Jeszcze raz od początku... cz. III

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 cze 2010, o 18:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Jeszcze raz od początku... cz. III

Post »

;:3
Ewuniu - hortensje są moim oczkiem w głowie, jak zresztą i pozostałe kwiaty. :;230 Chciałabym ich mieć więcej ale i w moim dużym ogrodzie robi się tłok. Zrobię jednak małą roszadę (M się ucieszy) i przy okazji dokupię jedną. Chyba to będzie Magical Fire... :wink:

Aniu - moje dzieci, znacznie starsze od Twojej córci, kompletnie nie interesują się kwiatami. Już zdecydowanie lepszy jest 5,5 - letni wnuś Adaś. Jeżeli córcia zauważy podstęp, to będzie znaczyło, że naprawdę "widzi" rośliny. ;:131
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Awatar użytkownika
ra_barbara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2010, o 10:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Cieszę się że wpadłam do Ciebie przed snem Helenko Cudne kolory w Twym ogrodzie ;:167 Nemezje śliczne, ja w tym roku nie posiałam, a Hortensje Twoje to...Poezja ;:167
No to Ci podjadek narobił szkód w astrach :cry:
Z Berbeciami czasem jest wesoło, Ty masz więcej miejsca u mnie była przyczepa cempingowa....pomocniczo bo w chałupce nie pomieścili by się :D
Abyście tylko potrafili położyć kwiaty pomiędzy smutnymi liśćmi życia! aktualny Co w trawie piszczy-2014-2017
Cz.1. cz.2. cz.3.Dziergam...bo lubię
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

...o Heleno to normalnie dzieci nie lubią jak się rozmawia przez telefon zwłaszcza mają wtedy 100spraw do babci... :)
..milin ma cudowny kolor kwiatów ... ;:138
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Basiu - masz rację: Z berbeciami czasem jest wesoło...

Misiu - u mnie nie tylko dzieci, ale przede wszystkim Kora. Muszę naprawdę ją odseparowywać, bo szczeka jak szalona, tak, że nie da się ani nic usłyszeć, ani powiedzieć.

Oto one:

Dwa aniołki...

Obrazek

Odpoczynek...

Obrazek
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny cz.3
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

..o rany jakie już duże...a zdjęcie z tykwą świetne... :)
..to jeszcze jeden tydzień Ci został tej zabawy...a potem smutnawo będzie...wiem coś o tym... ;:167
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
ella52
200p
200p
Od: 8 lut 2011, o 18:36

Post »

:wit
Śliczne te Twoje aniołki a jakie czyściutkie :D
W ogrodzie też pięknie i kolorowo.
Pozdrawiam Ela
Maleńki ogródek Eli
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Jak ja Cię, Heleno, rozumiem ;:224.
Kocham swoje wnuki nieprzytomnie, ale po 10 dniach robienia za nianię, kucharkę, zaopatrzeniowca, praczkę, kierowcę, przewodnika po miejscowych atrakcjach, kelnera i Bóg wie za co jeszcze..., bo rodzice uważają, że przyjechali odpocząć ( :!: ), kiedy zrobię im już pa,pa na lotnisku, wstyd się przyznać - oddycham z ulgą ;:209.
A po kilku dniach zmęczenie mija i można zanurzyć się w ciepłej fali wspomnień... ;:170.

;:196 Jagoda
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Masz prześliczne wnuki.
Dobrze mają z Tobą, że zabierasz dzieci na dłużej.
Moi rodzice i teście mieszkają w tym samym mieście co ja, więc o takiej pomocy nie było mowy.

Jaguś, wcale się nie dziwię Twojej rodzince, że chce sprzedac dzieciaki. Kiedyś dzieci bawiły się same. Teraz wymagają większej opieki, więc rodzice są zmęczeni czuwaniem 24 godziny na dobę. Znam to. Całe szczęście mam już to za sobą
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Śliczne te Twoje aniołki ;:138 ;:138 Piękne kwiatuchy ;:138 Rajskie jabłuszka w słoiku :?: Poproszę o przepis ;:196 Hortensje z Sulejowa .........jedna pięknie rośnie a dwa patyczki niestety ;:223 ;:223 Helenko Twoje hortensje bajeczne ;:63 ;:63 ;:63 Ja też mogę się cieszyć, tegoroczne zakupy w miodo.............udane sadzonki niedrogie były ale wszystkie zakwitną w tym roku :tan
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie :wit
Dziwne to lato u mnie. Nie mogę z niczym zdążyć. :cry: Wydaje mi się, że staram się robić wszystko bardzo szybko, a roboty nie ubywa, tylko przybywa. :evil: Wiem, wiem, metryka....

