Athshe- ogród Agnieszki w kujawsko-pomorskim

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
athshe
500p
500p
Od: 12 cze 2009, o 09:10

Re: Athshe- ogród Agnieszki w kujawsko-pomorskim

Post »

Madziu, to idę ich poszukac u ciebie, bo ja jakoś nie umiem sobie tego za dobrze wyobrazic...
Agnieszka - istota w ogrodzie ekstremalnie początkująca http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=73469" onclick="window.open(this.href);return false;
Nie działa mi c z kreseczką - przepraszam, jeśli razi kogoś ta literówka.
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

ja bym bukszpany zostawił w doniczkach i jakieś kwiatki dosadził.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Madziagos
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 10 kwie 2012, o 21:44
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Zrobiłam zdjęcia z bukszpanami i umieściłam w swoim wątku, wcześniej chyba nigdzie nie było.
Z pozdrowieniami, Magda
Moje wątki Moje drogi... Aktualny
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aguś, zostaw bukszpany. Skoro nie interesuje Cię rabata angielska, ale można je doskonale powtykać na każdej i będzie urozmaiceniem. I wcale tak wolno nie rosną. Moje kule już są sporawe, a sadziłam...wcale nie tak dawno. I tak jak Madzia mówi, słuchaj Madzi, bo ona to wie, co mówi. :D A mam dla Ciebie lilaka białego ...tak sobie pomyślałam o Tobie, tylko jest mały problem. Musiałabyś do mnie przyjechać. ;:196 :D I wykopię Ci białe floksy, jakoś do mnie biały kolor nie przemawia.
Irgi przycinaj, one to lubią. Chyba, że je przesadzisz na rabaty.Ale lepiej jej będzie w donicy.
athshe
500p
500p

Post »

Małgosiu, słucham Madzi, słucham, bo to mądra kobieta jest :) Więc już wiem, że bukszpany zostają. Ale też chyba kilka zostawię w donicach, może z 3-5 szt?? Może kiedys jednak kompozycje z kulami stworzę, chocby na tarasie ;)

A za lilaka białego chyba podziękuję, mam pełnego i całkiem ładnie mi rośnie, za to floksy bardzo chętnie :)
Agnieszka - istota w ogrodzie ekstremalnie początkująca http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=73469" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Dobrosia
200p
200p
Od: 1 cze 2013, o 13:58

Post »

Witaj Agnieszko, przejrzałam Twój wątek i im dalej w niego wchodziłam tym robiło się coraz ładniej, barwniej... Dzielna z Ciebie dziewczyna - dużo roślinek hodujesz od nasionka lub centymetrowej sadzonki ;:333
A moje początki były bardzo podobne. Też miałam skalniaki na które sama nosiłam kamienie, też dostałam wiadro kann - i też wyrosły tylko dwie ;) i też zaczynałam od mini roślinek. Ogród to piękna przygoda. Życzę aby Ci sprawiał zawsze radość i satysfakcję :wit
athshe
500p
500p

Post »

Dobrosiu - witam u siebie, dziękuję za rewizytę i miłe słowa i komplement w kierunku ogrodu :)

Małgosiu - dopiero teraz doczytałam, żeby przyciąc irgi... chyba je ciachnę ;)

Kilka nowych zdjęc:

Mieczyki - miały byc białe (sancerre), a są.... zbieleją?
Obrazek
Obrazek

Złapałam za szpadel wczoraj i zaczęłam powiększac białą rabatę... pogoda jest zdecydowanie nie do kopania... nie daję rady wbic szpadla za duzo poniżej ziemi nawiezionej pod trawnik... Ale mam zamiar tak pokopac w tym tygodniu i zostawic to na kocówkę wakacji, żeby trawa "zdechła"
Obrazek

A to teoretycznie jest moja róża Chopin - chyba nawet się zgadza... jakaś taka marna - susza ją wykańcza...
Obrazek

Pnąca nn między bramami już mnie przerosła :) Co prawda tylko jednym pędem, ale to juz coś. Tak się tylko zastanawiam, po co ja wiosną wsadziłam pod nią miniaturki... taka była mała, że się bałam, że nie będzie gęsto - a teraz tych miniaturek nie widac - spróbuję je wydobyc jesienią i wsadzic na nowej rabacie...
Obrazek

Teraz moje werbeny - nie wierzyłam w nie, gdy jeszcze były w multipaletach, nie bardzo miałam na nie pomysł... 6 najładniejszych wsadziłam w korytka, reszta poszła na górkę iglaczkową - te w donicy ledwie przędą, rosną z czubatką, która już pada... te na górce na które nie liczyłam zaczynają wyglądac tak:
Obrazek

