To bylo tak.......cz 2
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: To bylo tak.......cz 2
Witaj Ewuniu. Ale wspaniałe chwile- choć czytam że nie nadajesz się w góry
Jejku jak ja kocham ten widok.. Morskie oko i w ogóle nasze polskie góry... Po stronie słowackiej aż tak mi się nie podobają. Aż serducho ściska widząc takie widoczki

Fakt Ewuniu że widoki są cudne
ale nachodzić się trzeba, albo kasy na bryczki od groma wydać
Lucynko wróciłam i jutro zasuwam na działkę
Gosiu - właśnie to przeszłam . Pierwsza wyprawa była na Ornak tak wyrwałam ,że mnie dogonić nie mogli (Pomyślałam szybko odbębnić i wracać- niestety niby powrót łatwiejszy ale dał po dooopie)
na Gubałówkę już się nie pchałam tylko kolejką wjechałam
, Do Morskiego Oka dotarłam bryczką
Nie wiem czy oglądałyście film pt "Cisza" ( to o tych licealistach co ich ściągnęła lawina) na filmie spodobały mi sie widoki nad Czarnym Stawem i chciałam to zobaczyć na żywo- dlatego o dziwo ciągnęłam rodzinkę nad Czarny Staw
,ale młodszej sil zabrakło tym bardziej, że była wizja powrotu na nogach
Schodząc trafiła się promocja na bryczki i zjechaliśmy
.
Do dziś czuję zakwasy i łykam Nimesil raczej mój kręgosłup nie nadaje się na takie wycieczki. .
Tereniu zdrówko od jutra wróci. Na działce czeka 8 azalii do posadzenia
Tesiu - u mnie to może nie lenistwo
......ale co to za przyjemność iść w góry ,a na wieczór zamiast na spacer,,łykać prochy
.
Agatko - masz rację - nie ma co się martwic na zapas - może się przejdę do kręgarza i będzie git - już raz mnie uratował .... tylko skąd ja nr tel do niego wezmę ????Przeca się utopil
Madziu po stronie słowackiej widziałam tylko Pieniny ( i chyba już tak zostanie
) a to tylko dlatego że siedziałam na pękniętej tratwie którą Flisak usilnie utykał jakimiś papierami i klejem
. Dobrze że Dunajec tylko w kilku miejscach jest głęboki na tej trasie inaczej dodatkowo w nerwicę bym wpadła.
Dla kochających góry Trzy Korony

Tesiu , Agatko może być ?

Lucynko wróciłam i jutro zasuwam na działkę
Gosiu - właśnie to przeszłam . Pierwsza wyprawa była na Ornak tak wyrwałam ,że mnie dogonić nie mogli (Pomyślałam szybko odbębnić i wracać- niestety niby powrót łatwiejszy ale dał po dooopie)
na Gubałówkę już się nie pchałam tylko kolejką wjechałam

Nie wiem czy oglądałyście film pt "Cisza" ( to o tych licealistach co ich ściągnęła lawina) na filmie spodobały mi sie widoki nad Czarnym Stawem i chciałam to zobaczyć na żywo- dlatego o dziwo ciągnęłam rodzinkę nad Czarny Staw

Do dziś czuję zakwasy i łykam Nimesil raczej mój kręgosłup nie nadaje się na takie wycieczki. .
Tereniu zdrówko od jutra wróci. Na działce czeka 8 azalii do posadzenia

Tesiu - u mnie to może nie lenistwo

Agatko - masz rację - nie ma co się martwic na zapas - może się przejdę do kręgarza i będzie git - już raz mnie uratował .... tylko skąd ja nr tel do niego wezmę ????Przeca się utopil

Madziu po stronie słowackiej widziałam tylko Pieniny ( i chyba już tak zostanie

Dla kochających góry Trzy Korony

Tesiu , Agatko może być ?

