Kwiatki B.

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
deissy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sie 2008, o 17:28

Re: Kwiatki B.

Post »

Pięknie tamaryndowiec się wybija :)

Ciekawe jakie bedziesz mieć te miniaturki........czekamy obie na niespodzianki.Ja nie wiem czy też nie mam jednej miniaturki....ma takie malusie pączki i łodyżke
Fraszka_1
1000p
1000p
Od: 16 cze 2013, o 15:41
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Brendii pisze:Fraszko nie znam kolorów miniaturek i chyba jeszcze bardziej mnie przez to kręcą :tan Jak mogę wybierać to poproszę jedną białą, drugą fioletową i trzecią różową lub żółtą ;:173
To je zaczaruję na odległość :D
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Brendii
500p
500p
Od: 22 wrz 2013, o 19:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Nie mam nic przeciwko ;:138
Awatar użytkownika
Brendii
500p
500p

Post »

Mam zagadke, male biale robale w hibiskusie.... Popelnilam blad, ze jak dostalam go w ziemi to nie zrobilam zadnego oprysku ;:223
Awatar użytkownika
kahim
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 cze 2011, o 10:55

Post »

Ale w jakim są kształcie? Obłe glistowate, czy na nóżkach? :D
Awatar użytkownika
Brendii
500p
500p

Post »

małe (z 1-2 mm?), białe, podłuzne (takie pałeczki) z licznymi nóżkami, siedziały w ziemi. Wpisałam przędzorki ale nie jestem pewna, moje bardziej podłużne mi się wydają.

Jako, że roślinka mała wyjęłam ją całą z kubka (niestety w czasie walki średnio ze mną z delikatnością i troszkę korzonki na tym ucierpiały....a nawet znacznie :oops: Ale jeszcze zostały, takze myślę, że da radę) opłukałam wodą z kranu i teraz się kisi opryskany w reklamówce. Tylko kurczę inne rosliny przy nim były.... --> storczyk (bez kwiatów), fikus i szczepka hoji. Wszystko opryskałam (nic w nich nie widzę, ale w razie "wu"). I mam 2 pytania - ile się wszystko powinno kisić z workiem na głowie i czy jest możliwe, żeby szczepka ukorzeniająca sie w wodzie to złapała? Przetarłam jej listki i łodyzkę chemią ale worek darowałam.
Awatar użytkownika
crazydaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 cze 2013, o 09:45

Post »

Szczepka w wodzie moze zlapac wszystko co nie bytuje w ziemi - wszelkie mszyce, gasienice, przedziory itp. dranstwo.
Kinga
Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija... ;) cz.3 - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 05&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Zgoda bez polskiej czcionki/Adminka
Awatar użytkownika
kahim
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 cze 2011, o 10:55

Post »

To zależy co to jest...
A podejdź do hojki i innych roślin które stały w towarzystwie hibka i sprawdź, czy te robaczki są np. na podstawkach pod kwiatkami( o ile masz podstawki :wink: ). Dmuchnij też na powierzchnię ziemi kilka razy i zaobserwuj, czy nic małego nie ucieka :wink:

Przędziorki to to na pewno nie są. Podejrzewam, że to jest takie coś co żyje i u mnie , właśnie głównie na podstwkach ( i w innych wilgotnych miejscach).
Awatar użytkownika
Brendii
500p
500p

Post »

Zgadłaś, że nie mam podstawek :wink: Tnz była pod hibiskusem, bo on był w kubku plastikowym z dziurką. Podstawka była sucha raczej. Ale tak jak mówię, były 3 rosliny obok siebie. W innych nie widziałam, często zaglądam rośliną do ziemi, mimo to zalane chemią i spryskane. Użyłam tego Bi coś tam coś tam, ponoć dobry na wszystko.
Awatar użytkownika
Brendii
500p
500p

Post »

W końcu, po nie wiem jakim czasie, skrętniki postanowiły się przyjąć ;:138 Dzisiaj jak zajrzałam do szklaneczki miałam 2 malusieńkie niespodzinki.

Obrazek

Tamaryndowiec, juz po kolejnej przeprowadce, puszcza listki.

Obrazek
Awatar użytkownika
Meiss
500p
500p
Od: 4 paź 2013, o 15:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Śliczne maluchy, oby szybko rosły ;:oj
Awatar użytkownika
crazydaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ojapiernicze... To moje tamaryndy ani nawet mysla wylazic z ziemi. Jak sadzilas?
Kinga
Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija... ;) cz.3 - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 05&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Brendii
500p
500p

Post »

Ale to tylko 1 taki szybki. On ma korzonek bardzo długi, prawie do samego dna kubka po dużym jogurcie. ( Dwa razy go przesadzałam bo korzeń odpychał się od dna i tą główkę sporo ponad kubek wypychał do góry). Dwa pozostałe posadzone chciałam już wyrzucać, ale zobaczyłam, że jeden raczył puscić korzonek (ale nic poza tym) to go zostawiłam a trzeci już nie dostał szansy :wink: Także to nie kwestia sadzenia a tago jakie akurat nasionko się trafiło. Bo ja wszystkie 3 włożyłąm do ziemi i podlewałam jak ziemia się sucha robiła.
Awatar użytkownika
crazydaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

I byly przykryte ziemia? Moje tak na 2cm po ziemie dalam... Trafilas na silne nasionko chyba - super! U mnie z 6 2 odpadly juz, wyglada ze zaczely gnic po prostu. Pozostale maja kly, takie 1-1,5cm i tyle. Z tym ze ja pilnuje, zeby ziemia byla caly czas wilgotna... Nie dopuszczam do przesuszenia. Moze blad...
Kinga
Awatar użytkownika
madusia
1000p
1000p
Od: 19 paź 2013, o 20:15
Kontakt:

Post »

:wit Skrętniki super puszczają ;:138 mój jeszcze ma focha i czeka nie wiem na co ;:185 (jak długo czekałaś aż wypuści?)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”