Ogród ?po 30-tce?

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród ?po 30-tce?

Post »

:wit Witaj przed świtem Aniu! Widzę,że i Ty już nie śpisz...ja też już po spaniu dzisiaj ..Szykuję się w myślach na robotę bo wczoraj nie byłam,troszkę mżyło z rana i wybrałam się do Urzędu Miasta z wymianą DO bo stracił już ważność...rok temu :oops: . Kupiłam też 5 kg nawozu jesiennego i czosnek do sadzenia dla M .Jak go przytargałam autobusem do domu to miałam dość. A w ogrodniczym od fotek z tulipanami i in.cebulami oczopląsu dostałam... Ale nic nie kupiłam , mam dość cebul do sadzenia! Myślę. że dzisiaj nie zabraknie mi weny do roboty jak to ostatnio bywa...

Miłego dnia! ;:196

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Tak Aniu ! dziękuję ;:180 śliczne ma listki ;:63
A ja ostatnio też oglądam kwiatuszki marcinków, bo niby kolory podobne ale każdy jest inny :D Fajna ta Alba ;:333
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

:wit Twój ogród po 30-tce jest piękny w swojej dojrzałości ;:108 Spacer po nim to czysta przyjemność i raj dla oczu.
Wszystko do siebie pasuje, każda roślinka jest na swoim miejscu...no urzekły mnie te ogromne drzewa i całe mnóstwo liliowców, żurawek no i oczywiście piękne róże ;:333
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45

Post »

obita - są samokrzewiące i samoobsługowe :D . Powiem Ci na wiosnę, jak przezimowały ;:168 .

ASK_anulla - witaj w moim królestwie pt. 'wszystkiego po trochu' :;230 . Dziękuję za uznanie. Jak wiesz, zajrzałam do Ciebie, ale teraz przypomniałam sobie, że kiedyś napisałaś, iż rezygnujesz z posadzenia korkowca amurskiego. To przypomniało mi, że od lat kupuję miód z tegoż korkowca i jest niesamowicie smaczny- jakbyś dodała grejfruta. Może warto przemyśleć raz jeszcze, a pszczoły byłyby Ci na pewno wdzięczne :;230 .

Maryniu- z wielkimi oporami poadziłam lilie i część tulipanów. Jak to się mówi, że:'znalazłam włos w robocie' ;:306 . Dzień był słoneczny i ciepły, poleniuchowałam więc w ogrodzie, patrząc, co jeszcze jest do zrobienia- ale mnie to specjalnie nie ruszyło ;:224 .

Maska- marcinki tak 'porządnie' to kwitną u mnie pierwszy raz, stąd moje zachwyty nad nimi, ale brakuje mi białego ;:174 . Bodziszek faktycznie ładny, ale, jak Ci powiem, że się nędznie rozrasta, to posądzisz mnie o skąpstwo, bo najpierw paproć, a teraz geranium. Nie chce się babsko podzielić i tyle ;:222 . Ale skąpstwo to cecha, której w ogóle nie posiadam, nawet w mikronach ;:168 .

dorotka350 - witam Cię serdecznie miłośniczko róż. U mnie ich niewiele, w porównaniu z Twoimi ;:oj , ale cieszę się z tych, co mam, bo krzaczory ogromne; tylko, że ja takie lubię. Niestety, więcej się nie zmieści (no, chyba żeby... :;230 ), bo za dużo drzew, ale one są ze mną od czasu, jak tam zamieszkałam; są tylko moje ;:170 .
Zajrzenie do Twojego ogrodu, znowu wywołało u mnie odruch zrobienia listy róż, które chciałabym jeszcze mieć u siebie ;:145 .

Może trochę obrazkow jesiennych:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
moja 'stała' modelka ;:333
Obrazek
hakonechloa- poczekam trochę, żeby się rozrosła ;:174
Obrazek

Obrazek
lubię taki 'chaosik' :D
Obrazek
nie widać pszczół ,ale jest ich mnóstow, słowo ;:306
Obrazek

Obrazek

Obrazek
niektóre ładnie się 'starzeją' :roll:
Obrazek
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p
Od: 3 maja 2013, o 13:17

Post »

