Kwiat jest uśmiechem rośliny...Wiosna i lato z Annes 77
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kwiat jest uśmiechem rośliny...Wiosna i lato z Annes 77
Brak mi odpowiednich słów na tego Ice. Normalnie najpiękniejszy tulipan pod słońcem. Cudny. Drogi ale cudny.
Azalie rosną u Ciebie jak na drożdżach i jeszcze takie kwitnienie..nono.. ładnie musisz tam na nie chuchać że tak się odwdzięczają.
Żurawki i ja bardzo polubiłam. Szczególnie dzięki Ewie (mewie) która obdarowała mnie kilkunastoma sadzonkami w zeszłym roku. Takie fajne, wdzięczne roślinki .
Azalie rosną u Ciebie jak na drożdżach i jeszcze takie kwitnienie..nono.. ładnie musisz tam na nie chuchać że tak się odwdzięczają.
Żurawki i ja bardzo polubiłam. Szczególnie dzięki Ewie (mewie) która obdarowała mnie kilkunastoma sadzonkami w zeszłym roku. Takie fajne, wdzięczne roślinki .
- wagabunga123
- 1000p
- Od: 11 lip 2013, o 14:34
Aniu, u mnie również straszna susza. Co dzień podlewam, bo inaczej wszystko by uschło.
Dziś na szczęście popadało, krótko lecz solidnie, dzięki czemu mam wolny wieczór i mogę zadrobić forumowe zaległości
Do żurawek przymierzam się. Bardzo mi się podobają, niestety w tym podobaniu się nie są osamotnione, przez co muszą poczekać na swoją kolej. Azalie miałam jedną, niestety nie przetrwała - widać, nie podobało jej się u mnie. Twoje za to są śliczne
Pączki na różach oraz kwiaty to jest to, co misie lubią najbardziej, więc czekam
Dziś na szczęście popadało, krótko lecz solidnie, dzięki czemu mam wolny wieczór i mogę zadrobić forumowe zaległości

Do żurawek przymierzam się. Bardzo mi się podobają, niestety w tym podobaniu się nie są osamotnione, przez co muszą poczekać na swoją kolej. Azalie miałam jedną, niestety nie przetrwała - widać, nie podobało jej się u mnie. Twoje za to są śliczne

Pączki na różach oraz kwiaty to jest to, co misie lubią najbardziej, więc czekam

Jeśli potrafisz o czymś marzyć, to potrafisz także tego dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
- witch
- 1000p
- Od: 9 cze 2013, o 10:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wszystko takie już rozwinięte 
Ice cream faktycznie wygląda jak pucharek lodów

Ice cream faktycznie wygląda jak pucharek lodów

- aneczka1979
- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Aniu czarujesz pięknymi roślinami i na dodatek zaczynam podejrzewać, że los jest niesprawiedliwy, bo Ty masz ogródek z gumy a ja nie.
W tym roku dla odmiany to ja popodziwiam pełne kwiaty na powojnikach u Ciebie. U mnie Innocenty będzie czarował pojedynczymi kwiatami.

W tym roku dla odmiany to ja popodziwiam pełne kwiaty na powojnikach u Ciebie. U mnie Innocenty będzie czarował pojedynczymi kwiatami.

- sweetdaisy
- Od: 15 sty 2015, o 19:21
Fajne zdjęcie irysków z oczkiem i żabką w tle
U mnie wczoraj też padało krótko ale intensywnie. Lubię taki deszcz, szczególnie dla trawnika
Łubin mam tegoroczny, ale kwiatów na razie nie zawiązał. Będzie niespodzianka z kolorem, jak we wszystkich moich nasadzeniach tegorocznych z resztą
Zazdroszczę tylu pąków różanych
U mnie tylko na różach zeszłorocznych są, na tych nowych tylko liście.

U mnie wczoraj też padało krótko ale intensywnie. Lubię taki deszcz, szczególnie dla trawnika

Łubin mam tegoroczny, ale kwiatów na razie nie zawiązał. Będzie niespodzianka z kolorem, jak we wszystkich moich nasadzeniach tegorocznych z resztą

Zazdroszczę tylu pąków różanych

- Edyta1
- Od: 20 paź 2011, o 00:06
Na moich różach jeszcze kolorków nie widać, Twoja będzie pierwsza
. Cudnie wyglądają te całe łany tulipanów
. I azalia tez śliczna
. Planuję dzisiaj dokupić 1-2 sztuki, jeśli uda mi się dopaść te, które sobie upatrzyłam
.

Pozdrawiam - Edyta
Zapraszam do mojego ogrodu
Zapraszam do mojego ogrodu
- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu azalie cudnie kwitną,
też skusiłam się na jedną. Irys wychylający się z rozety liści, niesamowity.
Róże już, już. 

- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Oj ta pogoda płata mi figle,dziś miałam zaplanowane czyszczenie oczka,ale niestety może jutro lub w piątek już będzie czyste.
W tym roku wyjątkowo tak późno,iryski żółte wodne już kwitną
Deszczu wyczekiwanego nie ma,jedynie szare niebo zasnute chmurami,senne ono,senna ja,promyków wypatruję...
Dorotko mało mam perspektywy,wolę robić makro i pokazywać w zbliżeniu urodę kwiatów,ale czasem coś pstryknę
Sabinko ja nie narzekam na powojniki u mnie na balkonie,ale gruntowe wcale nie są pokazowe,a wręcz z roku na rok mi słabiej rosną.
Dlatego też postawiłam jak większość z nas na atragene,bylinowe i w ostateczności włoskie.Jednak niemiłosiernie kusi mnie Bałtyk i Mazury
Rok temu kupiłam Purple Spiderman i Sweet Summer Love,czekam aż puszczą witki i ładnie zarosną mi płot.Solina jeszcze za mną chodzi...
Madziu Ice Cream w makro potrafi wciągnąć w swoje sidła prawda?Jestem ciekawa jak wygląda znów po 3 dniach...
Azalie dają radę,choć niespecjalnie je traktuję
Żurawki zawsze będę dokupywała,cały rok stroją ogród swoimi kolorami,do tego zakwitają na cienkich łodyżkach,bombowe rośliny
A co najważniejsze ani nie trzeba ich zasilać,ani pryskać,tylko kupować i podziwiać
Marlenka u mnie coś tam popadało,ale to trochę za mało.Żurawki jak już raz się kupi,to chce się coraz więcej.
Ja mam w planach kupić Midnight Rose,niestety słabo rośnie u mnie żurawka Rio i Paprika,a może tak ma być?
Witch roślinki nabierają przyrostów i o to chodzi,róże tworzą coraz więcej paków,a moje serce się raduje:)
Aneczka i u mnie kończy się pomału miejsce,zaczynam przebąkiwać,że usunę cześć trawy,ale i mój M i mamcia są temu lekko przeciwni...trawa musi być,ale ja konsekwentnie po kawałeczku zabieram
Incconent u mnie nie wiem,czy zakwitnie pełnymi,na razie ma pąki...
Zuza u mnie na wiosennych różyczkach tez nie ma jeszcze pąków,ale doczekamy się trochę później.Za to na jesiennych coraz to większe i dlatego na plus przeważa jesienne sadzenie krzaczków,po zimie szybciej zakwitają
Edytko czekam na te pękające pąki,które skrywają piękne kwiaty i zapowiadają zapach,czar i klimat
Ciekawe jakie kupisz azalie...japońskie niskie,czy wielkokwiatowe?
Soniu pewnie na dniach rozkwitnie Nevada i Therese Bugnet,zapomniałam cyknąć im fotki pąków
Fotka poglądowa ...widzimy tutaj na środku różanecznik Goldfimmer,przy krasnoludku i korzeniu rośnie powojnik Arabella,za rh róża Eden i tez powojnik Arabella...trawki jeszcze sporo mam,ale powoli i ją zastąpię kiedyś roślinami,to nieuniknione

Ivan Olson z Dr.Ruppel

Incconent Blush w pąkach,czy będą pełne?

Miłego wieczorku
W tym roku wyjątkowo tak późno,iryski żółte wodne już kwitną

Deszczu wyczekiwanego nie ma,jedynie szare niebo zasnute chmurami,senne ono,senna ja,promyków wypatruję...
Dorotko mało mam perspektywy,wolę robić makro i pokazywać w zbliżeniu urodę kwiatów,ale czasem coś pstryknę

Sabinko ja nie narzekam na powojniki u mnie na balkonie,ale gruntowe wcale nie są pokazowe,a wręcz z roku na rok mi słabiej rosną.
Dlatego też postawiłam jak większość z nas na atragene,bylinowe i w ostateczności włoskie.Jednak niemiłosiernie kusi mnie Bałtyk i Mazury

Madziu Ice Cream w makro potrafi wciągnąć w swoje sidła prawda?Jestem ciekawa jak wygląda znów po 3 dniach...
Azalie dają radę,choć niespecjalnie je traktuję

Marlenka u mnie coś tam popadało,ale to trochę za mało.Żurawki jak już raz się kupi,to chce się coraz więcej.
Ja mam w planach kupić Midnight Rose,niestety słabo rośnie u mnie żurawka Rio i Paprika,a może tak ma być?
Witch roślinki nabierają przyrostów i o to chodzi,róże tworzą coraz więcej paków,a moje serce się raduje:)
Aneczka i u mnie kończy się pomału miejsce,zaczynam przebąkiwać,że usunę cześć trawy,ale i mój M i mamcia są temu lekko przeciwni...trawa musi być,ale ja konsekwentnie po kawałeczku zabieram

Incconent u mnie nie wiem,czy zakwitnie pełnymi,na razie ma pąki...
Zuza u mnie na wiosennych różyczkach tez nie ma jeszcze pąków,ale doczekamy się trochę później.Za to na jesiennych coraz to większe i dlatego na plus przeważa jesienne sadzenie krzaczków,po zimie szybciej zakwitają

