Ogród zielonej

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Amanita
---
Od: 22 lis 2010, o 18:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród zielonej

Post »

Soniu, ale masz już pięknie i wiosennie! U mnie wiosna, to jest bardzo opóźniona w tym roku, w czwartek to nawet śnieżyca była ;:222

Pięknie wyglądają takie duże kępy irysów, zawsze jak wiosną oglądam Wasze wątki, to planuję sobie, że jesienią kupię irysów, krokusów, a potem przychodzi jesień i jakoś są inne wydatki. Dobrze, że chociaż u Was mogę podglądać :D
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Mięsa się pieką, więc zrobiłam sobie przerwę od kuchni, bo mam jej dość. ;:224

Gosiu Margo2 już się szykuję na wtorek do ogrodu. Święta są tylko raz, więc nie ma wyjścia, trzeba przygotować żarełko dla większej liczby osób. Ja chyba wolałabym posiedzieć na rabatkach, nie przepadam za kucharzeniem. Co roku sobie obiecuję, że wszystko kupię, a potem wszystko po staremu, piekę i gotuję. ;:173

Małgosiu clem3 może zrób irysom żyłkowanym dobry drenaż, u mnie najlepiej rosną i kwitną te w piaskowej glebie. Twoje krokusy nadrabiają kolorem za irysy. ;:215 Karolek będzie nas cieszył dwa dni, bo synowa tuż przed porodem, więc spędzą święta u nas. :) M już wyczytał, że chyba programator padł, na środę umówiony fachowiec do zmywarki. Dowiemy się naprawa, czy nowa. :roll:

Dominiko irysy i krokusy to straszne maluchy, ale właśnie dlatego, że pierwsze po zimie, to tak cieszą. ;:215 Sporo irysów i krokusów kupuję na wyprzedażach internetowych w grudniu, albo w B. Ceny wyjątkowo niskie, niektóre po 9-10 gr za sztukę. Sałaty od Ciebie już gotowe do pikowania, a większość nasion dopiero wysiałam.

Pozaglądałam do wysiewów, nawet pomidory koktajlowe z 1999 roku wzeszły. :;230 Nasiona mam od Eli ela151, chyba się pomyliła w dacie. :D

Obrazek

Petunie i lwie paszcze trochę powyciągane, ale już po świętach zagoszczą w chłodnym garażu. Dziś wyniosłam szałwię i Bronzitę, mam nadzieję, że tylko zahamują wzrost, a nie zmarzną. ;:218

Obrazek

Obrazek

Ukorzenione we wrześniu pelargonie pięknie zapączkowane, może wreszcie będę zadowolona z kwitnienia.

Obrazek

Oczywiście patyki hortensji ze stycznia musiały sie ukorzenić. ;:306 Myślę, że tak dorodne liście nie rosłyby tylko z patyków. ;:131

Obrazek
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Soniu widzę, że wysiewy pięknie sobie radzą :) nawet patyczki hortensji jakie piękne listki mają, moje stoją na oknie w słoiczkach z wodą, ale korzonków jeszcze nie widać, Ty widzę od razu do ziemi :) zobaczymy czy mam rękę i coś mi się ukorzeni :) Wesołych Świąt Ci życzę i wszystkiego dobrego ;:196
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Mariusz dziękuję. ;:196 Wysiewy w tym roku ładniejsze, bo nie miał ich kto dopieszczać, czyli przelewać. ;:306
Patyki hortensjowe ukorzeniam namiętnie od lat w różnych podłożach, ale tylko Magical Moonlight taka chętna do współpracy. ;:215 Inne w większości mam z odkładów.
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Soniu piękna wiosna u Ciebie. Irysy masz cudne. Mi troche wygineły.
Scinalaś już trawy?
Spokojnych i radosnych świąt Dla Ciebie i rodziny. Smacznego jajka.
Awatar użytkownika
seba1999
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2014, o 20:10

Post »

