Ogród Marty cz. III

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Marty cz. III

Post »

Tak to jest nawłoć obwódkowa,niska o takim cytrynowym kolorze,wysoka natomiast jest chwastem nie do pokonania ,nie przeniosła się do Ciebie?To jest odmiana rdestu,ten rdest jest wysoki i tak się pochyla nad innymi roślinami ,w szkółce w której go kupiłam nie potrafili powiedzieć co to za odmiana ;:168
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Coś się poprawiło i mogę wstawić zdjęcia

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

tak grad zniszczył funkię,zupełnie ją podarł

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Białe, jak najbardziej chcę :D ;:196
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

No i widok powalający, ten lasek z języczkami wygląda cudownie ;:180
Wszystko tak śliczne ze sobą współgra. ;:138 ile lat liczą Twoje nasadzenia?

Nawłoć śliczna i ją chce ;:215 a od sąsiada jakoś nie przywędrowała do mnie ta wysoka, codziennie plewie raz w tygodniu kosze, może niema takich warunków u mnie jak u sąsiada. ;:333 Rdest wysoki rośnie?
Pozdrawiam i miłego dnia Kasia. :wit
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Martusiu jak zawsze nie mogę się napatrzyć na Twoje ogromne skupiska roślin..... tak pięknie to wygląda, ze zapiera dech..... ;:180
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Marta, to białe kwitnące przewieszające się jest cudowne,długo kwitnie?
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Dzięki kochana, już się cieszę. :tan Teraz muszę pomyśleć nad miejscem dla niej. ;:333
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Będę się powtarzać, ale pięknie w Twoim ogrodzie Marto ;:180 . Z prawdziwą przyjemnością oglądam Twoje zdjęcia, pięknie zaaranżowane kompozycje, ciekawe byliny. Niektóre z nich po raz pierwszy mam przyjemność oglądać. Mój ogród jest młody ( zajmuję się nim od 5 lat) , ale wiem jakie ogrody są dla mnie inspiracją, i do nich własnie zaliczam Twój. :D
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Martuś :wit aż Ci zazdroszczę tego grzebania w ogrodzie, u mnie zima pełną gębą a już myślałam, że wiosenka rychło przyjdzie.Powiedz proszę co to jest to białe, przewieszające się
Floksy cudowne ;:215 i cała reszta oczywiście też
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Martuś -Koleżanka , moje ogrodowe guru też mnie uczyła,żeby sadzić po kilka roślin koło siebie , a jeszcze lepiej w różnych miejscach to nie wypadnie roślina jakby co ..No ale to się udawało do czasu... ;:173 mój ogródek ma ograniczone możliwości i dawno odstąpiłam od tej zasady ;:306
W dużym ogrodzie to można poszaleć ...! Ale już dzisiaj nie zazdroszczę dużych ogrodów bo sił coraz mniej a pomocników też brak! :)

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu,te irysy mają cebule i super same się rozmnażają i poszerzają powoli ,nie trzeba ich odmładzać jak irysy kłączowe :D

Kasiu,dziękuję za pochwały ,część tego ogrodu ma 9 lat ,a czym dalej tym młodszy bo co roku go dorabiałam po kawałku i tworzę go dalej,więc końcówka będzie miała 1 rok,Krwiściąg ma około 2 m,on ładnie wygląda przy iglakach,bo wysokie łodygi się na nich opierają ,a kwiatuszki ładnie zwisają,ich kolor fajnie odznacza się na zielonym :uszy

Aguś,miłe są Twoje słowa,prawie nigdy nie sadzę jednej rośliny tylko dwie-trzy,mam taką manię że jak kupię jakąś bylinę ,to w domu ją wyjmuję z doniczki i już kroję i z jednęj kupionej robię trzy,jeżeli oczywiście się da ;:168

Małgosiu,to białe przewieszające to Krwiściąg on ma koło2 m wysokości,jak zakwitnie to się tak pochyla i kistki -kwiatuszki wiszą ,a przy iglakach fajnie się na nich opierają i białe kwiatuszki są dobrze widoczne,kwitnie koło miesiąca :D

Stasiu,cieszę się że zrobiłam Ci przyjemność ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Małgosiu,PEPSI,miło słyszeć takie słowa,bylin troszkę nazbierałam i dalej poszukuję ,najstarsza część mojego ogrodu ma 9 lat ,i tak co roku powstawała następna rabata ,w każdym roku zrobię coś nowego,więc niektóre rabaty są bardzo młode,w jesieni zrobiłam 2 nowe a teraz wykorzystuję brak zimy robię następne ,które obsadzę wiosną i w taki sposób powstaje ten ogród,pozdrawiam :wit :uszy

Aniu,ta przewieszająca roślina to Krwiściąg,cieszę się że mogę być w ogrodzie,bo na wiosnę mam za dużo innej pracy i nie mogłabym zrobić nowych rabat a tak będzie jak znalazł,zasuwam codziennie do wieczora,floksy to jedne z moich ulubionych kwiatów,przypominają mi dzieciństwo i wakacje u moich ukochanych dziadków,całuski dla Ciebie ;:196

Maryniu,takie sadzenie paru roślin koło siebie powoduje ,ze robi się plama barw,ale jak nie można to trudno,rzeczywiście z pomocnikami zawsze problem,i człowiek zostaje sam ,ja staram się tak sadzić żeby rośliny zakryły ziemię i ograniczyły chwasty,bo one są strasznym utrapieniem,w niektórych miejscach nawet się to udaje i nic nie ma do plewienia,gdzie indziej niestety dużo pracy,najwięcej chyba w różach,pozdrawiam i miłej nocki życzę :wit ;:79
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

Martuś oglądam łany kwiatów i ciągle coś nowego wypatrzę, tym razem mydlnicę ale to jest jakaś odmianowa bo babcina to rośnie wysoka, lubi się ponaginać a ta sztywna, niższa i jakby miała dwa odcienie w kwiatuszku ;:173 i krwiściąg biały, piękny ;:138
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p
Od: 22 sty 2012, o 19:30

Post »

Takie plamki w jednym kolorze wyglądają lepiej bardziej rzucają się w oczy oczywiście ta zasada sprawdza się przy większych ogrodach u mnie w tej łupince tak się nie da
Martuś ty jeszcze grzebiesz w ziemi ;:202 u mnie co prawda nie ma ani śniegu ani mrozu ale taki hartkor to nie jestem ;:306
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Mnie też podobało się białe :D Zakątków z drzewami nie pamiętam, a to piękne miejsca :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”