Storczykowe szaleństwo Joane cz. 2

Zablokowany
Awatar użytkownika
Goska1307
200p
200p
Od: 5 sty 2010, o 20:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Storczykowe szaleństwo Joane cz. 2

Post »

Asiu same śliczności pokazujesz, masa kwiatów teraz zimą ;:180
Piękna rodzinka Masdevallii i cudne białe epidendrum chociaż i pozostałe urocze ;:63
Zapraszam... :) i pozdrawiam..
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=31919" onclick="window.open(this.href);return false;
Zabka_Monis
1000p
1000p
Od: 17 maja 2010, o 09:55

Post »

Asiaaaa :shock: :shock: Tyle zdjęć możesz wstawiać codziennie. Z Twojego wątku nie da się wyjść obojętnie. Tyle różności, tyle piękności, co jeden to ładniejszy,a co drugiego się chce widzieć u siebie :D Mnie osobiście urzekł ten biały sabotek. To jakiś gatunek? określona hybryda? Czy zwyczajny sabotek, kórego u Was w Niemczech widuje się w supermarketach? :) Jest cudowny! Białe sabotki zawsze mnie urzekały swą elegancja :)
Nie wspomnę o Masdevalliach... Ty wiesz jak bardzo je kocham ;:108 ;:167
Twoje zdjęcia i kolekcja są oszałamiające! Nie opuszczaj tego forum, bo u Ciebie ZAWSZE jest co podziwiać :)
Awatar użytkownika
sylvia_sirena
1000p
1000p
Od: 23 lis 2009, o 11:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Asiu jakie ty masz piękne te cudeńka. ;:63 ;:63 ;:63 ;:180
Awatar użytkownika
arlet3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 maja 2010, o 19:30

Post »

Asiu padłam z wrażenia na widok tych fotek. ;:111 ;:111 Wszystkie są cudowne ;:180 Najpierw zauroczył mnie ten anielsko biały sabotek, potem jeszcze dobiły mnie masdevallie ;:152
Za jakieś 5 lat też może tak będę miała :roll: :;230 tzn. masdevalli tyle :wink:
Awatar użytkownika
Nesuniaaa
500p
500p
Od: 8 kwie 2009, o 17:34

Post »

Asiu, jak zwykle powalasz na kolana :shock: Masdevallie wyglądają jakbyś powtykała w nie sztuczne kwiatki z modeliny :;230 Pięknie razem wyglądają ;:224
Co to za paphiopedilum? Strasznie mi się podoba jego niewinna biel :)
Moje storczyki ------> http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=21813" onclick="window.open(this.href);return false;
Storczyki cz. 2 --------> http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=41733" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
mis20
1000p
1000p
Od: 6 lis 2010, o 22:10
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Joane cuda ;:111 ;:111 ;:111 , co jeden to ładniejszy od drugiego, bajeczne storczyki.
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

Asiu serwując takie fotki uważaj bo normalnie powodujesz szybsze bicie serducha co za tym idzie ...można dostać zawału :;230 ;:224 ale na poważnie masz cudowne kwitnienia, sama nie wiem które są cudniejsze ale chyba Masdevallie najbardziej powalają ;:167
Awatar użytkownika
drozd
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2009, o 21:12

Post »

Asiu
Po prostu są bajeczne. Masz dar do hodowli i pielęgnacji. Podziwiam :roll:
Pozdrawiamy. Krystyna i Janusz
Awatar użytkownika
dorotakol
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 maja 2009, o 20:03

Post »

Jak zawsze dostałam wytrzeszczu, zwaliło mnie z nóg i dojść do siebie nie mogę......... :shock: :shock: :shock:
Pozdrawiam Dorota!
cz.2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=45150" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Merghen
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2010, o 09:09

Post »

Też chciałabym wiedzić jak się zwie paphiopedilum i jak duży ma kwiat. Jego środeczek jest przeuroczy. I jak już bedziesz miała miarę w ręce to czy mogłabyś zmierzyć długość i wysokość koszyczka. Mam ochotę na zajęcia w drewnie więc może bym sobie coś takiego potworzyła a u Ciebie widzę,że mieszczą się 4 doniczki. I od razu pięknie dziękuję ;:196
Joane
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 paź 2009, o 23:10

