Z Elfowej krainy storczyków ;)))

Zablokowany
Joane
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 paź 2009, o 23:10
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Z Elfowej krainy storczyków ;)))

Post »

Wspaniale, się opiekujesz swym maleństwem. Wierzę,że Ci się uda i kiedyś ujrzymy piękne kwiatuszki. Powodzenia w uprawie. ;:106 ;:106
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 lut 2008, o 14:45

Post »

Justynko pięknie kwitną Ci storczyki - kolorowo aż miło popatrzeć. ;:138 Pałączek dla Cambrii super. Na łańcuchach wisi skrzyneczka :?: Możesz pokazać zdjątko ;:180 ;:196
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam :)))
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dusiu- to prawdziwe maleństwo jest Myślę, że to bassal keiki

To twoje? Raczej nie, bo takiego maleństwa to by nikt nie oddzielał. To pewnie siewka niedawno wyjęta ze słoika i posadzona.
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Goska- hihi...to nie mój pomysł. "Ukradłam" od Którejś z Forumowiczek. Chcę też drugi pędzik tak przymocować :)

Joane- dziękuję, bardzo mi się podobają te "łaciate" listki...a kwiaty ujrzeć...to moje marzenie ;)

Aniu- oj tak...to pierwsza moja wiosna z taką ilością storczyków, bardzo ciekawe i przyjemne doświadczenie ;:108 A skrzyneczka to moja półeczka, już ją wstawiałam na wątek. Ale znalazłam zdjęcie, co prawda jeszcze nie miałam tylu storczyków, ale jest półeczka :)

Dusiu-
może Masz rację a może nie :) Wiesz dlaczego pisałam, że to bassal keiki, bo jest widoczne nacięcie z boku stożka storczyka, może po odcięciu od roślinki matecznej, ale sama nie wiem... Tym bardziej się będę cieszyć, jak to maleństwo przeżyje u mnie :)

Dziękuję za odwiedzinki i miłe słowa na temat moich roślinek. Dla Was, jeden z moich skrętników:
Obrazek
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
Agita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2008, o 15:22

Post »

Justynko, też miałam ochotę na te sadzonki stuartiany, ale odstraszyła mnie cena przesyłki.
Byłam przekonana, że one są dużo większe! :shock:
Zrób kiedyś zdjęcie porównawcze z czymś małym, żebyśmy mogli "odczuć" te 2cm listków ;)

Niech Ci zdrowo, szybko i pięknie rośnie!
Pozdrawiam, Agnieszka
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Piękny skrętnik :). Też mam jednego, jest na korytarzu, puścił teraz parę kwiatków. Jak na skrętnika bardzo długo się trzyma, jeszcze żadnego tyle nie miałam.
Awatar użytkownika
Mala_MI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 paź 2008, o 14:23
Kontakt:

Post »

2 cm listeczki u staturiany :shock: Ależ to musi być maluszek .
Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
Lana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 lis 2007, o 13:52

Post »

Justynko toż u Ciebie prawdziwy gąszcz kwiatów :shock:. Wstawiaj nam więcej takich zdjęć, a my będziemy sekundować i cieszyć oczyska ;:138 .
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

Justynko przepiękne kwitnienia storczyków, śliczny ten "Holiday Sun" a skrętnik uroczy
GrazynaW
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 14 sty 2009, o 18:33

Post »

Justynko ciekawe rozwiązanie dla cambrii,raczej rzadko praktykowane,zobaczymy jak będzie u Ciebie.A kolorki storczyków piękne,wiosenne.
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
pani_storczyk
500p
500p
Od: 15 mar 2010, o 14:18

Post »

Śliczne kwitnienia ;:63 a maluszek niech szybko rośnie :D
Gdyby tak każdego dnia na drogę naszego bliźniego rzucali jeden kwiatek
, to drogi ziemi byłyby pełne radości.:)

Pozdrawiam Ania
Awatar użytkownika
dorotakol
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 maja 2009, o 20:03

Post »