A tak poza tym, to wstałam dziś rano, by wybrac się na rynek po owoce na dżem :) wróciłam z trzema sadzonkami lawendy:
Obrazek
i nową żurawką....
Obrazek

Ale 10kg brzoskwiń też kupiłam.... ;) więc dziś dżemikowy dzień :)
Patiann
200p
200p
Od: 6 maja 2012, o 12:40

Post »

Witam:)
Bylam wczoraj ale z braku czasu nie zostawilam wpisu. Bardzo ładny zadbany ogród, hosty przy domu ;:333 i przede wszystkim kwiaty w pniach drzewa. Kiedyś mieszkałam w Bydgoszczy, a w Grudziądzu jeździłam po przychodniach i szpitalach. A mąż z samego Lasnia:)))
Mam sentyment do kuj-pom;)
Pozdrawiam:))
Pozdrawiam Patrycja- Ania
Zgoda na brak polskiej czcionki
Awatar użytkownika
Izolek
200p
200p
Od: 26 lut 2014, o 21:57

Post »

Witaj prześledziłam cały Twój wątek, trochę się uśmiałam ale widać że masz szał na swój ogród. ;:112 Coraz lepiej on wygląda, za rok będzie na pewno więcej kwitnień ;:172
Najbardziej mnie urzekły pieńki, świetnie wyglądają w ogrodzie z kwiatami ;:333 mam blisko las więc będę szukać i wstawię je do ogrodu ;:215
athshe
500p
500p

Post »

o jak miło - nowe twarze :)

Patrycjo - rodzinne strony :) W Łasinie mieszka brat mojej mamy :) Kwiaty w pieńkach też mi się podobają, ciekawa jestem, ile lat wytrzymają te pieńki...

Izolku - o tak... szał to odpowiednie słowo - chocby dziś - po wklejeniu zobaczyłam, jak mały jest ten skopany kawałek i o 12.03 poszłam kopac dalej - w samo południe :) Przedłużyłam ten wskazany fragment do bocznego płotu - teraz już co nieco jest zrobione.

A tak poza tamtym kopaniem, to jeszcze stwierdziłam, że trawy w doniczkach rosną już 2 miesiące i na pewno w tak małych donicach nie przeżyją mojego wyjazdu, więc... postanowiłam wsadzic je w duże donice. I tu zaczyna się ciąg przyczynowo-skutkowy: Aby wsadzic trawę w donicę, potrzebna jest ziemia - ziemię trzeba wziąc z rabaty, gdzie jej poziom jest powyżej obrzeża - nabieranie ziemi z tej rabaty sprawiło, że wyszło kilka cebul tulipanów - jak już wyszło kilka, to wykopujemy wszystkie z tego kąta - jak już wykopałam cebule, to można było od razu zmniejszyc rabatę, bo końcówka była z górki i nic tam nie rośnie... i tak oto pracowicie spędziłam bardzo przyjemną godzinkę...
athshe
500p
500p

Post »

Wiem, wiem, od wieków mnie nie ma... tęsknię za wami ;)

Wakacje, więc wybywam. Myślę ciągle, jak ten ogród beze mnie daje radę, wracam do domu 15 sierpnia i mam nadzieję, że się nie załamię, a ucieszę :)

Jestem w Kielcach u przyjaciół - dostali ode mnie w maju maleńkie petunie - to co siałam i nie wiedziałam, czy przeżyje - mają pięknie ukwiecony balkon i jeszcze część roślin oddali rodzicom :):) Cieszy mnie to ogromnie. Jedno ale - petunie miały być bordowe, a jest pełna gama różu...
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Aguś, pozdrawiam. Wypoczywaj sobie. :wit
athshe
500p
500p

Post »

Jutro wracam do domu :):) Całe dwa tygodnie się martwiłam - najpierw o ogród, potem o kocisko, bo mama i mąż mówili, że jej nie było od samego początku... ale dziś radosny telefon - Saba wróciła - ale ulga... teraz już tylko martwienie o ogród - choć wierzę, że będzie dobrze, bo podobno pada trochę...

A to surfinie o których pisałam - pięknie bordowe ;)

Obrazek
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Agnieszko spokojna głowa ogród radzić sobie musi.
Wracaj cała i zdrowa to najważniejsze ;:196
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30

Post »

Odpoczywaj ;:108
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”