Soniu uszczknij czubki petuniom to Ci się ładnie rozkrzewią :) Bo tak to urosną długaśne badyle .
Pomidorki masz ładne, niewybiegnięte. Moje są podobne, ale ciut wyższe :lol:
No niestety, dzisiejszy sprzęt ma posłużyć kilka lat góra, potem trzeba kupić nowy . Naprawa nie wchodzi w grę, cenowo wyjdzie to samo .
Ostatnio zepsuła nam się pralka, trzeba było kupić nową :roll: To celowe postarzanie produktów, po to, aby gospodarka światowa mogła się rozwijać. Wyobrax sobie co by było, gdyby dzisiejszy sprzęt nie był awaryjny ? :roll: Jeśli masz chwilkę czasu to polecam ten film : https://www.youtube.com/watch?v=rw5Hp7DSqyA&t=1177s
Awatar użytkownika
Aguss85
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2016, o 18:34

Post »

To się nazywa nieć zielone ręce, bo hortensje chyba trudno ukorzenić. Nastawiłam rok temu kilkadziesiąt patyczków i z tego udało się tylko jedną sadzonkę uzyskać ;:224
Te petunki nie wyglądają ani trochę na wybiegnięte ;:185 A lwie paszcze, to się sieje na rozsadę? Chciałam je w tym roku pierwszy raz wysiać i myślałam, ze wystarczy jak tak sypnę na rabaty, jak maki...
Zauważyłaś, ze krokus Pickwick cieszy się szczególną atencją pszczół, u mnie na trawniku jest kilkanaście odmian, a one tylko w tych pasiastych buszują :lol: Może im ładniej pachnie :wink:
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Soniu zauważyłam,że masz już ścięte trawy,ja ostatnio dwie ciachnęłam ;:333
Patyki hortensji ale ładnie się przyjęły ;:108 A ja gapa ostatnio przycięłam hortensje i patyki odłożyłam z boku,a potem zapomniałam wziąć do domu ;:222

Wesołych,pogodnych Świąt ;:3
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2012, o 18:50

Post »

Soniu niesamowita ta ilość kwitnących już u ciebie drobiazgów,u mnie na północnym wschodzie jednak dużo zimniej,bo z krokusów zakwitły mi dopiero całe dwa :D
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Soniu widzę, że przygotowania do sezonu w pełni.
Ja zaraz po świętach wyruszam do ogrodu, bo mam urlop i mnóstwo planów.
Miłego świętowania ;:196
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39

Post »

Soniu ależ Ty masz piękne kępy irysów i krokusów ;:167
Wesołych Świąt!
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Soniu świątecznie ,śliczności masz w ogrodzie i taką ilość i tyle kolorów ,przepięknie a i na parapetach zieloniutko,oj będzie się działo w ogrodzie jak tyle roślinek do niego wkroczy dodatkowo,pozdrawiam i wesołych świąt Wielkiej Nocy ;:196
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Soniu witam Świątecznie ... ależ u ciebie kolorowo. ;:215 Podpatrzyłam nazwy twoich wiosennych roślinek, lubię oglądać wystające z krokusów kuperki bzyczków :lol: pelargonia wyrośnięta. Hortensje muszą mieć już czym czerpać z ziemi zasoby, bo liście mają dorodne ;:333
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
silversnow
500p
500p
Od: 30 maja 2016, o 23:45

Post »

Soniu masz ogromną ilość cebulkowych. Ale to musi cudownie wyglądać "na żywo". Takie dywany kolorów. Zdjęcia niesamowite I te trzmielowe "pupki" w barwnych kielichach takie sympatyczne . Siewki, a właściwie już sadzonki,takie duże, dorodne. Jestem pod bardzo dużym wrażeniem :D
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Soniu, piękne patyczki! :) Bardzo jestem ciekawa, czy mnie uda się ukorzenić...
Wczoraj obcięłam badylki i wylądowały w donicach.

Mam pytanko o rozplenice, czy przesadzasz je? A jeśli tak, to co ile lat można dzielić karpę?
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”