Uwielbiam do Ciebie zaglądać ;:138 ;:138 ;:138

Dla maluszka lepiej będzie jak przykryjesz folią tylko do połowy naczynia, gdyż w ten sposób łatwo może się odparzyć, tak stało się z moim equesiem więc lepiej nie ryzykować z nadmierną wilgotnością. Szczególnie wrażliwe są najmłodsze liście :?
Pozdrawiam Dorota!
cz.2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=45150" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Agita- a co tam...jak zaczynać przygodę, to z naprawdę maleńkimi maleństwami :D Zrobię po Świętach fotkę porównawczą, może z kwiatkiem MM... ;)

Storczykowa- my z mamą, co roku szczepimy skrętniki i za rok, na wiosnę kwitną ;) Po Świętach będę je właśnie szczepić, co by za rok znów cieszyć się kwiatami. Mamy po jednym z z trzech kolorków: różowy, biały i fioletowy ;)

Mala_Mi-obiecuję fotkę po Świętach ;)

Lana- dziś będzie jedna z fotek dla Ciebie. Czasami słońce przed zachodem robi się purpurowe, a wtedy obłoki wokół są w różnych odcieniach różu. Zobacz, jak wtedy storczyki w tym świetle "zmieniają" kolor ;) ;:108

Trzynastko- dziękuję w imienu kwiatów. Jeśli Będziesz mieć chęć na któregoś skrętnika. Krzycz, dorzucę po listku do szczepienia na jesienii do Twojej paczusi. Teraz storczyki są na drugim miejscu, bo "weszłam" w sezon ogrodowo-działkowy ;) Zdążyłam jedynie im listki przetrzeć z kurzu..

Grażynko- i już drugi patyczek dołożyłam do drugiego pędziku. Ale wygląda na to, że pędziki nie będa się wysoko piąć, bo pączki już wyszły z "pochewek".

Pani_storczyk- maluszek ruszył. Uff... obrócił listeczki w stronę słoneczka, to znak, że mu dobrze w "domku" :D

Dorotko- a Przykrywałaś na noc, a na dzień Odkrywałaś? Ten wazon jest dość wąski, dlatego całościowo go przykryłam. Ale spróbuję w połowie odkryć i nie będę na noc zakrywać. Zobaczę, jak będzie przesychać spagnum :) na razie codziennie rano zraszam. A tylko raz przelałam doniczkę wodą. ;:108

I fotki zrobione parę dni temu. Tylko czasu brak na wstawienie. Przyszedł prezent imieninowy. Dwie nowości.
Cattl. Sonia Altenburg x Enid <będzie biała z amarantową warżką, pachnąca>. To już czwarta katlejowata w mojej kolekcji:

Obrazek

MM dostał braciszka. Tyle, że ma zupełnie inne listeczki i nie jestem pewna, czy aby na pewno to MM :) Przekonamy się, jak podrośnie i zakwitnie:

Obrazek
Pączuszki cambrii coraz większe:

Obrazek

Storczyki razem...o zachodzie słońca...Korzystając z okazji, Żywczę Wszystkim cudnych Świąt Wielkanocnych ;:196
Obrazek
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 lut 2008, o 14:45

Post »

Nowości jak smakowite orzeszki w mlecznej czekoladce - pychotki jakich mało. ;:138 :heja Pączki cambrii i zdjęcie wszystkich razem jest śliczne. ;:196 Czekam na kwiaty cambrii i MM. :tan
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam :)))
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Storczykowa- my z mamą, co roku szczepimy skrętniki i za rok, na wiosnę kwitną Po Świętach będę je właśnie szczepić, co by za rok znów cieszyć się kwiatami. Mamy po jednym z z trzech kolorków: różowy, biały i fioletowy

Hodujesz je z liści, jak fiołki? Ja jeszcze ze skrętnikiem nie próbowałam, ale z fiołkami tak, prawie zawsze się udawało. Mam teraz skrętnika, tego samego od jakiś 2-3 lat, kwitnie teraz.
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”