Ogródek KaRo cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
madja
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 17 kwie 2007, o 21:28

Post »

Karo przepiękny ogród i wspaniała inspiracja dla moich pierwszych kroków na własnym kawałku ziemi :)
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

madja - dziękuję - witaj na forum i w moim ogródku. :)
Oczywiście podglądaj i przenoś do siebie wszystkie rozwiązania jakie Ci wpadły w oko.
Pewnie już niebawem będę w Twoim wątku ogrodowym i będę podziwiać Twoje rozwiązania.
Już chyba coś tworzysz ? Sprawdzę za chwilkę ...pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Kontakt:

Post »

Grzesio- dziękuję ,Ty wiesz jak to jest być gadułą,nic łatwiejszego tylko pisać i pisać i rozprawiać na forum.:D :D
Lebiodka ,oregano to zioło ,oczywiście bylina i bardzo szybko się rozrasta .
Rośnie w ziemi lekkiej ,w pełnym słońcu i nie musi mieć mokro.
Tolerancyjna ...kwitnie na biało ,ładna ,ja też ją lubię.
Jest gdzieś na forum zdjęcie kwitnącej tej kępy nad stawem .

Ta figurka to dzieło mojego brata z czasów szkoły średniej ,stare dzieje... :D
ale latem zawsze wystawiam ją do ogrodu,jest już nadszarpnięta zębem czasu tzn.drewno zmieniło kolor.
Nie chcę jednak jej niczym malować bo wtedy pod wpływem warunków atmosferycznych wyglądałaby nieciekawie.
Niech będzie taka naturalnie zniszczona...
Pracuję właśnie nad jej nową ekspozycją ogrodową w połączeniu z wikliną :roll: coś wymyślę. :D

Odnośnie krzewuszki :oops: :roll: to ja mam chyba 'Follis Purpureis' ,tak właśnie mam zapisane ,jeszcze odręcznie, w zeszycie ,więc pod taką nazwą zapewne kupiłam .
Powiem szczerze,że z nazwą "Black Minor" nigdy nie spotkałam się dotychczas.
Więc chyba będę nadal używać mojej nazwy a Ty swojej... :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
Cynamon
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 19:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

KaRo :) ... przepięknie tu u Ciebie ;:11 ... dawno nie zaglądałam, wiele wspaniałych, inspirujących miejsc. Jestem wielbicielką skalniakowych, niepozornych roślin, u Ciebie ich ciekawe zestawienia, dają wspaniałe efekty ;:215 Woda w ogrodzie tworzy niepowtarzalny klimat - to wszystko jeszcze przede mną ... pomocy ;:223
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Kontakt:

Post »

Cynamonku ;:168 jakiej pomocy potrzebujesz ???;:168
Biegnę zobaczyć do Twojego wątku czy mogę być pomocna
i uratować Cię przed rozbiciem sobie głowy :;230
Awatar użytkownika
Cynamon
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

KaRo Kochana :D ... pomoc potrzebna od zaraz !!! ;) Czytam wątki o skalniakach i oczkach wodnych i nadal nie wiem, jaka głębokość jest optymalna, jakim sposobem sprawić, aby wysoki skalniak nie "spłynął" jesienią czy zimą do tegoż oczka :( itp. itd. Najchętniej gościłabym tu kogoś doświadczonego, ale nie znam nikogo takiego ... jedyna nadzieja w Was i całe szczęscie, że to Forum istnieje !!! ;:114
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Kontakt:

Post »

Ewo to prawda ,że forum jest skarbnicą wiedzy i pełne życzliwych ludzi ,którzy podzielą się z Tobą doświadczeniem i radami.
Chcę przez to powiedzieć,że mamy na forum znakomitego znawcę od budowy skalniaków i oczek wodnych .Chwilowo jest nieobecny jednak nie trać czasu i zapoznaj się z niektórymi jego rozwiązaniami umieszczanymi na forum tutaj http://www.forumogrodnicze.info/viewforum.php?f=27 a także na Jego autorskiej stronie.
Ta teoria pozwoli Ci zorientować się w podstawach a niebawem będziesz mogła pytać
bezpośrednio Pawła o konkrety.

