Ogródek AGNESS

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS

Post »

Ja tak samo jak popzedniczki zachwycam się twoimi sasankami. U mnie zakwitła tylko jedna biała, choć dostałam od Tajeczki kilka. Czyżby wymarzły? Czasem nie mogę zrozumieć, dlaczego u was tak pięknie rosną i kwitną, a u mnie nijak nie chcą :(
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jagusiu z wielkimi ??? Myślałam, że tylko takie są :lol: Moje sasanki w większości z wysiewów :D

Aguś to jesteśmy umówione... jak dojrzeją to zbiorę to wyślę :D

Justynko bardzo szkoda Twoich sasanek..... one są krótkowiecznymi roślinkami, po kilku latach uprawy marnieją i giną. Dlatego warto je odmładzać poprzez dzielenie kęp, jeśli zależy na jakimś konkretnym kolorku, lub po prostu wysiewać :D
Chociaż to też nie musiała być przyczyna..... może po prostu poprzednia paskudna zima je zniszczyła, jak myślisz ???
Deszczyku zazdroszczę.... ja dziś podlewałam dobrze ponad 2 godziny..... i tak wszystkiego nie podlałam :roll:

Geniu pamiętam Twoją czerwoną sasankę ;:196 :D

Madziu cieszę się bardzo, że podoba Ci się sasankowa sesja :D Papageno faktycznie jest niesamowita.... ma ogromne kwiaty :D

Iwonko sasaneczki na pewno jeszcze malutkie, ale w przyszłym roku na pewno pokażą swoje kwiatuszki.... pewnie trudno się doczekać jakie kolorki pokażą, prawda???
Iwonko.... a może po prostu przesadź swoją sasankę. Jeśli już 2 rok nie chce kwitnąć, to pewnie coś jej nie pasuje. One lubią lekkie, ubogie w składniki odżywcze podłoże i słoneczko.....

Jolu , myślę, że powinny się niedługo pojawić...... trudno mi powiedzieć, bo ja zawsze wysiewam po zbiorze.... lipiec, sierpień i jeszcze w tym samym roku pojawiają się sieweczki. Z jesiennym siewem nie mam doświadczenia....... ale poczekajmy, może ruszą....

Mariolu
bardzo się cieszę, ze zdjęcia podobają Ci się ;:196

Jacku myślę, że i u Ciebie powinna pojawić się czerwona :D Dosyć często pokazują się sieweczki w takim kolorze :D
Z żurawkami żaden problem, pomalutku wszystko zrobisz :D

Aniu w niedzielę wybierasz się na jakieś roślinne zakupy??? ;:oj

Wandziu u Ciebie raczej lekka i piaszczysta ziemia, jeśli dobrze pamiętam, więc sasanki powinny świetnie się u Ciebie czuć.... a może rosną w cieniu???

To teraz może dla odmiany pokażę ....sasanki 8-) :lol:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Jejku, jakie kępki obłędne. Moje rosną na słońcu. Nie mam pojęcia, co im jest.
Aguś, jak u ciebie kolorowo. Cudnie po prostu. Muszę jeszcze raz obejrzeć, dokładniej :D
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Aguś tak wybieram się na co niedzielną giełdę,a tam zawsze ciekawe roślinki sprzedają ;:108
Pelargonie już bym kupiła do skrzynek ;:108
anka_
ZBANOWANY
Od: 12 lip 2010, o 14:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Agnieszko sasanki niesamowite, bajecznie kolorowe kępy. ;:215 U mnie na razie tylko cztery kolorki, muszę zapolować na papagenki.
Czy mogłabyś mi zdradzić gdzie zamawiałaś berberysy i czy jesteś zadowolona z przesyłki? Bo moje zamówienie jakoś się ociąga. :roll:
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Sasanki to pierwsze moje chciejstwo tego sezonu. Miałam dwie: białą i bordową, które ślicznie się rozrosły. Ale patrząc na Twoje i Kasi -Robaczka dokupiłam kolejne sześć. Twoje są cudne i świetnie wyglądają na skalniaku :D
Awatar użytkownika
Rewi
1000p
1000p
Od: 17 lip 2012, o 11:50
Kontakt:

Post »

Śliczne sasanki wyglądają nieziemsko :wit
Zapraszam serdecznie służę pomocą, pozdrawiam Ewa! ;)
Pomysł na ogród-projekty do wykorzystania!,
Ogród rewii cz.III !
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Najbardziej zazdroszczę porządku :D Jutro, kiedy skończę z żywopłotem, wezmę się za skalniak, bo to obraz nędzy i rozpaczy.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wandziu trudno zgadnąć, co im nie pasuje, wygląda na to, że mają wszystko co lubią.....
U mnie wielkość sasanek jest bardzo różna...... niektóre to faktycznie duże kępy, ale są i młodziutkie sieweczki z jednym kwiatuszkiem 8-) :lol:

Aniu fajnie masz z tą giełdą :D Pelargonie planujesz krzaczaste, czy zwisające???

Aniu ja zamawiałam u sprzedawcy Szutniczek po raz pierwszy, roślinki niewielkie, ale tego się spodziewałam. Dam znać jak już ruszą, bo na razie to gołe patyczki..... Co do przesyłki nie mam zastrzeżeń...... przesyłka szybka i dobrze zabezpieczona....

Aniu 6 nowych sasanek ..... rewelacja ;:oj Biegnę zobaczyć kolorki :D

Ewuniu cieszę się, że podobają Ci się :D

Ewuniu ja faktycznie większość już ogarnęłam.... ale cóż z tego...... jak trzeba zaczynać wszystko od początku, bo zielsko zaczyna wyrastać jak na drożdżach :roll: :lol:
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Widać, że sasanki to twoje nowe hobby. ;:333
Masz piękne kolorki.
U mnie niestety nie chcą rosnąć w mojej glinie. :?
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Aguś pelasie krzaczaste kupuję,a pomiędzy nimi może bakopę albo kocanki?
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażynko sasanki to moje ukochane roślinki od dawna...... to jedne z pierwszych jakie pojawiły się w moim ogródku :D I ta miłość pozostała przez lata równie mocna i nic ale to nic nie przemija 8-) :lol: Uwielbiam je.... wszystkie kolorki.... teraz mnie wzięło na papageno, bo to taka dla mnie nowinka , ale w moich okolicach niestety nie można dostać...

Aniu pelasie faktycznie bardzo lubią towarzystwo :D Z bakopą super wyglądają, ja sadzę je z różnościami :roll: :lol: ostatnio bardzo lubię kompozycje mieszane, wielogatunkowe :D
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2011, o 13:50

Post »

;:oj ;:oj ;:oj Ale fajny buszzzz ;:215
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu faktycznie już ślicznie zieloniutko zrobiło się...... bardzo szybko to poszło..... wiosna jak już przyszła to nie próżnuje :D Jest bardzo przyjemnie w ogródku :D A jeszcze ze 2 dni i zakwitną drzewka owocowe.... to już w ogóle będzie bajeczka :D
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2011, o 13:50

Post »

Te sasanki to naprawdę mają to coś :shock: , albo takie sprytne zdjęcia robicie, żeby mi ochoty narobić ;:306 .
Niech się wiosna bierze do roboty ;:3 jest potrzebne, ale i deszczu by się przydało.Tylko niech popada, jak mój Zenek wsadzi ziemiaki, bo jak na razie to na pole nie może wiechać, bo się topi ;:131
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”