Storczyki po mojemu ;)

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Dusiaaa
1000p
1000p
Od: 4 cze 2012, o 08:01
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Storczyki po mojemu ;)

Post »

hehe Pati jakbby tak szybko miały się pojawić efekty to już bym wszystkie władowała ;:306 przesadzałaś kwitnące czy te w spoczynku? super że reanimkowi siż spodobało :-D
=> zapraszam na storczyki po mojemu<=

Marzy mi się: Bellina, Piccolo red, Black Bird,Vanda i więcej parapetów
Awatar użytkownika
Dusiaaa
1000p
1000p

Post »

ehhm ekhm nowego niestety nic nie mam ale wygląda na to że co nieco się dzieje chociaż bez spektakularnych efektów ;:306 jak pisałam magical już przekwitł, udało mi się zrobić jeszcze jedną fotkę z Pikusiem zanim odpadł :roll:

Obrazek

a tu już fotki po przesadzeniu, wygląda nieźle szybko przesycha ale nie aż tak jak przedtem :wink:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

stan ogólny niezły, liście odzyskały turgor ale mam wątpliwości czy zakwitnie z odbić bo jeden pędł już prawie całkiem zżółkł ;:223
Obrazek

a tu już nowe korzonki u szkarady :D udało mi się w końcu zrobić jej zdjęcie oddające to jak naprawdę wygląda ;:202
Obrazek
Obrazek

a tu już cała ferajna ;:173
Obrazek

i Pikuś specjalnie dla Actus ;:168
Obrazek Obrazek

Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
x-f-us
Konto usunięte na prośbę.
Od: 28 wrz 2010, o 11:06

Post »

Zgrana ferajna! Widać kobiecą rękę i zmysł dekoracyjny, żółty przy żółtej zasłonce, jasne przy jasnej ;:224
Dusiaaa pisze:Pikuś specjalnie dla Actus ;:168
A tak w ogóle to PAN Pikuś 8-)
actus
1000p
1000p
Od: 13 sty 2013, o 13:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

;:168 ;:196 Alez ma piekne korzonki Twoj Magic ;:63 ....O pikusiu nie będę pisala bo sama wiesz ze go kocham :oops: .I w ogole super sie prezentuja razem na parapecie.Piekne kwitnienia.Nie rozumiem tylko czego Ty nazywasz szkarada takiego ladnego storczyka? :?: ;:14
Awatar użytkownika
Dusiaaa
1000p
1000p

Post »

kobieca ręka niby jest ale zamysł artystyczny raczej przypadkowy :-D ot z tej strony lepiej widać moją złotą perełkę :-D A Pan Pikuś dziękuje za zwrócenie uwagi właścicielce ;:306

-- 15 lip 2013, o 18:28 --

dzięki Actus.:-D szkarada bo jakoś tak odstaje przy pozostałych :-D poza tym ma takie długie odbicia na pędach przez co wygląda jak jakiś pająk :-D

Awatar użytkownika
Karnova
1000p
1000p
Od: 7 kwie 2011, o 14:17

Post »

Zdjęcie grupowe ;:oj a Twoja złota perełka ;:oj jakie kwitnienie ;:215 Pan szkarada ładny sama mam podobnego ;:131
"Choćbyśmy cały świat przemierzyli w poszukiwaniu Piękna, nie znajdziemy go nigdzie, jeżeli nie nosimy go w sobie... "
Moje storczyki - Karnova
Awatar użytkownika
Marta25
500p
500p
Od: 4 lis 2012, o 11:29

Post »

Dusia, ale masz piękny storczykowy parapet!! ;:oj Pan Pikuś bardzo mi się podoba, już chyba kiedyś się nim u Ciebie zachwycałam. Upolowałaś ślicznego Magicala, w bardzo dobrym stanie - co za gąszcz korzeni!! ;:oj Myślę, że teraz sobie trochę "odpocznie", a później zacznie kwitnąć jak szalony. Moje storczyki, które mają taką ilość korzeni chętnie wypuszczają nowe pędziki, jeden ma 3, a drugi aż 4. Trzymam więc kciuki, żeby i u Ciebie było podobnie i żebyś mogła nam zaprezentować Magicala z burzą kwiatów! :D A jeśli chodzi o naszą wcześniejszą rozmowę dot. keramzytu, to w niedzielę przesadziłam większość storczyków mamy do keramzytu i póki co mają się dobrze. Postaram się dziś zrobić zdjęcia i zaprezentować całą keramzytową ferajnę :D
Pozdrawiam,
Marta
Awatar użytkownika
ajania
1000p
1000p
Od: 10 lut 2011, o 14:44

