Edytko aksamitki też kocham i wcale nie uważam ,że są pospolite
Mają tyle odcieni pomarańczu, tyle wzorków na płatkach i form kwiatków ,że mogą zakasować niejedne egzotyczne piękności
...a ten zapach bardzo lubię i pewnie zaraz dostanę po głowie ale niektóre zioła też troszkę śmierdzą

....czy jak to się ładnie mówi

"mają specyficzny zapach"

.....ale to kwestia indywidualna
Olu w podłódzkim Traczu.
Stały takie bidy w doniczkach zalane przez deszcz...wybór

.....a ze cztery sztuki

....wzięłam najbardziej wypasioną, miała z 5 listków i wyglądała na taką co jeszcze mam jej się na życie

;:10 .....dopiero w domu zobaczyłam te małe pączkowe bąbelki.......i proszę.......w ogródku odwdzięczyła się na całego
Romciu z kwiatka przylaszczki cieszę się niezmiernie bo wiosną kiedy kwitły na całym forum ja nie mogłam ich nigdzie dostać , potem kupiłam co prawda 2 różowe ale już było zbyt późno na kwiatki.......ale jak to się mówi ....jak się bardzo chce to zawsze się trafi

....i się trafiło
Andrzeju witam Cię serdecznie w moim ogródku
Dzięki za miłe słowa
Za iglakami również nie przepadam i ta żółta tuja to jedyne ustępstwo na mojej działce.
Wiele roślin polubiłam pod wpływem forum ,chociaż wcześniej ich nie znosiłam ale do iglków jakoś w dalszym ciągu nie mam przekonania

Co do jednorocznych to siałam je wiosną pierwszy i ostatni raz

.....tylko kłopot z nimi a efekt taki sobie.....jedynie lewkonie były warte tych zabiegów