Edytko czekam na te pękające pąki,które skrywają piękne kwiaty i zapowiadają zapach,czar i klimat

Ciekawe jakie kupisz azalie...japońskie niskie,czy wielkokwiatowe?
Soniu pewnie na dniach rozkwitnie Nevada i Therese Bugnet,zapomniałam cyknąć im fotki pąków

Fotka poglądowa ...widzimy tutaj na środku różanecznik Goldfimmer,przy krasnoludku i korzeniu rośnie powojnik Arabella,za rh róża Eden i tez powojnik Arabella...trawki jeszcze sporo mam,ale powoli i ją zastąpię kiedyś roślinami,to nieuniknione

Ivan Olson z Dr.Ruppel

Incconent Blush w pąkach,czy będą pełne?

Miłego wieczorku

- aneczka1979
- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Aniu oczywiście, że będą pełne! Przecie to widać!
Mój też ma pąki ale że w zeszłym sezonie usechł całkowicie, to nie miał na czym zawiązać pełnych kwiatów.
Myślałam, że masz mniej miejsca na trawę.
Śmiało możesz po kawałku jeszcze zagarniać różycom. 

Mój też ma pąki ale że w zeszłym sezonie usechł całkowicie, to nie miał na czym zawiązać pełnych kwiatów.

Myślałam, że masz mniej miejsca na trawę.

- wagabunga123
- 1000p
- Od: 11 lip 2013, o 14:34
Aniu, w tych powojnikach można zakochać się , bez dwóch zdań, śliczne są
Pogoda i u mnie dziś niesforna, co chcę wyjść na działkę, zaczyna padać, a teraz to nawet grzmi. No cóż, może jutro będzie lepiej

Pogoda i u mnie dziś niesforna, co chcę wyjść na działkę, zaczyna padać, a teraz to nawet grzmi. No cóż, może jutro będzie lepiej

Jeśli potrafisz o czymś marzyć, to potrafisz także tego dokonać - Walt Disney
- alana
- Od: 2 wrz 2007, o 22:10
Aniu, piękne klematisy i już tak ładnie kwitną (i ładnie wyglądają, boja jestem zniesmaczona wyglądem mojego JPII, na dole łysy, a na górze liście i pąki kwiatowe).
Tulipany nieziemsko wyglądają, ta feeria barw
I azalie też.
A powiedz jak twoje werbeny patagońskie? Jeszcze nie jestem pewna, bo zbyt małe, ale chyba teraz w ostatnich dniach, pozostałe werbeny mi wzeszły. Skrzynka stoi na balkonie już miesiąc, zostawiłam puste miejsce w palecie z nikłą nadzieją, że coś tam jeszcze wykiełkuje, a tu coś werbenowatego pojawia się odważnie ;)
Tulipany nieziemsko wyglądają, ta feeria barw

A powiedz jak twoje werbeny patagońskie? Jeszcze nie jestem pewna, bo zbyt małe, ale chyba teraz w ostatnich dniach, pozostałe werbeny mi wzeszły. Skrzynka stoi na balkonie już miesiąc, zostawiłam puste miejsce w palecie z nikłą nadzieją, że coś tam jeszcze wykiełkuje, a tu coś werbenowatego pojawia się odważnie ;)
Pozdrawiam, Alicja
Działka w mazurskiej krainie
Działka w mazurskiej krainie
- sweetdaisy
- Od: 15 sty 2015, o 19:21
Z tyłu masz Edenkę, masz do niej jakieś podpory? Moja malutka, tegoroczna. Zastanawiam się czy już w tym roku trzeba będzie ją podeprzeć?
- avalonne
- 500p
- Od: 9 wrz 2012, o 22:21
Aniu, ależ masz cudne klemki! Kwiaty mają zjawiskowe
Za mną w tym roku chodzi dosadzenie paru clematisów
- męczy mnie ta myśl na okrągło 
Cudnie u Ciebie - jak to miło oglądać takie śliczne i zadbane roślinki

Za mną w tym roku chodzi dosadzenie paru clematisów

Cudnie u Ciebie - jak to miło oglądać takie śliczne i zadbane roślinki

- nifredil
- Od: 26 mar 2012, o 23:21
Anka, ty nie igraj z nami
toż to widać że Innocent będzie pełny.. piękny, wyjątkowy, jak bańka mydlana
Ślicznie sobie urządziłaś balkon 

-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Aniu,ogród rośnie jak na drożdżach ,fajne te fotki z góry ,bo widać jak na dłoni rozmieszczone rośliny,,tyle masz już kwitnień ,pewnie masz troszkę cieplej ,u mnie łubiny jeszcze takie nie są ,czekam na Twoje piękne róże,już za moment się zacznie cały festiwal,pozdrawiam ,u mnie padało całą noc i dalej siąpi ,więc roślinki będą dowodnione,