Tu będzie moje niebo... Cynthia cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2009, o 12:50
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Obrazek
Ładny był ,to to go cyknęłam :lol:

Obrazek
Moja nowo nabyta przylaszczka w pełnej krasie :!: :D

Obrazek
Malwa jak różyczka :wink:

Obrazek
Widoczek.....
Pozdrawiam słonecznie - Baśka :)
Awatar użytkownika
EdytaB
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 12:19
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

U mnie też aksamitki rosną choć wiele osób się dziwi, ze takie pospolite, śmierdzące itp. A ja je lubię! Malwy też o nich myślałam przypominają mi dzieciństwo......chyba za rok się skuszę
Ogródek EdytyB

zapraszam
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 gru 2007, o 21:38

Post »

Basiu gdzie znalazłaś o tej porze kwitnącą przylaszczkę :?:
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58

Post »

Basiu zaległości nadrobione piękne pomidorki teraz jak pojadę też je obfocę też mam bardzo dużo śmierdzioszków bardzo je lubię o tej porze przylaszczka :?: miłego dnia :P :P :P
Awatar użytkownika
Andrzej Max
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lip 2009, o 15:35
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Bardzo fajna ta malwa! I aksamitki! Choć za iglakami nie przepadam to u siebie posadziłem kilka jałowców dla ich właściwości "odświeżanai' powietrza. I dają ładny kontrast z innymi roślinami. :D Podziwiam wszystkich uprawiających jednoroczne rośliny! To wysiewanie, pikowanie... Nie mam do tego nerwów. Choć bardzo lubię szałwię - to nie mam cierpliwości do uprawy. :oops:
Pozdrawiam słonecznie
Andrzej M.
:-) Moje ogłoszenie.
Moje kamienie Moje kamienie 2011
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Edytko aksamitki też kocham i wcale nie uważam ,że są pospolite :!: :)
Mają tyle odcieni pomarańczu, tyle wzorków na płatkach i form kwiatków ,że mogą zakasować niejedne egzotyczne piękności :D
...a ten zapach bardzo lubię i pewnie zaraz dostanę po głowie ale niektóre zioła też troszkę śmierdzą :wink: :lol: :lol: ....czy jak to się ładnie mówi :roll: "mają specyficzny zapach" :;230 .....ale to kwestia indywidualna :)

Olu w podłódzkim Traczu.
Stały takie bidy w doniczkach zalane przez deszcz...wybór :?: .....a ze cztery sztuki :lol: ....wzięłam najbardziej wypasioną, miała z 5 listków i wyglądała na taką co jeszcze mam jej się na życie :wink: ;:10 .....dopiero w domu zobaczyłam te małe pączkowe bąbelki.......i proszę.......w ogródku odwdzięczyła się na całego :D

Romciu z kwiatka przylaszczki cieszę się niezmiernie bo wiosną kiedy kwitły na całym forum ja nie mogłam ich nigdzie dostać , potem kupiłam co prawda 2 różowe ale już było zbyt późno na kwiatki.......ale jak to się mówi ....jak się bardzo chce to zawsze się trafi :wink: ....i się trafiło :lol:

Andrzeju witam Cię serdecznie w moim ogródku :wit
Dzięki za miłe słowa :D
Za iglakami również nie przepadam i ta żółta tuja to jedyne ustępstwo na mojej działce.
Wiele roślin polubiłam pod wpływem forum ,chociaż wcześniej ich nie znosiłam ale do iglków jakoś w dalszym ciągu nie mam przekonania :?
Co do jednorocznych to siałam je wiosną pierwszy i ostatni raz :twisted: .....tylko kłopot z nimi a efekt taki sobie.....jedynie lewkonie były warte tych zabiegów :)
Awatar użytkownika
Andrzej Max
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

:lol: Widzę że mamy podobne podejście - tylko te malwy muszę jakoś wychodować ! I naparstnice. Straram się sadzić/siać byliny , bo jak przyjeżdżam na weekend - to za wiele czasu nie ma , a wypocząć i polenić też się trochę trzeba... :tan ;:106
Pozdrawiam słonecznie
Andrzej M.
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Andrzeju dla mnie działka to przede wszystkim relaks......leżaczek ,grill, basenik.....cała pielęgnacja to niezbędne minimum i chociaż lubię to robić to inaczej jest jak robi się niewiele , niż jak wpadasz na działkę i cały dzień tyrasz bo jest tyle roboty...praca też musi być przyjemnośćią ;:173