Pozdrawiam. Ewa
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 26 cze 2012, o 12:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Pewnie że może
Ewciu Nimesil nie nadaje się do dłuższego łykania
chyba tylko do dwóch tygodni można i musi być przerwa
ale skoro Ci pomaga..........., ja nie takie ilości przeciwbólków załatwiam przez dobę
No ale mówię tylko to co mi lekarka powiedziała, bo mój stary na korzonki używał

Ewciu Nimesil nie nadaje się do dłuższego łykania
chyba tylko do dwóch tygodni można i musi być przerwa
ale skoro Ci pomaga..........., ja nie takie ilości przeciwbólków załatwiam przez dobę

No ale mówię tylko to co mi lekarka powiedziała, bo mój stary na korzonki używał

Pozdrawiam, Agata.
Agatko nic innego nie mam a i tak się już kończy - Jutro się rozruszam na działce- mam nadzieję 

Pozdrawiam. Ewa
-
Ewuś to ja widzę że Ty nasze góry to bardzo dobrze zwiedziłaś
Trzy Korony, Czarny Staw, Gubałówka, Morskie Oko, spływ Dunajcem hoho to wszystko teraz czy tak ogólnie? Jest w górach co zwiedzać. Lubię morze, wręcz uwielbiam ale na urlop to zdecydowanie wolę góry. Takie widoki że aż dech w piersiach zapiera. Ja też miałam kilka przygód, W smoczej jamie zjechałabym na sam dół oczywiście pod skałę a nie tylko z jaskini. W dolinie kościeliskiej zawału bym dostała. Taki jakiś dziwny atak serca mnie złapał. Chociaż nie mam z nim dużych problemów. Jedynie na co w górach narzekam to ciągłe bóle zatok. No ale z tym dzięki tabletkom jakoś walczę. Mnie najbardziej zachwyca kasprowy.

- Mandragora
- Od: 25 maja 2008, o 16:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Cześć Mewcia
Nie napiszę "fajnie, że wypoczęłaś", bo fizycznie raczej nie wypoczęłaś
Ja tam też góry wolę podziwiać z dołu lub z auta, ewentualnie jak wwiezie mnie kolejka na górę, choć tak blisko nich mieszkam. Całe szczęście eM też z tych nie chodzących. Zdjęcia jednak obejrzałam z przyjemnością, a największą sprawiło mi to ostatnie 

Madziu - teraz, wcześniej byłam tylko w Karkonoszach na Śnieżce Mój emek kocha góry i bardzo długo udawało mi się wmawiać ,że jednak jod dla dzieci jest zdecydowanie lepszy
.
Na Kasprowy nie pojechaliśmy bo o 5 trzeba by było wstać żeby nie stać w czterogodzinnej kolejce - jakoś się nie udało tak wcześnie zerwać z łóżeczka
Milenko - Na szczęście przyszły rok na pewno będzie nad morzem

Na Kasprowy nie pojechaliśmy bo o 5 trzeba by było wstać żeby nie stać w czterogodzinnej kolejce - jakoś się nie udało tak wcześnie zerwać z łóżeczka

Milenko - Na szczęście przyszły rok na pewno będzie nad morzem
Pozdrawiam. Ewa
-
Tak... kolejka w kuźnicach dosłownie nie ma końca. No to mimo bólu wakacje miałaś piękne. Tyle widoków 

To dziwne (?) jak człowiek zasuwa w ogródku z łopatą to jakoś za bardzo nie jęczy. A jak przyjdzie iść na spacer lub z rodziną w góry to taki od razu chory.... 

- mamafrania
- Od: 13 paź 2011, o 13:50
Ja to ani morza w tym roku nie zobaczę, ani gór ... ale chociaż mnie nóżki nie będą bolały 

- ElleBelle
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 paź 2009, o 15:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ewciu jechałam wczoraj przez Poronin i pomachałam Ci
Pogodę mamy super i jest fajnie odpoczywam 

Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
-
- Od: 31 paź 2011, o 16:34
Ewus fajnie że wypoczełaś ,ja kilka lat temu też byłm w Zakopanem.a W SRODE jedziemy w sudety na śnieżce byłam kilka razy,ale córka coś wymyśli ,byle g
- ry zobaczyć ,bo je kochamy.
- agrazka
- Przyjaciel Forum
- Od: 22 maja 2005, o 23:39
- Kontakt:
ja tak jak ty Ewo zdecydowanie wolę morzę, choć góry są piękne tylko trzeba chodzić.
serdecznie - Grażyna - Mój ogród...
- tesia39
- Od: 9 kwie 2012, o 10:45
Ewciu, dzięki za ten zachód słońca
Ja uwielbiam morze, spacery po plaży, zachody słońca i tą cudowną morską bryzę 

-
- Od: 13 kwie 2009, o 09:25
Ewka- ale zazdroszczę tych gór- mój m nie lubi chodzić, a na Morskie Oko to trasą przez Dolinę Pięciu Stwów??