Ogródek AGNESS
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogródek AGNESS
Ja tak samo jak popzedniczki zachwycam się twoimi sasankami. U mnie zakwitła tylko jedna biała, choć dostałam od Tajeczki kilka. Czyżby wymarzły? Czasem nie mogę zrozumieć, dlaczego u was tak pięknie rosną i kwitną, a u mnie nijak nie chcą 

- AGNESS
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jagusiu z wielkimi ??? Myślałam, że tylko takie są
Moje sasanki w większości z wysiewów
Aguś to jesteśmy umówione... jak dojrzeją to zbiorę to wyślę
Justynko bardzo szkoda Twoich sasanek..... one są krótkowiecznymi roślinkami, po kilku latach uprawy marnieją i giną. Dlatego warto je odmładzać poprzez dzielenie kęp, jeśli zależy na jakimś konkretnym kolorku, lub po prostu wysiewać
Chociaż to też nie musiała być przyczyna..... może po prostu poprzednia paskudna zima je zniszczyła, jak myślisz ???
Deszczyku zazdroszczę.... ja dziś podlewałam dobrze ponad 2 godziny..... i tak wszystkiego nie podlałam
Geniu pamiętam Twoją czerwoną sasankę
Madziu cieszę się bardzo, że podoba Ci się sasankowa sesja
Papageno faktycznie jest niesamowita.... ma ogromne kwiaty
Iwonko sasaneczki na pewno jeszcze malutkie, ale w przyszłym roku na pewno pokażą swoje kwiatuszki.... pewnie trudno się doczekać jakie kolorki pokażą, prawda???
Iwonko.... a może po prostu przesadź swoją sasankę. Jeśli już 2 rok nie chce kwitnąć, to pewnie coś jej nie pasuje. One lubią lekkie, ubogie w składniki odżywcze podłoże i słoneczko.....
Jolu , myślę, że powinny się niedługo pojawić...... trudno mi powiedzieć, bo ja zawsze wysiewam po zbiorze.... lipiec, sierpień i jeszcze w tym samym roku pojawiają się sieweczki. Z jesiennym siewem nie mam doświadczenia....... ale poczekajmy, może ruszą....
Mariolu bardzo się cieszę, ze zdjęcia podobają Ci się
Jacku myślę, że i u Ciebie powinna pojawić się czerwona
Dosyć często pokazują się sieweczki w takim kolorze
Z żurawkami żaden problem, pomalutku wszystko zrobisz
Aniu w niedzielę wybierasz się na jakieś roślinne zakupy???
Wandziu u Ciebie raczej lekka i piaszczysta ziemia, jeśli dobrze pamiętam, więc sasanki powinny świetnie się u Ciebie czuć.... a może rosną w cieniu???
To teraz może dla odmiany pokażę ....sasanki

Aguś to jesteśmy umówione... jak dojrzeją to zbiorę to wyślę

Justynko bardzo szkoda Twoich sasanek..... one są krótkowiecznymi roślinkami, po kilku latach uprawy marnieją i giną. Dlatego warto je odmładzać poprzez dzielenie kęp, jeśli zależy na jakimś konkretnym kolorku, lub po prostu wysiewać

Chociaż to też nie musiała być przyczyna..... może po prostu poprzednia paskudna zima je zniszczyła, jak myślisz ???
Deszczyku zazdroszczę.... ja dziś podlewałam dobrze ponad 2 godziny..... i tak wszystkiego nie podlałam

Geniu pamiętam Twoją czerwoną sasankę

Madziu cieszę się bardzo, że podoba Ci się sasankowa sesja

Iwonko sasaneczki na pewno jeszcze malutkie, ale w przyszłym roku na pewno pokażą swoje kwiatuszki.... pewnie trudno się doczekać jakie kolorki pokażą, prawda???
Iwonko.... a może po prostu przesadź swoją sasankę. Jeśli już 2 rok nie chce kwitnąć, to pewnie coś jej nie pasuje. One lubią lekkie, ubogie w składniki odżywcze podłoże i słoneczko.....
Jolu , myślę, że powinny się niedługo pojawić...... trudno mi powiedzieć, bo ja zawsze wysiewam po zbiorze.... lipiec, sierpień i jeszcze w tym samym roku pojawiają się sieweczki. Z jesiennym siewem nie mam doświadczenia....... ale poczekajmy, może ruszą....
Mariolu bardzo się cieszę, ze zdjęcia podobają Ci się

Jacku myślę, że i u Ciebie powinna pojawić się czerwona

Z żurawkami żaden problem, pomalutku wszystko zrobisz

Aniu w niedzielę wybierasz się na jakieś roślinne zakupy???

Wandziu u Ciebie raczej lekka i piaszczysta ziemia, jeśli dobrze pamiętam, więc sasanki powinny świetnie się u Ciebie czuć.... a może rosną w cieniu???
To teraz może dla odmiany pokażę ....sasanki

- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Jejku, jakie kępki obłędne. Moje rosną na słońcu. Nie mam pojęcia, co im jest.
Aguś, jak u ciebie kolorowo. Cudnie po prostu. Muszę jeszcze raz obejrzeć, dokładniej
Aguś, jak u ciebie kolorowo. Cudnie po prostu. Muszę jeszcze raz obejrzeć, dokładniej

- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Aguś tak wybieram się na co niedzielną giełdę,a tam zawsze ciekawe roślinki sprzedają
Pelargonie już bym kupiła do skrzynek

Pelargonie już bym kupiła do skrzynek

Agnieszko sasanki niesamowite, bajecznie kolorowe kępy.
U mnie na razie tylko cztery kolorki, muszę zapolować na papagenki.
Czy mogłabyś mi zdradzić gdzie zamawiałaś berberysy i czy jesteś zadowolona z przesyłki? Bo moje zamówienie jakoś się ociąga.

