obita - są samokrzewiące i samoobsługowe

. Powiem Ci na wiosnę, jak przezimowały

.
ASK_anulla - witaj w moim królestwie pt. 'wszystkiego po trochu'

. Dziękuję za uznanie. Jak wiesz, zajrzałam do Ciebie, ale teraz przypomniałam sobie, że kiedyś napisałaś, iż rezygnujesz z posadzenia korkowca amurskiego. To przypomniało mi, że od lat kupuję miód z tegoż korkowca i jest niesamowicie smaczny- jakbyś dodała grejfruta. Może warto przemyśleć raz jeszcze, a pszczoły byłyby Ci na pewno wdzięczne

.
Maryniu- z wielkimi oporami poadziłam lilie i część tulipanów. Jak to się mówi, że:'znalazłam włos w robocie'

. Dzień był słoneczny i ciepły, poleniuchowałam więc w ogrodzie, patrząc, co jeszcze jest do zrobienia- ale mnie to specjalnie nie ruszyło

.
Maska- marcinki tak 'porządnie' to kwitną u mnie pierwszy raz, stąd moje zachwyty nad nimi, ale brakuje mi białego

. Bodziszek faktycznie ładny, ale, jak Ci powiem, że się nędznie rozrasta, to posądzisz mnie o skąpstwo, bo najpierw paproć, a teraz geranium. Nie chce się babsko podzielić i tyle

. Ale skąpstwo to cecha, której w ogóle nie posiadam, nawet w mikronach

.
dorotka350 - witam Cię serdecznie miłośniczko róż. U mnie ich niewiele, w porównaniu z Twoimi

, ale cieszę się z tych, co mam, bo krzaczory ogromne; tylko, że ja takie lubię. Niestety, więcej się nie zmieści (no, chyba żeby...

), bo za dużo drzew, ale one są ze mną od czasu, jak tam zamieszkałam; są tylko moje

.
Zajrzenie do Twojego ogrodu, znowu wywołało u mnie odruch zrobienia listy róż, które chciałabym jeszcze mieć u siebie

.
Może trochę obrazkow jesiennych:

moja 'stała' modelka

hakonechloa- poczekam trochę, żeby się rozrosła

lubię taki 'chaosik'

nie widać pszczół ,ale jest ich mnóstow, słowo

niektóre ładnie się 'starzeją'