Ibrakadabra wita w zielonych pokojach

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Ibrakadabra wita w zielonych pokojach

Post »

Obrazek

to ja Ci dorzucę Monisię - potem usunę bo kotów u Ciebie dostatek :lol:
Czego te Twoje widły przybrały tak gigantyczne rozmiary :shock:
Miłego burzowego :uszy
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Monisia wymiata :D Koty mają swój niezaprzeczalny urok. Maj zaczęłam w towarzystwie czterech przedstawicieli tej rasy ;:173
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Jagi, wał wyglada imponująco! Szczególnie, ze fora ogroooooomna :wink:
Już wiesz co tam posadzisz, bo mi umknęlo ;:131
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jagódko - nadrobiłam dwu( a może trzy-) dniową nieobecność usprawiedliwioną ogrodową robotą. Od dzisiaj - oprócz ogrodowej mam jeszcze akcję ocieplania dachu, a w następnej kolejności robienie pokoiku dla wnuczek na poddaszu. W salonie leży siedem balotów z wełną mineralną i już wiem, że zabraknie folii pod wełnę :evil: więc trzeba jechać ;:71 i dokupić....ech...
Awatar użytkownika
drewutnia
1000p
1000p
Od: 1 gru 2011, o 13:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dobrze,że kotki sa lekkie i swym ciałkiem nie niszczą roślin :wink:
A moja kotka ostatnio prawie wszystkie siewki na parapecie mi popodgryzała nie wiem co ja naszło.
Chyba czas je wynieść do ogrodu :wink:
:wit
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

Zapomniałam napisać, że kocham Szuwarka w każdej, nawet najbardziej NIEPRAWDOPODOBNEJ pozie ;:167
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Miłe moje, nadchodzi wieczór po ciężkim dniu, gorącym, słonecznym, spędzonym w jednej trzeciej na poczcie ze ślamazarną nieludzko obsługą, w jednej trzeciej na koszeniu trawnika, który wyrósł, jak kłaki na niedomytej gębie, nierówno, i w jednej trzeciej na podlewaniu, żeby w tym suchym, jak pieprz piasku ocalić to, co do tej pory wyrosło. Wszystkie czynności w tym upale szły, jak krew z nosa. I już nie tylko kawy, ale hektolitrów wody trzeba było do życia...

A tymczasem ...

Agniecho, z Szuwarka zrobił się taki wór, że tylko pozy mu w głowie... Ale dlaczego uwala się zawsze na kwiatach?

Baśka, ja wiem, że Ty dysponujesz pełną gamą środków wyrazu, ale te obrazki są takie śmieszne i wyraziste, że... nie żałuj sobie ;:306.

Keetee, ja już nie pamiętam, jak wygląda deszcz. Pół dnia zabiera mi codziennie podlewanie, a licznik bije... No, niby pięknie jest, nie powiem, słonko, gorąco, ale... sucho, jak diabli :evil:. Nie padało chyba od kwietnia. Dzwonki to dopiero w tym roku dadzą popalić. Jak zobaczyłam, gdzie się rozlazły - złapałam się za głowę :shock:. Ale zanim zacznę tępić, pokażę Wam, jak kwitną (oczywiście, kiedy przyjdzie ich pora). Może chcesz trochę ;:306.
Ibra dziękuje i przesyła kocie cmoki.

Marysiu, rany Julek, jaki wygibas ;:oj. Myślałam, że odwróciłaś zdjęcie.
Nie zabieraj Mońki, czegoś takiego świat nie widział, to ja sobie popatrzę... Widły poprawiłam, sprawdź. Burzowego mi życzysz :?: Oby, bo już nie wiem, jak to zjawisko wygląda ;:218.

Sweety, witaj po wojażach :wit. I życie wśród kotów ma swój urok...

Robalku i Ty po podróży wpadłaś, jak miło. Fotkę poprawiłam. Wał wymaga roślin bardzo wytrzymałych i bardzo ekspansywnych. Jeździ się tam rzadko, a i rąk do jego odchwaszczania nie ma za wiele. Musi zatem szczelnie zarosnąć. Myślałam o bodziszku korzeniastym, przywrotniku i dzwonku jednostronnym. Rośnie tam już jałowiec płożący, irgi i ubiorek wiecznie zielony. Masz jakieś sugestie? Wał jest olbrzymi, kieszonek dla roślin dużo... ;:224. Chciałabym, żeby był atrakcyjny przez cały sezon.

Marysiu, to Ty zamiast ogródkować bawisz się w budowlańca :?: Ale skoro cel szczytny - pokoik dla panienek, to trzeba ;:108. Powodzenia. Pamiętamy, że Wielki Szu to Twoja sympatia ;:167.

Drewutnio, niestety, aż tak lekkie nie są i łamią np. lilie, albo prasują na płasko kiedy się wylegują, albo łamią, kiedy zeskakują z drzew (głównie Kadabra, bo tym kocurom ju z się nie chce ;:306). Twoja zżarła siewki :?: Musiały być pyszne ;:306.