Czy mogłabyś mi zdradzić gdzie zamawiałaś berberysy i czy jesteś zadowolona z przesyłki? Bo moje zamówienie jakoś się ociąga.

- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
Sasanki to pierwsze moje chciejstwo tego sezonu. Miałam dwie: białą i bordową, które ślicznie się rozrosły. Ale patrząc na Twoje i Kasi -Robaczka dokupiłam kolejne sześć. Twoje są cudne i świetnie wyglądają na skalniaku 

- Rewi
- 1000p
- Od: 17 lip 2012, o 11:50
- Kontakt:
Śliczne sasanki wyglądają nieziemsko 

Zapraszam serdecznie służę pomocą, pozdrawiam Ewa! ;)
Pomysł na ogród-projekty do wykorzystania!,
Ogród rewii cz.III !
Pomysł na ogród-projekty do wykorzystania!,
Ogród rewii cz.III !
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Najbardziej zazdroszczę porządku
Jutro, kiedy skończę z żywopłotem, wezmę się za skalniak, bo to obraz nędzy i rozpaczy.

- AGNESS
Wandziu trudno zgadnąć, co im nie pasuje, wygląda na to, że mają wszystko co lubią.....
U mnie wielkość sasanek jest bardzo różna...... niektóre to faktycznie duże kępy, ale są i młodziutkie sieweczki z jednym kwiatuszkiem

Aniu fajnie masz z tą giełdą
Pelargonie planujesz krzaczaste, czy zwisające???
Aniu ja zamawiałam u sprzedawcy Szutniczek po raz pierwszy, roślinki niewielkie, ale tego się spodziewałam. Dam znać jak już ruszą, bo na razie to gołe patyczki..... Co do przesyłki nie mam zastrzeżeń...... przesyłka szybka i dobrze zabezpieczona....
Aniu 6 nowych sasanek ..... rewelacja
Biegnę zobaczyć kolorki
Ewuniu cieszę się, że podobają Ci się
Ewuniu ja faktycznie większość już ogarnęłam.... ale cóż z tego...... jak trzeba zaczynać wszystko od początku, bo zielsko zaczyna wyrastać jak na drożdżach

U mnie wielkość sasanek jest bardzo różna...... niektóre to faktycznie duże kępy, ale są i młodziutkie sieweczki z jednym kwiatuszkiem

Aniu fajnie masz z tą giełdą

Aniu ja zamawiałam u sprzedawcy Szutniczek po raz pierwszy, roślinki niewielkie, ale tego się spodziewałam. Dam znać jak już ruszą, bo na razie to gołe patyczki..... Co do przesyłki nie mam zastrzeżeń...... przesyłka szybka i dobrze zabezpieczona....
Aniu 6 nowych sasanek ..... rewelacja

Ewuniu cieszę się, że podobają Ci się

Ewuniu ja faktycznie większość już ogarnęłam.... ale cóż z tego...... jak trzeba zaczynać wszystko od początku, bo zielsko zaczyna wyrastać jak na drożdżach

- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Widać, że sasanki to twoje nowe hobby.
Masz piękne kolorki.
U mnie niestety nie chcą rosnąć w mojej glinie.

Masz piękne kolorki.
U mnie niestety nie chcą rosnąć w mojej glinie.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Aguś pelasie krzaczaste kupuję,a pomiędzy nimi może bakopę albo kocanki?
- AGNESS
Grażynko sasanki to moje ukochane roślinki od dawna...... to jedne z pierwszych jakie pojawiły się w moim ogródku
I ta miłość pozostała przez lata równie mocna i nic ale to nic nie przemija
Uwielbiam je.... wszystkie kolorki.... teraz mnie wzięło na papageno, bo to taka dla mnie nowinka , ale w moich okolicach niestety nie można dostać...
Aniu pelasie faktycznie bardzo lubią towarzystwo
Z bakopą super wyglądają, ja sadzę je z różnościami
ostatnio bardzo lubię kompozycje mieszane, wielogatunkowe 

Aniu pelasie faktycznie bardzo lubią towarzystwo

- mamafrania
- Od: 13 paź 2011, o 13:50
- AGNESS
Aniu faktycznie już ślicznie zieloniutko zrobiło się...... bardzo szybko to poszło..... wiosna jak już przyszła to nie próżnuje
Jest bardzo przyjemnie w ogródku
A jeszcze ze 2 dni i zakwitną drzewka owocowe.... to już w ogóle będzie bajeczka 

- mamafrania
- Od: 13 paź 2011, o 13:50
Te sasanki to naprawdę mają to coś
, albo takie sprytne zdjęcia robicie, żeby mi ochoty narobić
.
Niech się wiosna bierze do roboty
jest potrzebne, ale i deszczu by się przydało.Tylko niech popada, jak mój Zenek wsadzi ziemiaki, bo jak na razie to na pole nie może wiechać, bo się topi 

Niech się wiosna bierze do roboty