Mój Kwiecisty Zakątek cz6
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 lis 2010, o 20:56
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Mój Kwiecisty Zakątek cz6
Wandziu , dzięki. A marzenia są od tego by je realizować , początek już masz za sobą. 

- MariaWy
- 1000p
- Od: 3 lip 2011, o 22:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
DZiękuję za wiadomość na ;pw;
Pospacerowałam po Twoim ogrodzie wszystkie kwiaty piękne ale twoje liliowce są przepiękne w życiu tyle nie widziałam ,idę się z tymi pięknymi widokami przespać (jak się da).
Pospacerowałam po Twoim ogrodzie wszystkie kwiaty piękne ale twoje liliowce są przepiękne w życiu tyle nie widziałam ,idę się z tymi pięknymi widokami przespać (jak się da).

- badzia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 lip 2011, o 19:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Tadziu, realizuję, realizuję marzenia, na ile tylko kasy i tchu starczy. Tylko że te ogrodowe marzenia nie mają zakończenia choćby realizować nie wiem jak. I to właśnie jest cudowne,że wciąż i wciąż i nie w pojedynkę lecz z całą armią cudownych ludzi stanowiących FO.
- ARABELLA
- Od: 4 mar 2009, o 16:05
Tadeo wybacz,że cie zaniedbałam
Normalnie nie wiem,jak to sie stało
Ale obiecuje poprawę
Lecę oglądać twój wątek 

-
Marysiu , moja kolekcja liliowców jest skromna. Dam ci kilka linków do obejrzenia , tamte liliowce to marzenie.
Wandziu , tak do końca nigdy niemożna powiedzieć ,że w ogrodzie masz już wszystko o czym marzyłaś , bo ''w międzyczasie'' przybywa marzeń i roślin na rynku
A tutaj warto bywać, marzenia spełniają się o wiele szybciej.
Lucy , nawzajem zaniedbaliśmy się.
Nie ma u mnie co oglądać , ze wstawianiem fotek mam problem. Nie raz bywałem u Ciebie , nic nie wpisałem. Zaraz biegnę do Ciebie. 

Wandziu , tak do końca nigdy niemożna powiedzieć ,że w ogrodzie masz już wszystko o czym marzyłaś , bo ''w międzyczasie'' przybywa marzeń i roślin na rynku

Lucy , nawzajem zaniedbaliśmy się.

- ARABELLA
- Od: 4 mar 2009, o 16:05
Tadek u mnie bieda z fotkami
Dlatego przeglądam twoje 

- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Oj tak.......marzenia na tym forum spełniają się zadziwiająco szybko.
I to jeszcze najczęściej z nadwyżką.

I to jeszcze najczęściej z nadwyżką.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Tadziu, czytam w wątkach lubelskich, że zimno już u was się zrobiło. W moich stronach nadal jest jesiennie i dość ciepło.Trochę się boję, żeby znienacka przymrozek nie złapał tej bezśnieżnej ziemi. Podsypałam kompostem nawet kloniki, czego nigdy wcześniej nie robiłam, bo nie wystarczało czasu. Pozdrawiam weekendowo!
- Iga51
- 200p
- Od: 27 paź 2013, o 20:45

Pozdrawiam. Iga
- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Ja próbowałam z trytomami kilka razy z kapersów z biedronki to po wsadzeniu w ziemię wiosną ginęły mi od razu,nawet jednego sezonu nie miałam.
Witaj Tadziu!
Jaka u Ciebie pogoda? Przygotowany już ogród do zimy? U mnie wciąż temperatura na dużym plusie i nie ma mowy o śniegu czy mrozie, więc z okrywaniem i kopczykowaniem czekam.
Dobrego dnia!
Jaka u Ciebie pogoda? Przygotowany już ogród do zimy? U mnie wciąż temperatura na dużym plusie i nie ma mowy o śniegu czy mrozie, więc z okrywaniem i kopczykowaniem czekam.
Dobrego dnia!
- bwoj54
- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Tadziu!...moje roślinki zabezpieczone na zimę, a pogoda z dnia na dzień coraz bardziej zblizona do wiosennej.
Temperatura w granicach 8C . Wczoraj cały dzień mżyło a jednocześnie było bardzo ciepło.Cebulowe na siłę wyglądają spod ziemi...
Coś znowu nieciekawie dzieje się...

