Nasze 1500 m2 - cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Nasze 1500 m2 - cz.2

Post »

Witaj Małgosiu :wit , skalniaczek jak zarośnie rojnikami będzie śliczny, kwiatki mimo chłodu poradziły sobie, kwitna nawet takie, które u mnie jeszcze zamiaru nawet nie maję, więc nie jest tak marnie u Ciebie, ;:3 i ciepła życzę :wit
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05

Post »

Wspaniale wykombinowałaś ten skalniaczek. Rojnikom będzie tam bardzo dobrze i szybko będą się rozmnażać. Zostaw trochę miejsca, bo w paczuszce, którą chcę wysłać na początku przyszłego tygodnia znajdziesz też kilka rojników.
Następne piękne odmiany tulipanów pokazałaś. 'Infinity' jest cudny, taki delikatny. Hiacynty jeszcze kwitną, a u mnie po stopnieniu śniegu niewiele życia w nich zostało.
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Kochani dziękuję bardzo za pochwały odnośnie mini skalniaczka ;:180 Em się trochę z niego podśmiewał, więc już sama nie byłam pewna, czy on fajny czy nie...

Martusiu grzyby to przecież priorytet ;:333 Gdy tylko są jesienią też nie mam na nic czasu...

Tereniu też się cieszę, bez ogrodu usycham :wink: Gdyby nie cebulowe to niewiele by teraz kwitło...

Ulu witaj. W deszcz raczej średnio miło się pracuje, więc nie dziwię się, że odpuściłaś. Ja wczoraj też wróciłam po godzince do domu, bo zaczęło padać. Nic na siłę. A jaki stolik odnawiasz i jak? Mam nadzieję, że się pochwalisz efektami. Ja się nawet emowi nie dziwię, w tym roku mam tyle pomysłów i planów, że sama za sobą nie nadążam ;:306

Olu chyba właśnie tego em najbardziej się obawiał, że może jest uwzględniony w tych planach ;:306 Już mu tyle rzeczy tym roku nawymyślałam, że nie nadąża ;:306 Te tulipany sadziłam jesienią, zobaczymy jak się zachowają w następnych sezonach ;:224

Ewelinko a cóż to za paskudne choróbsko przylazło do ciebie? Niech szybko spada, żebyś mogła nadal cieszyć się wiosną. Fajnie masz z emem, mój też dużo pomaga, ale tym razem za szybko przedstawiam mu swoje pomysły ;:306 Zanim skończymy jedną rzecz, ja już chcę trzy kolejne :;230

Kasiu tulipany ochotnie korzystają z każdego cieplejszego dnia, żeby otworzyć wreszcie pąki, ale jeszcze nie wszystkie kwitną.

Ewuś ewarm gotujący mąż to skarb ;:333 Mój też nieraz coś zrobi, ale jakieś proste dania. Jednak ja też za gotowaniem nie przepadam, więc zjadam chętnie co tylko zrobi :D

Ewuś ewarost sama przyjemność dorwać się wreszcie do ziemi, prawda? Kwiatuchy rwą się do kwitnienia, ale pogoda im wciąż przeszkadza... Tacy już są ci nasi emowie, czasem ochoczo (nawet nieproszeni) robią co im się powie, czasem muszą pomarudzić... grunt, że w końcu mamy to co chcemy :wink:

Aniu Ann no niestety clematisy nie są bezproblemowe ;:185 U mnie też tak było w tamtym roku, Nelly Moser wystartowała szybko i zmarzła po przymrozkach. W tym roku jeszcze nie dała znaku życia. Ale taki Piilu w tamtym roku pokazał się z ziemi wtedy, gdy u innych już kwitły... Ja się już nauczyłam, że warto mimo wszystko dać im szansę do samego końca, niektóre korzystają z niej nawet po dwóch latach ;:218 Popcorn miały być z tych niskich, a te które kwitną są normalnej wysokości. Poza tym jedna kępka miała być żółta.

Karolinko toteż słowa ema potraktowałam ze śmiechem :D Wiesz po tym przymusowym odwyku od ogrodu strzelam pomysłami jak z karabinu maszynowego, sama za sobą nie nadążam :;230 I wszystko chciałabym już, zaraz... Łatwo z nami emowie nie mają, jednak gdy później ktoś chwali ogród to pęcznieją z dumy, twój też tak ma? Pniaczek też mnie zdziwił tą symetrycznością, no szkoda go było przecież zostawić...

Aniu Annes ja od sierpnia czekałam na te chwile, więc nic dziwnego, że teraz nie mogę nadrobić straconego czasu ;:306 Ty sobie spokojnie pracowałaś do samej zimy, więc może stąd brak u ciebie tej "zachłanności" na prace :wink: Tulipanom powstawiałam znaczniki, dlatego "pamiętam"...

Iwonko na szczęście więcej było strachu niż strat ;:333 Jednak w tamtym roku więcej bylin już kwitło. Właściwie gdyby nie cebulowe to nie byłoby co pokazywać...