Post »

Alicjo :wit i dziękuję. :D

Petra i Ciebie też witam serdecznie. :wit Cieszę się, że mimo tego, że nie za bardzo lubisz Masdevallie to spodobały Ci się moje. Każdy z nas lubi co innego. Zapraszam częściej.
Goska1307 pisze:masa kwiatów teraz zimą
Gosiu u mnie zimą jest najwięcej kwitnień. Storczyki tak właśnie mają, że większość kwitnie od jesieni po wiosnę. Dlatego się cieszę na nie bo uprzyjemniają nam te szare dni. Obecnie już więcej jest słonka to i raźniej się robi.
Zabka_Monis pisze:Tyle zdjęć możesz wstawiać codziennie.
Moniko bardzo chętnie bym to robiła ale nie mam czasu na fotografowanie i też by wam się znudziło cocziennie oglądać jedne i te same kwiaty.
Zabka_Monis pisze:Mnie osobiście urzekł ten biały sabotek. To jakiś gatunek? określona hybryda? Czy zwyczajny sabotek, kórego u Was w Niemczech widuje się w supermarketach?
Ten biały sabotek to Paphiopedilum Rosy Dawn kupiony u hodowcy.

sylvia_sirena ;:196
arlet3 pisze:Za jakieś 5 lat też może tak będę miała :roll: :;230 tzn. masdevalli tyle
Arletko myślę, że szybciej uda Ci się uzbierać pokaźną kolekcję tych cudnych kwiatów. ;:224

Marto nazwę sabotka podałam w odpowiedzi powyżej.

mis20 ;:196
trzynastka pisze:powodujesz szybsze bicie serducha co za tym idzie ...można dostać zawału
Celinko szybsze bicie jest nieszkodliwe a nawet pożyteczne, dopóki nie wali jak młot.

Januszu dziękuję. U Ciebie też stale czytam ale nie wpisuję się. Moje Canny mają się też dobrze.

Dorotko myślę że już doszłaś trochę do siebie.

Gosiu Paphiopedilum ma duży kwiat. Jego wymiary licząc od czubka kapelusza do spodu bucika to 9 cm. a od jednego wąsa do drugiego 11 cm.

Rozmiary koszyka to 30x30 cm licząc od zernątrz. Wysok. 12 cm. Mieszczę w nim 4 doniczki 12 i jedną 8 w środku. Są też miejsze. Ale w nich sadzę bezpośrednio storczyki.
kasia74
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2010, o 23:15

Post »

Asiu, pięknie kolorowo u Ciebie, sabotek wygląda bardzo dostojnie w tej bieli, a ten zielonkawy to jakaś epicattleya czy inne cudo, bardzo mi się podoba. Pułka z masdevalliami urocza, faktycznie niektóre sporych rozmiarów. Angulocaste Red Jewel piękny, pierwszy raz widzę takiego storczyka.
Asiu u Ciebie zawsze można naoglądać się pięknych storczyków i nacieszyć swoje oczy :shock:
Awatar użytkownika
iwka2
500p
500p
Od: 1 mar 2009, o 15:43

Post »

Piękne kwitnienia Gratuluje ;:138
Pozdrawiam Iwona
Awatar użytkownika
Henrykbb
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lut 2010, o 13:07

Post »

Wszystkie piękne!,mało,cudowne!

A to:
Obrazekto już artystyczna kompozycja.

Takie sobie niby zwykłe,białe kwiatki.

Joasiu,gratulacje.
Pozdrawiam,Henryk

Moje Storczyki
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Wow...stół czy tez komoda pełna kwitnących masdevallii, tak chyba ( dla mnie) wygląda raj storczykowy ;:224 :tan

Ta..."woskowa katlejasta" (nazwa nie do zapamiętania) jest śliczna...muszę sobie o tym gatunku poczytać ;:224

No i biały sabotek...taki delikatny...

I całe multum falków kwitnących... pięknie jest u Ciebie :D
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”