Ogród Marty cz. III
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród Marty cz. III
Tak to jest nawłoć obwódkowa,niska o takim cytrynowym kolorze,wysoka natomiast jest chwastem nie do pokonania ,nie przeniosła się do Ciebie?To jest odmiana rdestu,ten rdest jest wysoki i tak się pochyla nad innymi roślinami ,w szkółce w której go kupiłam nie potrafili powiedzieć co to za odmiana 

-
- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
Białe, jak najbardziej chcę

- Kasiula17
- Od: 18 lis 2013, o 22:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
No i widok powalający, ten lasek z języczkami wygląda cudownie
Wszystko tak śliczne ze sobą współgra.
ile lat liczą Twoje nasadzenia?
Nawłoć śliczna i ją chce
a od sąsiada jakoś nie przywędrowała do mnie ta wysoka, codziennie plewie raz w tygodniu kosze, może niema takich warunków u mnie jak u sąsiada.
Rdest wysoki rośnie?
Pozdrawiam i miłego dnia Kasia.

Wszystko tak śliczne ze sobą współgra.

Nawłoć śliczna i ją chce

Pozdrawiam i miłego dnia Kasia.

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Martusiu jak zawsze nie mogę się napatrzyć na Twoje ogromne skupiska roślin..... tak pięknie to wygląda, ze zapiera dech..... 

- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Marta, to białe kwitnące przewieszające się jest cudowne,długo kwitnie?
- stasia_ogrod
- Od: 13 mar 2011, o 16:48
Dzięki kochana, już się cieszę.
Teraz muszę pomyśleć nad miejscem dla niej. 

-
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Będę się powtarzać, ale pięknie w Twoim ogrodzie Marto
. Z prawdziwą przyjemnością oglądam Twoje zdjęcia, pięknie zaaranżowane kompozycje, ciekawe byliny. Niektóre z nich po raz pierwszy mam przyjemność oglądać. Mój ogród jest młody ( zajmuję się nim od 5 lat) , ale wiem jakie ogrody są dla mnie inspiracją, i do nich własnie zaliczam Twój. 

- anym
- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Martuś
aż Ci zazdroszczę tego grzebania w ogrodzie, u mnie zima pełną gębą a już myślałam, że wiosenka rychło przyjdzie.Powiedz proszę co to jest to białe, przewieszające się
Floksy cudowne
i cała reszta oczywiście też

Floksy cudowne

- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Martuś -Koleżanka , moje ogrodowe guru też mnie uczyła,żeby sadzić po kilka roślin koło siebie , a jeszcze lepiej w różnych miejscach to nie wypadnie roślina jakby co ..No ale to się udawało do czasu...
mój ogródek ma ograniczone możliwości i dawno odstąpiłam od tej zasady
W dużym ogrodzie to można poszaleć ...! Ale już dzisiaj nie zazdroszczę dużych ogrodów bo sił coraz mniej a pomocników też brak!

W dużym ogrodzie to można poszaleć ...! Ale już dzisiaj nie zazdroszczę dużych ogrodów bo sił coraz mniej a pomocników też brak!

-
Aniu,te irysy mają cebule i super same się rozmnażają i poszerzają powoli ,nie trzeba ich odmładzać jak irysy kłączowe
Kasiu,dziękuję za pochwały ,część tego ogrodu ma 9 lat ,a czym dalej tym młodszy bo co roku go dorabiałam po kawałku i tworzę go dalej,więc końcówka będzie miała 1 rok,Krwiściąg ma około 2 m,on ładnie wygląda przy iglakach,bo wysokie łodygi się na nich opierają ,a kwiatuszki ładnie zwisają,ich kolor fajnie odznacza się na zielonym
Aguś,miłe są Twoje słowa,prawie nigdy nie sadzę jednej rośliny tylko dwie-trzy,mam taką manię że jak kupię jakąś bylinę ,to w domu ją wyjmuję z doniczki i już kroję i z jednęj kupionej robię trzy,jeżeli oczywiście się da
Małgosiu,to białe przewieszające to Krwiściąg on ma koło2 m wysokości,jak zakwitnie to się tak pochyla i kistki -kwiatuszki wiszą ,a przy iglakach fajnie się na nich opierają i białe kwiatuszki są dobrze widoczne,kwitnie koło miesiąca
Stasiu,cieszę się że zrobiłam Ci przyjemność