U ciebie widzę jesień pełną parą ;:138
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Anka jak będziesz moje pochwały brała za każdym razem za sępienie to przestanę pisać ;:302
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja jeszcze żadnej cebuli nie posadziłam...ale spokojnie,nie ma co się jeszcze z tym śpieszyć..Hako Ci ładnie przyrasta czy byś chciała ,żeby po jednym sezonie była taka jak moja? ;:oj Cierpliwości Ci trzeba Anno! :)
A co do "skąpstwa" to ja w innych kategoriach to widzę...ja skąpa nie jestem , dzielić się roślinami lubię i całe moje ogrodowe życie to robię ale nie bawię się w wysyłanie roślin od początku mojego bytowania na Fo.Kilku osobom odmówiłam z tego właśnie powodu ..no i straciłam je z mojego pola widzenia ;:173 ... ;:131 Jak widać straty nie ma bo te osoby nie warte tego były...A przypodobywać się nikomu nie chcę i nie lubię... No i jest jak jest ;:131 .. No ale wystarczy bo znowu za dużo powiem... ;:131
Dzisiaj u mnie pochmurno a tak bym coś porobiła bo sobie za dużo "rozbabrałam" :)
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Wybacz Maryna ale ciśnie mi się na klawiaturę powiedzenie każdy ma swoich znajomych na jakich zasłużył ;:306
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Ale fajnie!
Taka trawkę ho.... ;:115 też mam! I też czekam, aż się wreszcie rozrośnie, ale potem, to taaaaaka kępa będzie! ;:111
Te hosty i trawy w jesiennym słońcu super wyglądają. Ja lubię przejść się po ogrodzie i tak trochę się zadumać patrząc na takie światełka...
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
monisia22
50p
50p
Od: 28 sie 2014, o 06:57

Post »

Gdzie liberty można kupić.
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45

Post »

Maska - ani mi przez myśl to nie przeszło, żartowałam tylko, że masz pecha, a właściwie dobry gust.(mówią, że 'dzień bez wazeliny, dniem straconym') :;230 . Sama chętnie bym Ci zaproponowała, jakby się dało, bo taką mam naturę. Nie obrażaj się ,bo się zapłaczę ;:145 , a poza tym potrzebne mi są Twoje wschody i zachody słońca ;:168 .

Maryniu - U nas dzisiaj pięknie; może coś dam radę zrobić ;:3 .
Ja mam problem, jak trzeba te roślinki zapakować i zawieźć na pocztę - opór materii jest ogromny, a do tego jestem sama na siebie zła, że się zdeklarowałam i teraz mam kłopot. Jakby ktoś przyjechał i sobie zabrał, to proszę bardzo. Tak, że rozumiem Twoją decyzję, bo jest jasna i jednoznaczna ;:108 .
Znowu weszły mi do głowy róże i chyba czegoś będę się musiała pozbyć, co by je w słoneczku posadzić - chociaż dwie ;:224 . Normalne wariactwo ;:306 .
;:196 :wit

takasobie- wstaję raniutko, więc jak świeci słońce, to są ciekawe refleksy, a że brak kwiatów, to próbuję robić 'obrazki'. Przydadzą się zimą, jak będzie ponuro ;:131 . Miło Cię widzieć :D .

monisia22- Liberty kupiłam na stoisku w Skierniewicach, ale nie zapisałam z jakiej szkółki i sama jestem na siebie zła, bo mieli sporo ciekawych roślin, do których "dojrzałam", jak wróciłam do domu :;230.
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu dokładnie tak samo mam i dlatego nigdy nie zdeklarowałam się ani też nigdy u nikogo niczego "nie sępiłam" choćby profilaktycznie ... Aby nie czynić zobowiązań ...bo ja honorna jestem...bardzo! ;:190 Może nie na te czasy... Jestem czysta... w tym względzie ! ;:173
Poprzednią wypowiedź przemilczę...

MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Każdy robi jak uważa,jak mnie ktoś pyta czy sadzonki bym nie odstąpiła to bardzo proszę-nawet jeśli nic w zamian nie mam -ja taka właśnie jestem ,no ale dobrze ze każdy z nas jest inny ,ciekawiej jest
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Aniu, piszesz, że lubisz chaos....ja ten Twój chaos tez lubię. Pomimo wszystko, pasuje idealnie....jakby zaaranżowany chaos :D
Może i coś odgapię, bo mam takie niepoukładane cieniste rabatki :D
A co do wymiany roślinek na forum to każdy jest inny, to fakt i z różnych rzeczy czerpie przyjemności,ale jak fajnie pomyśleć, że gdzieś na końcu Polski moja koleżanka ogrodniczka ma moje roślinki. Jakby część ( no może przesadzam ,ale...) mnie tam była i ktoś się cieszy z tego. :wit
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

I wśród szlachetnych czarna owca się przytrafi... :oops:
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Zablokowany