Lidziu mam nadzieję, że rojniki docenią nowy domek :wink: Kochana jesteś za te rojniki. Skoro i ty je lubisz to ja też ci dorzucę te co mam u siebie. Hiacynty kwitną te zeszłoroczne, starsze już się pożegnały.
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Małgosiu, miałaś super pomysł z tym pniem ;:138
Gdy rojniki się rozrosną będzie cudnie :D
Tulipany przepiękne, dzięki za cudny spacer po Twoim ogrodzie ;:168
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Aguś to ja dziękuję za odwiedziny ;:196 Bez was tworzenie wątku byłoby bez sensu. Tulipany i ja lubię, zwłaszcza, że obecnie niewiele kwitnie poza nimi :D

W poniedziałek znowu troszkę podgoniłam z pracami, wczoraj po południu też chciałam, ale po godzinie w ogrodzie zaczęło padać, więc musiałam przerwać pracę. Trochę szkoda, bo zabrałam się wreszcie za kolejny "zakątek wstydu" :wink: Rabata przy tarasie już od dawna domagała się konkretnej przeróbki, ale jakoś nie było mi po drodze... W tym roku pojawił się nowy pomysł, więc może wreszcie się uda doprowadzić prace do końca ;:224
W poniedziałek brakło czasu na sesje zdjęciowe, wczoraj przeszkodził deszcz, więc dzisiaj tylko kilka nowości
Obrazek

Obrazek

zawciąg
Obrazek

Jedna kępa szafirków okazała się zupełnie inna
Obrazek

Pumilek przetrwał dzielnie wiosenną zimę i ma całe mnóstwo pąków :tan
Obrazek
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16

Post »

Jak widać u Ciebie nie tylko tulipany :D
Irysy też pięknie rosną.
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Gosieńko na pogodę nie ma mocnych, mnie wczoraj też dolało a upaprałam się w błotku, prawie po kolana. ;:306
Dzisiaj odpoczynek, może jutro pogoda dopisze. Coś się chmurzy i chyba zagrzmiało, czyżby znowu miało lać. ;:222
No popatrz, jakie Ty masz ciekawe pomysły, nawet pniaczek zaadaptowałaś na skalniaczek. ;:138 ;:138
Pumilek kwiatami dziękuje za opiekę a tulipany nadal w centrum uwagi, choć pojawiają się konkurenci, też łasi na pochwały. ;:215
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Miałaś super pomysł ze skalniakiem w pniu :tan Myślę, że będzie to cudnie wyglądać. A eMem się nie przejmuj, czasami potrzebują więcej czasu, żeby zrozumieć i polubić nasze działania :;230
Tulipan Jackpot przecudne. Białe obrzeża ciemnych płatków-cudo ;:oj
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39

Post »

Śliczne te ciemne tulipanki, koniecznie pokaż zakątek wstydu przed i po ;:108
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Małgosiu śliczny tulipan ciemny i irysek też ;:215
U mnie całą noc lało znowu ;:222
Tobie życzę samych słonecznych dni i miłych chwil :wit
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

Niesamowity kolorek niebieskich irysków ;:138 Moja droga, mój M , jak są goście to na siłę oprowadza i pokazuję , a pyszni się ,że ho ho . A w sumie to ja przy kwiatach sama robię, on przy warzywniku ;:306 No, nie powiem , pomaga przy czymś ciężkim no i pozwala kupować rośliny--do czasu ;:306 bywa ,ze sie buntuje :;230
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Małgosiu iryski urocze, a tuli[panki masz takie dostojne jak kardynalskie :lol: , no i ten szafirek... jakby szczepiony ... w sumie bardzo oryginalny ... Pewnie i roślinkom myli się czasem kod DNA ;:306
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05

Post »

'Jackpot' rzeczywiście śliczny, a szafirek o pełnych kwiatach, to może być 'Blue Spike'. Posadziłam go dawno temu i teraz spotykam jego krzyżówki w różnych miejscach działki.
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Awatar użytkownika
AloesIk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lut 2011, o 16:49
Kontakt:

Post »

:wit
Super ten skalniak na pniu ;:138 Dobry pomysł :wink:
Kolekcja tulipanów całkiem pokaźna , a irys pumila piękny jest. U mnie na irysach jeszcze nigdzie nie dojrzałem pąków :roll:
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Małgosiu :wit . Choróbsko już sobie częściowo poszło. Pozostał jeszcze męczący kaszelek ale ten to lubi miesiąc męczyć ;:222 . Jakoś można żyć i pracować z tym ;:108 . No tak, mój eM przytakuje bo nie ma innego wyjścia ;:306 . Jak chce iść na ryby to lepiej nich nie marudzi ;:306 . Piękne zdjęcia pokazałaś a te Twoje pumilki bardzo ładne ;:333 . Moje niektóre w pakach a inne daleko w tyle. W każdym razie to młodziki więc i nie za bardzo rozrośnięte ;:224 . Pozdrawiam i słoneczka życzę :wit .
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”