Misiu - jeszcze tydzień z wnukami, a później od poniedziałku będę miała gości zza oceanu. :?

Dziwni to goście, niby bardzo bliska rodzina (bratanica z mężem), a zupełnie do tej pory poza kontaktem. Ostatni raz widziałam bratanicę jak miała kilka lat, a ja niewiele więcej. Nie wiem jak im zapełnić czas. Sami nie znamy jeszcze dobrze tych terenów. :(

Elu -miło, że pamiętasz, choć ja wyjątkowo daję plamę za plamą. :oops: Ogród też trochę zaniedbany.

Jagusiu - wspaniały ten przywilej babci - opieka nad wnukami. Trochę narzekam ale jak widzę ile godzin spędzają w ogrodzie, to zdaję sobie sprawę, że to jednak warte wszelkich wyrzeczeń. Uczucie ulgi przy wyjazdach jest mi dobrze znane, choć chwila ta szybko mija.

Gosiu - cała nasza przeprowadzka i zaczynanie życia "na nowo" było ściśle związane z miejscem zamieszkania dzieci. Teraz mamy blisko i nie mamy prawa narzekać. :lol:

Romciu - z patyczkami hortensji tak jest, jak sadzi się je do doniczek. Bardzo długo nie wiadomo czy się przyjmą. W przyszłym roku spróbuję przetrzymać je w wodzie aż do wypuszczenia korzonków, choć czytałam wiele negatywnych opinii na ten temat. Cieszę się, że przynajmniej jedna hortensja przetrwała. Przepis na jabłuszka z netu. Zaraz go znajdę i Ci podam. ;:173
Ogród Heleny cz.3
Awatar użytkownika
ra_barbara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2010, o 10:51
Kontakt:

Post »

Helenko Anieli Twoi cudowni ;:170 i rzeczywiście ;:oj bardzo czyste, moje młodsze ciągle gdzieś się "fajdały" :wink:
Misia ma rację potem jest smutnawo, ja odpoczełam nieco po tych szalonych 3-ech tygodniach a teraz unikam miejsc gdzie z dzieciakami jeździłam rowerami bo łzawo mi ....jednak.
Tykwa ;:63
Abyście tylko potrafili położyć kwiaty pomiędzy smutnymi liśćmi życia! aktualny Co w trawie piszczy-2014-2017
Cz.1. cz.2. cz.3.Dziergam...bo lubię
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Basiu - trzy tygodnie? ;:224 Mój rekord - to 2 x po 2 tygodnie. ;:173

Dzisiaj wykorzystałam wnuki do zobrazowania wielkości moich niektórych roślin.

Limelight:

Obrazek

Vanille ? Fraise Renhy:

Obrazek

Levana:

Obrazek

Grootendorst:

Obrazek

Sadziec purpurowy:

Obrazek

Więcej fotek nie udało mi się zrobić, bo bateria padła.

Uważny obserwator zauważy, że Gosia ma asymetryczną fryzurę. Okazało się, że ciachnęła sobie włosy z jednej strony i to bardzo wysoko, a to się mama ucieszy. Przedtem jeszcze skróciła jedną nogawkę w legginsach.
I to wszystko dziecięcymi nożyczkami :!: Wszystko co tnie zostało skonfiskowane. :evil:
Ogród Heleny cz.3
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Helenko...no tym razem to już mnie załatwiłaś ;:219 To iście szatański pomysł - postawienie tych aniołków przy hortensjach, żeby mnie dobić i żeby już ostatecznie było wiadomo, jakie są dorodne ;:oj Mam na myśli hortensje, chociaż swoją drogą Twoje wnuki również są dorodne :lol: no ale to w końcu forum ogrodnicze :)
No i co ja biedna pocznę w tej konkurencji ze swoimi smętnymi badylkami??? (znowu mam na myśli swoje hortensje...nie wnuki :;230 )
A tak serio - co Ty im zadajesz? Poproszę o dokładny przepis!
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36

Post »

No Helenko już wyczytałam że na mnie narzekasz ;:7 Storczyk piękny i dasz radę ;:180 Ja dzisiaj swoje moczyłam po dwóch tygodniach nieobecności ale kwitnąco się rozszalały ;:215 Hortensje cudo ,moje jakoś w tym roku nie dały popisu,ale najładniejsze cukiereczki przy nich ;:215
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
grazka2211
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 paź 2008, o 11:15

Post »

Witam Helena - możesz mnie powiesić że się nie odzywałam .STorczyk da radę tylko nie przelew i nie zalej liści.
doniczkowe , prace mojej córki ZAPRASZAM.
Przepraszam za błędy w tekstach .Winą jest sprzęt z którego korzystam .
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”