Kwiat jest uśmiechem rośliny...Wiosna i lato z Annes 77

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kwiat jest uśmiechem rośliny...Wiosna i lato z Annes 77

Post »

Brak mi odpowiednich słów na tego Ice. Normalnie najpiękniejszy tulipan pod słońcem. Cudny. Drogi ale cudny.
Azalie rosną u Ciebie jak na drożdżach i jeszcze takie kwitnienie..nono.. ładnie musisz tam na nie chuchać że tak się odwdzięczają.
Żurawki i ja bardzo polubiłam. Szczególnie dzięki Ewie (mewie) która obdarowała mnie kilkunastoma sadzonkami w zeszłym roku. Takie fajne, wdzięczne roślinki .
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34

Post »

Aniu, u mnie również straszna susza. Co dzień podlewam, bo inaczej wszystko by uschło.
Dziś na szczęście popadało, krótko lecz solidnie, dzięki czemu mam wolny wieczór i mogę zadrobić forumowe zaległości ;:333
Do żurawek przymierzam się. Bardzo mi się podobają, niestety w tym podobaniu się nie są osamotnione, przez co muszą poczekać na swoją kolej. Azalie miałam jedną, niestety nie przetrwała - widać, nie podobało jej się u mnie. Twoje za to są śliczne ;:215
Pączki na różach oraz kwiaty to jest to, co misie lubią najbardziej, więc czekam ;:65
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wszystko takie już rozwinięte :)

Ice cream faktycznie wygląda jak pucharek lodów ;:3
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Aniu czarujesz pięknymi roślinami i na dodatek zaczynam podejrzewać, że los jest niesprawiedliwy, bo Ty masz ogródek z gumy a ja nie. ;:222
W tym roku dla odmiany to ja popodziwiam pełne kwiaty na powojnikach u Ciebie. U mnie Innocenty będzie czarował pojedynczymi kwiatami. :oops:
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Fajne zdjęcie irysków z oczkiem i żabką w tle ;:333
U mnie wczoraj też padało krótko ale intensywnie. Lubię taki deszcz, szczególnie dla trawnika ;:108
Łubin mam tegoroczny, ale kwiatów na razie nie zawiązał. Będzie niespodzianka z kolorem, jak we wszystkich moich nasadzeniach tegorocznych z resztą :lol:
Zazdroszczę tylu pąków różanych ;:167 U mnie tylko na różach zeszłorocznych są, na tych nowych tylko liście.
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
Edyta1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 paź 2011, o 00:06

Post »

Na moich różach jeszcze kolorków nie widać, Twoja będzie pierwsza :wink: . Cudnie wyglądają te całe łany tulipanów :D . I azalia tez śliczna ;:167 . Planuję dzisiaj dokupić 1-2 sztuki, jeśli uda mi się dopaść te, które sobie upatrzyłam :wink: .
Pozdrawiam - Edyta
Zapraszam do mojego ogrodu
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu azalie cudnie kwitną, ;:31 też skusiłam się na jedną. Irys wychylający się z rozety liści, niesamowity. ;:oj Róże już, już. ;:65
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Oj ta pogoda płata mi figle,dziś miałam zaplanowane czyszczenie oczka,ale niestety może jutro lub w piątek już będzie czyste.
W tym roku wyjątkowo tak późno,iryski żółte wodne już kwitną ;:oj
Deszczu wyczekiwanego nie ma,jedynie szare niebo zasnute chmurami,senne ono,senna ja,promyków wypatruję...

Dorotko mało mam perspektywy,wolę robić makro i pokazywać w zbliżeniu urodę kwiatów,ale czasem coś pstryknę ;:333

Sabinko ja nie narzekam na powojniki u mnie na balkonie,ale gruntowe wcale nie są pokazowe,a wręcz z roku na rok mi słabiej rosną.
Dlatego też postawiłam jak większość z nas na atragene,bylinowe i w ostateczności włoskie.Jednak niemiłosiernie kusi mnie Bałtyk i Mazury ;:303 Rok temu kupiłam Purple Spiderman i Sweet Summer Love,czekam aż puszczą witki i ładnie zarosną mi płot.Solina jeszcze za mną chodzi...

Madziu Ice Cream w makro potrafi wciągnąć w swoje sidła prawda?Jestem ciekawa jak wygląda znów po 3 dniach...
Azalie dają radę,choć niespecjalnie je traktuję :oops: Żurawki zawsze będę dokupywała,cały rok stroją ogród swoimi kolorami,do tego zakwitają na cienkich łodyżkach,bombowe rośliny ;:333 A co najważniejsze ani nie trzeba ich zasilać,ani pryskać,tylko kupować i podziwiać ;:215

Marlenka u mnie coś tam popadało,ale to trochę za mało.Żurawki jak już raz się kupi,to chce się coraz więcej.
Ja mam w planach kupić Midnight Rose,niestety słabo rośnie u mnie żurawka Rio i Paprika,a może tak ma być?