Chcecie zobaczyć coś z mojego ogrodu :?: Tak czy owak coś pokażę... Przecież nie dam Wam zapomnieć, jak wyglądają zielone pokoje ;:306.

Miedziana faza klonika Brillantissimum.

Obrazek

Fragment rabaty kuchennej.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Widok na jezioro z jadalni.

Obrazek

Marketowa niedorajda z Lidla.

Obrazek

To ten płotek, na którym czasami ktoś zawiśnie... ;:224

Obrazek

I na koniec dawno nie prezentowany Wicek.

Obrazek

Pewnie na dziś już wystarczy, jutro też jest dzień i zapewne będzie równie piękny, jak dzisiejszy.
A na razie: "niebo gwiaździste nade mną"...- Jagoda
Grazia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2009, o 11:05

Post »

Kicia patrzy gdzie tu pupę posadzić ,on raczej z tych co lubią siedzieć lub leżeć.
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

:wit byłam , pomiziałam kotki zobaczyłam kaczeńce i znikam żebyś mnie nie oceniała... ;:306
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Moja lidlowska róża dostała w nogi różową bakopę :;230 I jak tu nie wierzyć w pokrewieństwo dusz ;:oj
Awatar użytkownika
a_nie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:16

Post »

Oj sucho, sucho, kurz się tylko unosi ;:145 Półtorej tygodnia bez kropli deszczu, akcja podlewanie wre. Może jutro?

I znów się u Ciebie czegoś nauczyłam- że moje tulipanki botaniczne mają na imię Tarda. Bardzo je lubię.
2 dni temu wysłałam Ci wiadomość na PW, czytałaś?
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Ale się szykuje głazownia, a zapomniałam napisać że roślinki masz cudne - wszystkie bez wyjątku! Wicek od tylca :;230 na niebieskim :uszy
Monia zestarzała się i już tak nie śpi ;:145
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Jaga...kochana nie tęp dzwonków, daj niusa i je ci zabierzemy w podskokach , jakby co ja jestem chętna ;:108 uwielbiam je ;:167 I nie przezywaj lidlowej od niedorajd...osz ty ...zobaczysz jeszcze jakie ci cudeńko może wyrosnąć...już nie raz mi oko wyszło na widok lidlowych róż ;:108
Masz klona Brillantisimum ;:oj mój zbiera się biedak i zbiera....mam nadzieje ,ze w końcu da rade i pokażę na co go stać , w tym sezonie zaczął kwiatami :wink: Życzę ci pięknej burzy i deszczyska solidnego ,ja mam już dostatek :uszy
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31

Post »

A nade mną niebo czarne od chmur,rozrywane blaskiem błyskawic!I ulewa,potężna ulewa!Beczka na deszczówkę (1000l)przepełniła się z 17 razy ;:224 Wychwyciłam i u ciebie bardzo zdrowego rhododendrona!Jak wy je dopieszczacie,że odwdzięczają się wam takim dorodnym wyglądem? ;:131 Z czego zrobiłaś to piękne bonsai?
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Dla koloru obrazki z lokalnej barachołki. Ilekroć tam jestem, natykam się na takie pokusy ;:oj.

Obrazek

Obrazek

Grazynko, o której kici mówisz?

Misiu, za mizianie kotków masz 6 ;:333.

Sweety, w takie pokrewieństwo dusz tylko wierzyć :shock:. Moja róża ma być różowa - stąd dodatek biały. A Twoja jaka ma być :?:

Alicjo, przeczytałam, zbieram się do złożenia zamówienia. Że też nie może zapanować spokój z tymi różami ;:306. Pashminy nie mają na pewno. O resztę się dowiem.
Marzę o deszczu, bo chyba kaktusy przyjdzie hodować, a ja ich nie lubię ;:185.

Maryś
, teraz widzisz, co to za wał ;:oj. Wicek esteta, zawsze sobie ciekawe miejsce wyszuka ;:306.

Miriam, rododendrony w zeszłym sezonie zostały poddane specjalnej opiece. Słabe wylądowały w sanatorium z nową, kwaśną ziemią, dostały nawozy dolistne, Asahi na pobudzenie wzrostu tej wiosny i bardzo dużo wody. Silniejsze też, ale bez przesadzania. No i spisały się, przynajmniej ilość pączków na to wskazuje. A niektóre były już na wylocie... ;:306. Bonsai :?: Nie jestem pewna, czy o to Ci chodzi, ale chyba myślisz o wiązie Jacqueline Hillier.

Pół ogrodu mam porośnięte bluszczem, ale w Biedronce były takie śliczne... ;:224 i po 6 zł. A co mi tam...

Obrazek

Dobrych snów i żeby było o czym śnić - Jagoda
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”