P
Szkoda dalii ,ale Ci się nie dziwię ,bo pracy z nimi sporo i miejsca Ci brakuje .

-
- Kontakt:
Jolu, bruner na pewno nie będę miała u siebie.A ta , nie pamiętam, mam nie podpisane.