Dziękuję w imieniu skrzydłokwiata, kolekcja może na zdjęciu wygląda imponująco lecz w rzeczywistości jest bardzo skromna i w dodatku nie zamierzam jej powiększać, ale dziękuję.mojsze pisze:Hej skrzydłokwiat piękny, ale ta kolekcja fiołków IMPONUJĄCA!!!
Witaj Arletko. Staram się o wiośnie myśleć, ale szkoda mi zwłaszcza Lisy. No ale jak tylko się ciepło zrobi ruszam z zamówieniami i wymianami. Na te hojki możesz się jeszcze sporo naczekać, bo od ostatnich fotek stoją w miejscu i sobie śpiąarlet3 pisze:Kasiu miło Cię widzieć z powrotemO stratach nie rozmyślaj tylko o nadchodzącej wiośnie i znów nadrobić będzie można z nadwyżką stracone okazy.
Fotki cudne, ale ja poczekam na jeszcze cudniejsze hojki

Wiele się zmieniło, ale raczej nie to, co myślisz:)iwosia88 pisze:Kasiu, pewnie mało jest osób na forum, które zimą nie straciły jakiejś roślinki Grudnik pięknie kwitnie A skrzydłokwiat może zakwitł dlatego, żebyś znowu go zauważyła
Jeżeli "coś" się zmieniło, to gratuluję
No właśnie, ta zima zła, a kiedy już myślałam, że będzie cieplej to prószy śnieg i mrozy straszne. Za rok pomyślę o jakimś naświetlaniu itp...elcia1974 pisze:Kasiu
Zima, jak zawsze poczyniła małe lub większe spustoszenia w naszych kolekcjach. Ale tym teraz nie ma co się przejmowac, bo
jak napisała Arletka wiosna już tuż tuż a z nią nowe zakupy![]()
Grudniczek pięknie zakwitł i przypomniał się swojej właścicielceGratuluję też skrzydłusiowego żagielka.
Rzeczywiście, mój grudnik dostał chłodem, bo stoi w temp ok 18st. Nieświadomie przyczyniłam się do kwitnienia.maribat pisze:Witaj Kasiu![]()
Zimowo, kolorowo i z pierwszym oddechem wiosny już jakby![]()
Grudniczek co prawda kwitnie bez spoczynkowania, ale jeśli zafundujemy mu kilka tygodni w chłodzie, to kwitnienie będzie lepsze![]()
Skrzydłokwiat to widać zimowy samotnik, ale może bliżej wiosny chciał się przypomnieć?
No właśnie, przewrotowce, jakich mało. Nie wiem jak będzie z tym moim znikaniem, bo czasu mało mam obecnie, ale postaram się być jak najczęściej.diament pisze:Witaj Kasiu
nareszcie wróciłaś![]()
mam nadzieję, że już nie znikniesz
a kwiatki to takie przewrotowce, nie można za nimi nadążyć
Cieszę, się, że moja się trzyma, ona była chowana na twardziela więc nie może być inaczejtrzynastka pisze:Kasiu dobrze że jesteś, co do hojek niestety moje poniektóre też poszły w niebo hojoweale Twoja się trzyma nieźle

Dziękuję. Może Twój Cię też zaskoczy - u mnie to był kompletny przypadek, nawet nie miałam pewności czy ten skrzydłokwiat przeżyje, bo miesiąc temu walczyłam z przędziorami i mu 3 liście zostały.kkasia007 pisze:Kasieńko jak miło że jesteś. Skrzydłokwiat ładną niespodziankę ci zrobił
(że też moje nie chcą mi takiej zrobić) widzę ze fiołki też nie próżnują. Grudnik się postarał
Miłej nocki życzę.
Pozdrawiam wszystkich bardzo mocno i ciepło.