Kasiu,dziękuję za pochwały ,część tego ogrodu ma 9 lat ,a czym dalej tym młodszy bo co roku go dorabiałam po kawałku i tworzę go dalej,więc końcówka będzie miała 1 rok,Krwiściąg ma około 2 m,on ładnie wygląda przy iglakach,bo wysokie łodygi się na nich opierają ,a kwiatuszki ładnie zwisają,ich kolor fajnie odznacza się na zielonym

Aguś,miłe są Twoje słowa,prawie nigdy nie sadzę jednej rośliny tylko dwie-trzy,mam taką manię że jak kupię jakąś bylinę ,to w domu ją wyjmuję z doniczki i już kroję i z jednęj kupionej robię trzy,jeżeli oczywiście się da

Małgosiu,to białe przewieszające to Krwiściąg on ma koło2 m wysokości,jak zakwitnie to się tak pochyla i kistki -kwiatuszki wiszą ,a przy iglakach fajnie się na nich opierają i białe kwiatuszki są dobrze widoczne,kwitnie koło miesiąca

Stasiu,cieszę się że zrobiłam Ci przyjemność

-
Małgosiu,PEPSI,miło słyszeć takie słowa,bylin troszkę nazbierałam i dalej poszukuję ,najstarsza część mojego ogrodu ma 9 lat ,i tak co roku powstawała następna rabata ,w każdym roku zrobię coś nowego,więc niektóre rabaty są bardzo młode,w jesieni zrobiłam 2 nowe a teraz wykorzystuję brak zimy robię następne ,które obsadzę wiosną i w taki sposób powstaje ten ogród,pozdrawiam
Aniu,ta przewieszająca roślina to Krwiściąg,cieszę się że mogę być w ogrodzie,bo na wiosnę mam za dużo innej pracy i nie mogłabym zrobić nowych rabat a tak będzie jak znalazł,zasuwam codziennie do wieczora,floksy to jedne z moich ulubionych kwiatów,przypominają mi dzieciństwo i wakacje u moich ukochanych dziadków,całuski dla Ciebie
Maryniu,takie sadzenie paru roślin koło siebie powoduje ,ze robi się plama barw,ale jak nie można to trudno,rzeczywiście z pomocnikami zawsze problem,i człowiek zostaje sam ,ja staram się tak sadzić żeby rośliny zakryły ziemię i ograniczyły chwasty,bo one są strasznym utrapieniem,w niektórych miejscach nawet się to udaje i nic nie ma do plewienia,gdzie indziej niestety dużo pracy,najwięcej chyba w różach,pozdrawiam i miłej nocki życzę

Aniu,ta przewieszająca roślina to Krwiściąg,cieszę się że mogę być w ogrodzie,bo na wiosnę mam za dużo innej pracy i nie mogłabym zrobić nowych rabat a tak będzie jak znalazł,zasuwam codziennie do wieczora,floksy to jedne z moich ulubionych kwiatów,przypominają mi dzieciństwo i wakacje u moich ukochanych dziadków,całuski dla Ciebie

Maryniu,takie sadzenie paru roślin koło siebie powoduje ,ze robi się plama barw,ale jak nie można to trudno,rzeczywiście z pomocnikami zawsze problem,i człowiek zostaje sam ,ja staram się tak sadzić żeby rośliny zakryły ziemię i ograniczyły chwasty,bo one są strasznym utrapieniem,w niektórych miejscach nawet się to udaje i nic nie ma do plewienia,gdzie indziej niestety dużo pracy,najwięcej chyba w różach,pozdrawiam i miłej nocki życzę

- mar33
- Od: 13 mar 2012, o 16:35
Martuś oglądam łany kwiatów i ciągle coś nowego wypatrzę, tym razem mydlnicę ale to jest jakaś odmianowa bo babcina to rośnie wysoka, lubi się ponaginać a ta sztywna, niższa i jakby miała dwa odcienie w kwiatuszku
i krwiściąg biały, piękny 

Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
- usa1276
- 1000p
- Od: 22 sty 2012, o 19:30
Takie plamki w jednym kolorze wyglądają lepiej bardziej rzucają się w oczy oczywiście ta zasada sprawdza się przy większych ogrodach u mnie w tej łupince tak się nie da
Martuś ty jeszcze grzebiesz w ziemi
u mnie co prawda nie ma ani śniegu ani mrozu ale taki hartkor to nie jestem 
Martuś ty jeszcze grzebiesz w ziemi

- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Mnie też podobało się białe
Zakątków z drzewami nie pamiętam, a to piękne miejsca