Moje ukwiecone parapety

Zablokowany
Awatar użytkownika
marwes
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2010, o 09:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje ukwiecone parapety

Post »

Kasiu - kwitnące falenopsisy przepięknie ozdabiają Ci to okno w salonie, naprawdę warto odpoczywać w pobliżu takich roślin które cieszą barwą i kształtem.
Zauroczyła mnie również Twoja nowość walentynkowa w ładny kropkowy deseń,
bo o kwitnącym manii już nic nie powiem poza tym że dopisałem go na długą listę chciejstw.
Awatar użytkownika
Art
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sie 2007, o 20:04

Post »

Kasiu, piękne zdjęcia ;:177 Ta głębia ostrości... Jeśli to dzieło Męża, to brawa wielkie dla Niego. A dla Ciebie za kwitnienia ;:138 ;:138 ;:138
Phal. mannii, equestris i nakrapiane - urocze ! :)
kasia74
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2010, o 23:15
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marku ;:196 wśród kwitnących storczyków łatwiej przeżyć zimę zwłaszcza jak jest -19 na dworze, mnie ten walentynkowy zakup też od razu wpadł w oko zwłaszcza że pierwszy raz takiego spotkałam w sklepie a i tu na forum chyba też nie widziałam takiego.
Asiu ;:196 , dla męża przekaże pochwały odnośnie wykonanych przez niego zdjęć, ciesze się ze Ci się spodobały.
Awatar użytkownika
chmara3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2007, o 00:18

Post »

Kasiu Walentynka urocza :shock: :shock: :shock: :shock: a może to za mało powiedziane a manii cudeńko skąd Ty bierzesz takie rarytasy?? Pozdrowionka
Kiedy coś uparcie gaśnie zaufaj iskierce nadziei ~~~~ Pozdrawiam Aga
Moje storczyki :)
Moje kaktusiki:)
Zabka_Monis
1000p
1000p
Od: 17 maja 2010, o 09:55

Post »

Kasiu zatkało mnie... Nie dość , że prezent na Walentynki jest przepiękny i wyjątkowo oryginalny.. :) To jeszcze Phal manii i Phal equestris tak ślicznie Ci zakwitły... :shock: ;:138 No i te zdjęcia.... jestem w szoku ... pozytywnym :lol: Czy wszystko u Ciebie jest takie idealne? :wink: :wink:
Awatar użytkownika
JoasiaM
200p
200p
Od: 13 wrz 2010, o 21:46

Post »

Kasiu walentynka cudowna, bardzo lubię połączenie żółtego i bordo na storczykach, od jakiegoś czasu poluję na podobne. Zdjęcia wyszły super i okno w salonie cieszy oczy. ;:138
Pozdrawiam serdecznie. Asia
Moje storczyki
kasia74
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aga ;:196 czasem uda się coś upolować w sklepie. :heja

Moniczko ;:196 niestety nie wszystko jest takie idealne, właśnie pada mi tetraspis, ten z 4 pędami. ;:98 Tydzień temu obcięłam mu najmłodszego listka, bo myślałam ze przemarzł przy mrozach -15, a po 3 dniach kolejne dwa listki, też zrobiły się takie brunatne, wodniste nie wiem co to jest za dziadostwo ani co z tym zrobić, postaram się zrobić zdjęcia i wkleić może ktoś mi coś podpowie.

Joasiu ;:196
Awatar użytkownika
lucynaf
1000p
1000p
Od: 30 sty 2011, o 17:49

Post »

Kasiu, przykro jak się czyta, że komuś choruje ukochana roślinka ;:110. Dodaj zdjęcie, może ktoś Ci coś doradzi, co parę głów to nie jedna. Trzymam kciuki za tetraspisa, to taki wdzięczny storczyk.
Awatar użytkownika
dorotakol
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 maja 2009, o 20:03

Post »

Ale szkoda może jest jeszcze szansa?
Pokaż zdjęcia może ktoś spotkał się już z taką chorobą i może jest jakieś rozwiązanie :?
Pozdrawiam Dorota!
cz.2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=45150" onclick="window.open(this.href);return false;
kasia74
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit wklejam zdjęcie tego liścia na tetraspisie, może komuś skojarzy się co to za dziadostwo, dodam że pojawiło się nagle, plama była od razu w takiej wielkości jak na zdjęciu, nie rosła.

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Eh...kiepsko to wygląda...od razu brązowa plama...może Ktoś Doradzi, ja mogę tylko trzymać kciuki za niego ;:108
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
Nesuniaaa
500p
500p
Od: 8 kwie 2009, o 17:34

Post »

U mnie podobnie wyglądały przemrożenia na hybrydzie.
Moje storczyki ------> http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=21813" onclick="window.open(this.href);return false;
Storczyki cz. 2 --------> http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=41733" onclick="window.open(this.href);return false;
kasia74
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Justynko ;:196
Martuś ;:196 mi też wydawało się że to może być przemrożenie, pierwszy listek najmłodszy też był taki czarny a zrobił się taki wtedy jak były u nas 15 stopniowe mrozy, kwiat stał na łączeniu okna wydawało mi się że mógł mieć za zimno i dlatego najmłodszy listek przemarzł. Listek obcięłam a łączenie okna zastawiłam gruba podstawką ale po 3-4 dniach takie same plamy wyszły na kolejnych 2 liściach. Wtedy kwiata przestawiłam do cieplejszego pokoju i do tego na szafę jakiś metr od okna. Od tego czasu minęło 5 dni i póki co nie ma kolejnych liści w plamy. Zobaczę co będzie dalej.Co dziennie go obserwuję.
Co stało się z Twoją hybrydą?
kasia74
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kilka zdjęć

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Nesuniaaa
500p
500p
Od: 8 kwie 2009, o 17:34

Post »

Kasiu, hybrydce obciełam 2 środkowe liście i ma się dobrze. Pare dni temu zauważyłam przemrożenie na najstarszym listku, ale jeszcze nic nie obcinałam.
Moje storczyki ------> http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=21813" onclick="window.open(this.href);return false;
Storczyki cz. 2 --------> http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=41733" onclick="window.open(this.href);return false;
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”