Witch roślinki nabierają przyrostów i o to chodzi,róże tworzą coraz więcej paków,a moje serce się raduje:)

Aneczka i u mnie kończy się pomału miejsce,zaczynam przebąkiwać,że usunę cześć trawy,ale i mój M i mamcia są temu lekko przeciwni...trawa musi być,ale ja konsekwentnie po kawałeczku zabieram ;:303
Incconent u mnie nie wiem,czy zakwitnie pełnymi,na razie ma pąki...

Zuza u mnie na wiosennych różyczkach tez nie ma jeszcze pąków,ale doczekamy się trochę później.Za to na jesiennych coraz to większe i dlatego na plus przeważa jesienne sadzenie krzaczków,po zimie szybciej zakwitają ;:108

Edytko czekam na te pękające pąki,które skrywają piękne kwiaty i zapowiadają zapach,czar i klimat ;:170
Ciekawe jakie kupisz azalie...japońskie niskie,czy wielkokwiatowe?

Soniu pewnie na dniach rozkwitnie Nevada i Therese Bugnet,zapomniałam cyknąć im fotki pąków ;:218

Fotka poglądowa ...widzimy tutaj na środku różanecznik Goldfimmer,przy krasnoludku i korzeniu rośnie powojnik Arabella,za rh róża Eden i tez powojnik Arabella...trawki jeszcze sporo mam,ale powoli i ją zastąpię kiedyś roślinami,to nieuniknione ;:303

Obrazek

Ivan Olson z Dr.Ruppel ;:167

Obrazek

Obrazek

Incconent Blush w pąkach,czy będą pełne?

Obrazek

Obrazek

Miłego wieczorku :wit
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Aniu oczywiście, że będą pełne! Przecie to widać! ;:152 ;:152 ;:152
Mój też ma pąki ale że w zeszłym sezonie usechł całkowicie, to nie miał na czym zawiązać pełnych kwiatów. ;:145

Myślałam, że masz mniej miejsca na trawę. ;:oj Śmiało możesz po kawałku jeszcze zagarniać różycom. ;:215
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34

Post »

Aniu, w tych powojnikach można zakochać się , bez dwóch zdań, śliczne są ;:167
Pogoda i u mnie dziś niesforna, co chcę wyjść na działkę, zaczyna padać, a teraz to nawet grzmi. No cóż, może jutro będzie lepiej ;:333
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Awatar użytkownika
alana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 22:10

Post »

Aniu, piękne klematisy i już tak ładnie kwitną (i ładnie wyglądają, boja jestem zniesmaczona wyglądem mojego JPII, na dole łysy, a na górze liście i pąki kwiatowe).
Tulipany nieziemsko wyglądają, ta feeria barw ;:215 I azalie też.

A powiedz jak twoje werbeny patagońskie? Jeszcze nie jestem pewna, bo zbyt małe, ale chyba teraz w ostatnich dniach, pozostałe werbeny mi wzeszły. Skrzynka stoi na balkonie już miesiąc, zostawiłam puste miejsce w palecie z nikłą nadzieją, że coś tam jeszcze wykiełkuje, a tu coś werbenowatego pojawia się odważnie ;)
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Z tyłu masz Edenkę, masz do niej jakieś podpory? Moja malutka, tegoroczna. Zastanawiam się czy już w tym roku trzeba będzie ją podeprzeć?
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
avalonne
500p
500p
Od: 9 wrz 2012, o 22:21

Post »

Aniu, ależ masz cudne klemki! Kwiaty mają zjawiskowe :) ;:215
Za mną w tym roku chodzi dosadzenie paru clematisów :) - męczy mnie ta myśl na okrągło :)
Cudnie u Ciebie - jak to miło oglądać takie śliczne i zadbane roślinki :)
Pozdrawiam.
Celinka
Planuję ogród nieśmiało
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Anka, ty nie igraj z nami ;:302 toż to widać że Innocent będzie pełny.. piękny, wyjątkowy, jak bańka mydlana ;:111 Ślicznie sobie urządziłaś balkon ;:215
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Aniu,ogród rośnie jak na drożdżach ,fajne te fotki z góry ,bo widać jak na dłoni rozmieszczone rośliny,,tyle masz już kwitnień ,pewnie masz troszkę cieplej ,u mnie łubiny jeszcze takie nie są ,czekam na Twoje piękne róże,już za moment się zacznie cały festiwal,pozdrawiam ,u mnie padało całą noc i dalej siąpi ,więc roślinki będą dowodnione, ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”