Coś znowu nieciekawie dzieje się...

"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Co Ty wypisujesz
jak skromna kolekcja, przecież na forum mało kto ma tyle odmian 

-
Lucynko, u nie od dawna nic nie wstawione
Grażka , oj tak , tak. Teraz tylko marzę o większej ilości terenu do nasadzeń
Wandziu , były zimne dni, ale teraz bardzo ciepło jak na drugą połowę listopada. Ostatnie 3 dni 8-10* na termometrze, dzisiaj rano +5
Na sobotę zaplanowałem okrywanie , ale nie wiem co robić. Maja znowu ocieplenie na początek grudnia zapowiada. I to na dłużej . Na okrywanie najlepiej jest , jak ziemia lekko przemarznie na kilka cm.
Pozdrawiam cieplutko.
Iguś , mam jeszcze trochę fotek , na razie nie wstawię, ale jak tylko będę mógł , zrobię to.
Gosiu , tak to jest z kapersami. W tym roku 4 kupiłem , tylko jeden nie wyrósł. Za to dwa w jednym kolorze , Z Juniorem tak zawsze. Koniec z nim.
Aguś , też jestem w rozterce. Od poniedziałku jakby zimowa pogoda, a w następnym tygodniu znowu ma być cieplej . Nawet -10* w nocy to jeszcze nic. Każda roślina to wytrzyma. Przemarznięta ziemia to gwarancja lepszego zimowania. W błocie też nie za dobrze roślinom ,do tego przysypanym ziemią.
Bogusiu , nieciekawie z pogodą. Za ciepło i sytuacja powtarza się. Znowu w styczniu krokusy będą kwitły a w lutym zmarzną. Każdy rok jest inny i może sytuacja nie powtórzy się. Tulipany bardzo póżno posadziłem , choć te nie wysadzą ''nosów''.
Aniu na forum są kolekcje kilkakrotnie większe od mojej. Ismena to pewnie już czterocyfrową ma. W tym jedną sama wychowała i zarejestrowała. Do tego setki siewek. Jak poczytasz wątki liliowcowe , odnajdziesz osoby ,które mają duże kolekcje i odmiany zarejestrowane w ostatnich latach.

Grażka , oj tak , tak. Teraz tylko marzę o większej ilości terenu do nasadzeń

Wandziu , były zimne dni, ale teraz bardzo ciepło jak na drugą połowę listopada. Ostatnie 3 dni 8-10* na termometrze, dzisiaj rano +5

Pozdrawiam cieplutko.

Iguś , mam jeszcze trochę fotek , na razie nie wstawię, ale jak tylko będę mógł , zrobię to.
Gosiu , tak to jest z kapersami. W tym roku 4 kupiłem , tylko jeden nie wyrósł. Za to dwa w jednym kolorze , Z Juniorem tak zawsze. Koniec z nim.
Aguś , też jestem w rozterce. Od poniedziałku jakby zimowa pogoda, a w następnym tygodniu znowu ma być cieplej . Nawet -10* w nocy to jeszcze nic. Każda roślina to wytrzyma. Przemarznięta ziemia to gwarancja lepszego zimowania. W błocie też nie za dobrze roślinom ,do tego przysypanym ziemią.
Bogusiu , nieciekawie z pogodą. Za ciepło i sytuacja powtarza się. Znowu w styczniu krokusy będą kwitły a w lutym zmarzną. Każdy rok jest inny i może sytuacja nie powtórzy się. Tulipany bardzo póżno posadziłem , choć te nie wysadzą ''nosów''.
Aniu na forum są kolekcje kilkakrotnie większe od mojej. Ismena to pewnie już czterocyfrową ma. W tym jedną sama wychowała i zarejestrowała. Do tego setki siewek. Jak poczytasz wątki liliowcowe , odnajdziesz osoby ,które mają duże kolekcje i odmiany zarejestrowane w ostatnich latach.

- Iga51
- 200p
- Od: 27 paź 2013, o 20:45
Tadziu, będę cierpliwie do Ciebie zaglądać, a nuż.........coś się pojawi. 

Pozdrawiam. Iga