Post »

Duśka, śliczny storczykowy parapet, taki estetyczny i "ze smaczkiem" urządzony. Z tą skromnością nie przesadzaj kochana ;:124 .Przypadek czy nie - zmysł artystyczny się ujawnił ;:306 . Jeśli z przypadku to nawet lepiej - ma się to coś no nie :wink: . I nic się za to nie może ;:306 .
Awatar użytkownika
Ewka0124
200p
200p
Od: 4 cze 2013, o 18:03
Kontakt:

Post »

Śliczny widoczek. Nawet jak za oknem szaro i buro, to masz wesoło ;:215
Awatar użytkownika
kamikami26
1000p
1000p
Od: 14 maja 2013, o 11:32

Post »

Duśka już Ty z tą skromnością to nie przesadzaj ;:306
Ale widoki na okno masz wspaniałe ;:173
Awatar użytkownika
Dusiaaa
1000p
1000p

Post »

Karnova dziękuję bardzo :-D szkarada jak to szkarada,szkoda że nie ma tego rumieńca bardziej intesywnego bo pewnie bardziej bym ją lubiła ;:306 poza tym to sklepowe kwitnienie męczy mnie już poł roku a ja wolałabym już zobaczyć nowy pęd z moimi kwiatami :-D

kami dzięki,parapet cieszy moje oko :-D mam tylko nadzieje że będą kwitły nie wszystkie na raz bo po przekwitnięciu zostanie gąszcz ale liści ;:306

Aniu staram się jak mogę żeby mój jedyny parapet wyglądał przyzwoicie,cieszę się że mi to wychodzi :-D

Ewciu miło że wpadłaś i bardzo dziękuję za pochwały :-D
Martuś nawet nie mów,bo dla mnie 2 pędy na raz to byłby szał szczęścia :-D a co dopiero wieksza ilość jeszcze bym na zawał padła ;:306 a co do przesadzania to widziałam jak świetnie wyglądają :-D ja dziś przesadziłam piegusa i muszę sie zgodzič z Tomkiem,nie znoszę przesadzania :evil: chyba robię to źle bo za cholerę nie mogę ich wepchnąć do tej samej doniczki a ustawienie ich w bardziej prostej pozycji graniczy z cudem ...nie umiem normalnie,zmęczyłam się przy tym jak po pracy w kamieniołomie ;:223 starałam się upchać ile się dało tego podłoża i się teraz zastanawiam czy nie przesadziłam i czy nie połamałam mu korzeni ;:223 a z kolei magicalowi włożyłam chyba za mało..ehhh...chyba się wstrzymam przesadzaniem reszty aż będę pewna że ten przeżyje i zakwitnie ...golden beauty chyba będzie musiał mieć większą doniczkę bo korzeni ma masę a podłoża prawie wcale ;:223 dobra już sie poużalałam ,:-D aha i jeszcze jedno...nienawidzę przesadzania ;:223

Awatar użytkownika
kahim
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 cze 2011, o 10:55

Post »

:;230 Ja też nienawidzę przesadzania... Zawsze "po" jest gorzej niż "przed" ;:224

A parapet masz prześliczny ;:196
x-f-us
Konto usunięte na prośbę.
Od: 28 wrz 2010, o 11:06

Post »

A jak wujek Tomek mówił, to się Forumowiczki z niego śmiały ;:224
Awatar użytkownika
kahim
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 cze 2011, o 10:55

Post »

Któżby śmiał się śmiać ;:173
Awatar użytkownika
Dusiaaa
1000p
1000p

Post »

kahim no dokładnie tak jest ;:306 ale dziś to normalnie sie juz zirytowalam ;:223

wujku Tomu proszę o wybaczenie ;:180

ehh mam nadzieję ze nie zmasakrowalam mu korzeni bo jak go wyciagnelam to wszystkie mial zdrowe ;:223

ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”