Piękna rodzinka Masdevallii i cudne białe epidendrum chociaż i pozostałe urocze

Gosiu u mnie zimą jest najwięcej kwitnień. Storczyki tak właśnie mają, że większość kwitnie od jesieni po wiosnę. Dlatego się cieszę na nie bo uprzyjemniają nam te szare dni. Obecnie już więcej jest słonka to i raźniej się robi.Goska1307 pisze:masa kwiatów teraz zimą
Moniko bardzo chętnie bym to robiła ale nie mam czasu na fotografowanie i też by wam się znudziło cocziennie oglądać jedne i te same kwiaty.Zabka_Monis pisze:Tyle zdjęć możesz wstawiać codziennie.
Ten biały sabotek to Paphiopedilum Rosy Dawn kupiony u hodowcy.Zabka_Monis pisze:Mnie osobiście urzekł ten biały sabotek. To jakiś gatunek? określona hybryda? Czy zwyczajny sabotek, kórego u Was w Niemczech widuje się w supermarketach?
Arletko myślę, że szybciej uda Ci się uzbierać pokaźną kolekcję tych cudnych kwiatów.arlet3 pisze:Za jakieś 5 lat też może tak będę miała![]()
tzn. masdevalli tyle
Celinko szybsze bicie jest nieszkodliwe a nawet pożyteczne, dopóki nie wali jak młot.trzynastka pisze:powodujesz szybsze bicie serducha co za tym idzie ...można dostać zawału