Oczywiście nie zapomnij pisać,pokazywać i rozprawiać na forum - to znakomity sposób na poznanie opinii innych forumowiczów w danej sprawie co pozwoli uniknąć Tobie niepotrzebnych błędów.
Po prostu ,jak będziesz gotowa załóż swój własny oczkowo-skalniakowy temat i drąż temat do skutku .
Może czasem też tam zabiorę głos,np w sprawie roślin wodnych :wink: :D
Awatar użytkownika
Cynamon
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Droga KaRo :) ... bardzo dziękuję za wskazówki, przeczytałam wiele interesujących rzeczy na stronie, którą poleciłaś. Szkoda, że p. Paweł jest, jak piszesz, nieobecny, bo bardzo chętnie bym z nim porozmawiała. Nadal szukam wiedzy i inspiracji, bo czuję, że błądzę trochę po omacku, niektóre infermacje się powielają, a innych nie znajduję ... szkoda, że jesteś tak daleko ;(
Droga KaRo :) ... bardzo przepraszam, że zajęłam miejsce u Ciebie moimi sprawami ... jesteś mi wielkim wsparciem, za co wielkie dzięki ;:180
Awatar użytkownika
rogalm1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 mar 2008, o 09:31

Post »

Cynamon pisze:Droga KaRo :) ... ... szkoda, że jesteś tak daleko ;(
ja też tak myślę, szkoda, że ta Łódź tak daleko, tak potrzebuję pomocy, ale najchętniej, żeby ktoś przyjechał, zobaczył, doradził, tyle znaków zapytania, tyle wątpliwości....
lawenda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 mar 2007, o 19:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

oh,ile piękności,można tak oglądać i oglądać...............a jeszcze żeby można było powąchać.
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Kontakt:

Post »

rogalm1 pisze:
Cynamon pisze:Droga KaRo :) ... ... szkoda, że jesteś tak daleko ;(
ja też tak myślę, szkoda, że ta Łódź tak daleko, tak potrzebuję pomocy, ale najchętniej, żeby ktoś przyjechał, zobaczył, doradził, tyle znaków zapytania, tyle wątpliwości....
O Dziewczyny Drogie :oops: ;:109 ;:97 bardzo bym chciała móc pojechać do Was pospacerować po Waszych włościach ,
popatrzeć i podziwiać to wszystko co już zrobiłyście.
Tworzenie ogrodu tak na prawdę nigdy nie ma końca więc nie mówię NIE :roll: :D ,
i jeśli w tym momencie nie jestem w stanie Was odwiedzić ,to wierze,że kiedyś nastąpi taki moment.
Będę pamiętała o tym co tutaj piszecie i sama sie Wam wproszę przy najbliższej okazji.
Natomiast zawsze odpowiem na forum na Wasze potrzeby i wątpliwości ,nawet gdyby moja odpowiedź miała brzmieć "nie wiem".
Tak więc zapraszam ,bez żadnego zastanawiania pytajcie tutaj lub na PW.
Jak Wam wygodnie.
Pozdrawiam Was
;:168 ;:109
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Kontakt:

Post »

lawenda pisze:oh,ile piękności,można tak oglądać i oglądać...............a jeszcze żeby można było powąchać.
Lawendo na razie najsilniej pachną bzy u sąsiadów za siatką i moja waigela.
Wkładam niemal "nocha" w jej kwiaty by sie nasycić ale w ogóle to w całym ogrodzie coś pachnie .
Maj jest najpiękniejszym miesiącem w ogrodzie.
Pozdrawiam ;:168
Awatar użytkownika
Cynamon
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Droga KaRo :) ... właśnie też sobie pomyślałam ... "a dlaczego nie?" i sprawdzam na mapie jaka to odległość i wcale nie jest tak bardzo daleko ;:112
cilantro
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 9 maja 2008, o 13:55

Post »

Karo, piękny ogród to jedno a talent fotograficzny - prawdziwy dar. Gratuluję!
Awatar użytkownika
Janek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 21 paź 2006, o 13:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Kurde flak. Jak Ty to robisz, że zawsze i wszędzie u Ciebie jest tak pięknie? Mój mózg tego nie pojmuje. A chłopkowe figurki wręcz boskie. Po prostu brak słów.
Mój Ogródcz. 1 cz. 2
Zapraszam!
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”