To jest Lobivia arachnacantha. Powinna zakwitnąć na żółto.
Moja kolekcja kaktusów i sukulentów - Artur89
- blabla
- -Moderator Forum-.
- Od: 6 sie 2007, o 06:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Moja kolekcja na początek
Pozdrowienia, Tomek
Mój wątek
Mój wątek
- Artur89
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lis 2009, o 11:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Hahaha wreszcie się doczekałem! ;:126

Moje gratulacje!!!!! Baaardzo była wyczekiwana ta Lobivia

kochajmy zielone 
pozdrawiam serdecznie Kasia

- kati-1976
- Od: 28 wrz 2008, o 22:07
Uff, ale ulga
Tomek potwierdził. Kamień z serca
Szkoda, że kwiat u Notocactus uebelmannianus taki zdeformowany. No cóż pogoda nie sprzyja kwiatuchom.
Za to pole z siewkami super. Co tam wysiewałes?

Szkoda, że kwiat u Notocactus uebelmannianus taki zdeformowany. No cóż pogoda nie sprzyja kwiatuchom.
Moje doniczkowce i sukulenty
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
- Artur89
Standard - kaktus mix - okaże się jak trochę podrosnąkati-1976 pisze:Uff, ale ulgaTomek potwierdził. Kamień z serca
![]()

Zofijka - hehe nawet nie wiesz jak bardzo

też jest ślicznaOnArt pisze:Dla porównania moja L. arechnacantha RV 214. Nieco fioletowawa bo na słoneczku stoi.

kochajmy zielone 

- Artur89
Tomek mówi, że na żółto powinna zakwitnąć 
OnArt - mi się wydaję, czy z lewej strony lobivka produkuje pąka???

OnArt - mi się wydaję, czy z lewej strony lobivka produkuje pąka???
- blabla
- -Moderator Forum-.
- Od: 6 sie 2007, o 06:31
- Kontakt:
Typ L.arachnacantha oraz L.a.v.sulphurea kwitną na żółto. L.a.v.densiseta oraz L.a.v.torrecillasensis kwitną na czerwono. Foty wszystkich możecie sobie obejrzeć na mojej stronie.
Pozdrowienia, Tomek
Mój wątek
Mój wątek
- Baryczka
- Od: 8 wrz 2008, o 12:25
To ja szybko skomentuję (oczywiście merytorycznie) i lecę dalej 
Gratuluję pierwszej Lobiwki, w końcu wiedziałam, że na nią trafisz. Wprawdzie o mało nie wykupiłeś wszystkich "niepewnych" kaktusów na całym Dolnym Śląsku, a na pewno wszystkie sfotografowałeś, ale masz ją i już!
Pięknie wygląda guboszkowe przedszkole, wkrótce będziesz miał busz (ciekawe jak się na zimę w domu pomieścisz?)
Nowości super! Tylko coś czuję, że znów musisz odbudować fundusze na Rumię przeznaczone...
Od razu mówię, że uśmiechnę się o kawałek R. muscula.
Biała Euph. mili jakieś żółte liście ma, moja ma ładniejsze, może to kwestia jakości fotki. Dziś szukałam na mojej pąków, ale nie ma
Wysiewy świetne, powoli widać, że to są prawdziwe kaktusy, ile one mogą mieć mm wysokości? Moje kamyki są na tyle duże, że moja Mama widzi je bez okularów (ok2-3mm)
Słońca życzę!
Szczególnie jutro!
Edit: Dobijasz mnie tymi uwagami

Gratuluję pierwszej Lobiwki, w końcu wiedziałam, że na nią trafisz. Wprawdzie o mało nie wykupiłeś wszystkich "niepewnych" kaktusów na całym Dolnym Śląsku, a na pewno wszystkie sfotografowałeś, ale masz ją i już!

Pięknie wygląda guboszkowe przedszkole, wkrótce będziesz miał busz (ciekawe jak się na zimę w domu pomieścisz?)
Nowości super! Tylko coś czuję, że znów musisz odbudować fundusze na Rumię przeznaczone...
Od razu mówię, że uśmiechnę się o kawałek R. muscula.
Biała Euph. mili jakieś żółte liście ma, moja ma ładniejsze, może to kwestia jakości fotki. Dziś szukałam na mojej pąków, ale nie ma

Wysiewy świetne, powoli widać, że to są prawdziwe kaktusy, ile one mogą mieć mm wysokości? Moje kamyki są na tyle duże, że moja Mama widzi je bez okularów (ok2-3mm)

Słońca życzę!