Jak chcesz to nasionka malw chętnie Ci jesienią wyślę.......ja je tylko rozsypałam w tamtym roku latem na rabacie ..i zapomniałam o nich :lol: .....same sobie wyrosły , przetwały zimę a teraz kwitną :!: :D .....bardzo nieproblemowa roślika :wink:
x-d-a

Post »

Cynthio, a jak sobie radzisz z rdzą na liściach malw? Okropnie brzydko to wygląda, a jeszcze nie zdarzyło mi się, żeby to paskudztwo ominęło moje malwy.
A z pracą w ogrodzie to masz rację - zwłaszcza teraz w te upały lepiej leżeć pod gruszą na dowolnie wybranym boku niż zasuwać z łopatą. Chociaż czasem kusi mnie i wyleżeć spokojnie nie mogę...
Miłego dnia :lol:
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Daluś mam to samo........idę tylko leniuchować ale po kawce zawsze jakoś mnie nosi......i chociaż chwaściki jakieś muszę skubnąć bo inaczej to dzień stracony :roll: :lol:

Rdza malw jest , poobrywałam chore liście i jakoś jest spokój.......to znaczy są te małe kropeczki ale nie robią wielkiej inwazji.........może dlatego ,że malwy są na tej działce pierwszy raz od wielu lat i rdza nie miała na czym się pożywić.
Awatar użytkownika
Andrzej Max
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Cynthia pisze:Andrzeju dla mnie działka to przede wszystkim relaks......leżaczek ,grill, basenik.....cała pielęgnacja to niezbędne minimum i chociaż lubię to robić to inaczej jest jak robi się niewiele , niż jak wpadasz na działkę i cały dzień tyrasz bo jest tyle roboty...praca też musi być przyjemnośćią ;:173

Jak chcesz to nasionka malw chętnie Ci jesienią wyślę.......ja je tylko rozsypałam w tamtym roku latem na rabacie ..i zapomniałam o nich :lol: .....same sobie wyrosły , przetwały zimę a teraz kwitną :!: :D .....bardzo nieproblemowa roślika :wink:
Oj taktakatak... :lol: też lubię, tylko z basenikiem problemik jest ale podobno nie mozna mieć wszystkiego ( w lecie jak jest pod dostatkiem wody to też jest zimno, a jak jest ciepło to brakuje wody... - a sąsiadów miejscowych coś by trafiło jak bym basen na 2 dni napełniał... :lol:

Za nasionka z góry dziękuję! przypomnę się jesienią - jeśli będą aktualne i nie bedzie klopotu. :D
Pozdrawiam słonecznie
Andrzej M.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

BASIU fajna malwa . Miałam taką białą ,ale przez rdzę już nie sieje n i ślimaki też miały w tym swój WIELKI wkład ,że spasowałam . Fajnie tak sobie poleżeć ,ale ja nie umiem muszę bez przerwy łazikować . Trochę posiedzę i znowu łażę . Wolę siedzieć w cieniu . Miłego wieczoru i całusy dla pięknisia OSKARKA . na pewno jest w siódmym niebie starszy sikawkowy
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Basiu masz rację relaks na działce przede wszystkim!
patrze u Ciebie na aksamitki u mnie w tym roku nasiałam ale wyszło 2 szt. słownie : sztuk dwie!!! nie wiem co roku mam ich sporo i nie mam ślimaków a może się chowają. Kupiłam sadzonki śmierdziuszków ale to nie to, są marne, ale dobrze ze są u Ciebie to sobie nacieszę "oczka", pozdrawiam
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
AnniaJ
500p
500p
Od: 7 mar 2009, o 19:25
Kontakt:

Post »

Witaj Basiu, dawno u Ciebie nie byłam, widzę że zdobyłaś wymarzoną różyczkę :) Ja z mojej jetem niezmiernie zadowolona a rośnie w takim miejscu (za rabatą z wysokimi astrami ;)) że śmieci nie widać, a fakt, śmieci New Dawn okrutnie :) Ale ten odcień bladego różu, delikatność kwiatów i ich lość wynagradza :)

Piękne masz malwy, ja też się na nie skuszę :) też z tyłu rabaty, dołów nie będzie widać :)
Awatar użytkownika
AnniaJ
500p
500p
Od: 7 mar 2009, o 19:25
Kontakt:

Post »

Przepraszam, dwa razy mi się wyslał post
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”