Edit: Dobijasz mnie tymi uwagami

* Moje miejsca na forum *
Pozdrawiam! Kamila
Pozdrawiam! Kamila
- Artur89
wysiewy mają gdzieś 5mm wysokości i ok. 4mm ( w porywach do 5) średnicy. Euphorbia ma żółtawe liście made by Leroy Merlin, nie podrywałem ich bo nie miałem czasu - niech same odpadną.
Na wakacje zbuduje mały regał, który postawię na komodę i skieruje na niego nawiew - i będzie git malina - lodówka odsłona trzecia
Na wakacje zbuduje mały regał, który postawię na komodę i skieruje na niego nawiew - i będzie git malina - lodówka odsłona trzecia

Artur czy mógłbyś tak nie szaleć bo nie można za Tobą nadążyć
A ja pewnie będe sie musiała ustawić w kolejce na jakąś naszczepkę jak Ci podrośnie
Oby ta Lobivia faktycznie na żółto Ci zakwitła mmm marzenie
Pozdrawiam

A ja pewnie będe sie musiała ustawić w kolejce na jakąś naszczepkę jak Ci podrośnie

Oby ta Lobivia faktycznie na żółto Ci zakwitła mmm marzenie

Pozdrawiam
Kiedy coś uparcie gaśnie zaufaj iskierce nadziei ~~~~ Pozdrawiam Aga
Moje storczyki
Moje kaktusiki:)
Moje storczyki

Moje kaktusiki:)
- Artur89
Kolejne przebudzenia
Euphorbia trigona - zimowanie bez wody się jej przysłużyło

Epiphyllum zdobyczne

***ten duży pęd był przygnieciony poziomicą (lokal w którym jest roslina jest w remoncie) więc postanowiłem go uratować. jeśli mi sie uda to zabiorę stamtąd całą, dorosłą rośline - bo chyba nikomu na niej nie zalezy
Selenicereus testudo również, wystrzelił ze wzrostem

Echinopsis multiplex
BEFORE:

AFTER: (po zmianie podłoża i podlaniu)

Chmara3 - ja żyje w szybkim tempie
poza tym mając Centrum pod nosem i dostawy nowych kaktusów co 2 tygodnie plus cotygodniowe wypady z Kamilą po Wrocku ciężko jest zwolnić xD Zwykle kupuje kaktusy jak są promocje lub w przyzwoitych cenach. Poza tym wybieram tylko te najciekawsze pod względem gatunkowym i pod wzg. kwitnienia. Nie kupuje np. żadnych wg. mnie 'wyświechtanych' mammillarii (są jednak wyjątki np. M. backerbergiana, i inne., te które mam teraz to efekt początków w dziedzinie hodowli kaktusów - więc trzeba mi to wybaczyć
); nie nabywam również żadnych powszechnych kolumnowych (jednak mam 2 w kolekcji - z początków zabawy z kaktusami).

Euphorbia trigona - zimowanie bez wody się jej przysłużyło

Epiphyllum zdobyczne

***ten duży pęd był przygnieciony poziomicą (lokal w którym jest roslina jest w remoncie) więc postanowiłem go uratować. jeśli mi sie uda to zabiorę stamtąd całą, dorosłą rośline - bo chyba nikomu na niej nie zalezy

Selenicereus testudo również, wystrzelił ze wzrostem

Echinopsis multiplex
BEFORE:

AFTER: (po zmianie podłoża i podlaniu)

Chmara3 - ja żyje w szybkim tempie

-
- 200p
- Od: 1 kwie 2010, o 16:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Euphorbia nieźle wystrzeliła! Widać bardzo jej się podoba u ciebie
. Echinopsis też ładnie się prezentuje w "nowym wydaniu"
.
Hehe, no szalejesz z tymi zakupami, szalejesz... To już w obsesję przechodzi... A Centrum Cię (a raczej Twoje parapety ;p) zgubi...
- oczywiście w pozytywnym tego słowa znaczeniu 

Hehe, no szalejesz z tymi zakupami, szalejesz... To już w obsesję przechodzi... A Centrum Cię (a raczej Twoje parapety ;p) zgubi...

Pozdrawiam, Ania.