Rośliny Karoliny :-)

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
agucha432
500p
500p
Od: 3 lis 2011, o 10:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Rośliny Karoliny :-)

Post »

Karolina śliczne nowości ;:138 ;:138 Aeschynanthus Caroline piękny tylko uważaj na niego. Ja też kupiłam takiego pięknego gdzieś mam fotkę w wątku a gdybyś zobaczyła co z niego zostało to :shock:
Zaczeły mu najpierw pączki kwiatów spadac a potem liście jakby deszcz padał az wkoncu został łysy
Niewiedziałam już co robić, dobrze ze kilka gałaązek wsadziłam do ukorzenienia bo nic bym n ie miała. Coś tam z korzenia odrasta i te gałązki też rosną :heja Teraz czekam co z tego będzie a aeschynanthusa Japhrolepisa też miałam to to samo się zrobiło tylko ten padł. Inne aeschynantusy jakoś rosną. Z nimi jak z jajkiem trzeba :;230
Moje doniczkowe Moje storczyki
Sprzedam-wymienię http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=67556" onclick="window.open(this.href);return false;
Robótki Aguchy http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=63&t=71851" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
agucha432
500p
500p

Post »

Wow :shock: :shock: Mona Lisa to już istne cudeńko. Mam ale malutką :D ;:138 ;:138 dla M dobrze się spisuje :;230
Sprzedam-wymienię http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=67556" onclick="window.open(this.href);return false;
Robótki Aguchy http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=63&t=71851" onclick="window.open(this.href);return false;
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Marudzia
200p
200p
Od: 11 sty 2012, o 22:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

A co z tymi zdjęciami kalanchoy ;:224 bom ciekawa :D
dawaj zdjecia wszystkich :heja

Mówisz te z parapetu lepiej szybciej poszły, ja na swoim nie mam na razie za bardzo miejsca na nie
2kalanchoe mam na ławie, 2 na tv przy oknie -na razie musza sie tym zadowolic, pozniej cos wymysle :;230
Awatar użytkownika
Karolina__
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2009, o 19:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aguś, to ja pędzę do Twojego wątku popatrzeć na te niegrzeczne eszynantusy :shock:
Właśnie z Caroline poopadało mi kilka pąków ale nie przejęłam się tym za bardzo bo ich na nim za dużo nie było ;:190 Ale widzę, że wypuszcza od środka młode łodyżki. Będzie dobrze. Właśnie też uważam, że z nimi trzeba jak z jajkiem a jak już się postawi w jedno miejsce to broń Boże nie ruszać bo będzie kaput.
Japhrolepsis jest na etapie produkowania drugiego pączka więc myślę, że zadomowił się już u mnie 8-)
Miałam (i jeszcze mam) małą sadzonkę Bell lub Mona Lisy (nie umiem odróżnić) zakupioną na allegro i właśnie z niej poopadały liście, na wszelki wypadek zrobiłam mu kwarantannę i nakryłam go woreczkiem, który mu raczej służy bo pokazuje pomalutku małe łodyżki.
A Specious to najmniej problemowa odmiana...
I jeszcze mam małego twistera, musiałam się przy nim sporo 'nagimnastykować', z 4 łodyżek została 1 która odpukać zdrowo rośnie pod woreczkiem ;:123

Marudziu, jutro "nacieszę" Wasze oczęta tym, co zostało po moich pięknych kalanchoe ;:190
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

;:152 ależ okaz Ci ten M kupił ;:180
znaczy "ma" dobry gust ;:224 Nie wiedziałam, że są odmiany eszków :shock: (przepraszam, ale nie jestem w stanie tej nazwy zapamiętać i mogę napisać - eusztanus :;230 tak mi się ciągle kojarzy)
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
x-F-7
---
Od: 6 lip 2011, o 06:54
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Piękny eszychnanthus.
Awatar użytkownika
mmaryla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lut 2011, o 13:24

Post »

Karolina, piękny Echynantus ML, a jaki będzie uroczy ja wypuści drugą część kwiatów ;:138
Ciesze się że Anturium pięknie się trzyma, niech pięknie sie rozrasta i obficie zakwitnie ;:196
Awatar użytkownika
Karolina__
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2009, o 19:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aguś, to jeszcze nie M, dlatego tak się stara :;230 Założę się, że jak będzie M to nie będzie taszczenia badylaków (jak to pięknie powiedziała Monika) do domu :;230
Patrycjo dziękuję ;:196
Marylko dziękuję Ci jeszcze raz za to anturium, po jakim czasie ono zakwita?
Awatar użytkownika
Monik27
500p
500p
Od: 23 sty 2012, o 08:55

Post »

Monia a co by było, gdybyśmy cichaczem przemyciły szczepkę Aeschynanthusa razem z kłujaczkiem? ;:183 Myślisz, że mąż zauważyłby nowego maluszka? ;:204

co ty kochana nie zauważyłby nie zwraca na to uwagi chyba że na beszczela do domu z kwiatuchem w rence ide :;230 :;230 :;230 :;230
Moje kwiaty doniczkowe - http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=50981" onclick="window.open(this.href);return false;
Zapraszam serdecznie ;-) Monika
Awatar użytkownika
jola1313
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2012, o 14:41

Post »

Nowy nabytek piękny ;:63 .no to i całuski pewnie były dla ofiarodawcy ;:168 :;230 .Czekam na zdjęcia kalanchoe ;:183 .Postaram się po świętach założyć swój wątek-chociażby żeby tą osłonkę pod kalanchoe Ci pokazać :;230

A na razie WESOŁYCH ŚWIĄT życzę ;:196 :wit
Awatar użytkownika
mmaryla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Karolinko ,nie wiem skarbie. Bo ja zawsze miałam tego kwiatka od dorosłego. Ale życzę Ci aby chciało zakwitnąć jak najszybciej ;:196
Awatar użytkownika
Stokrotkania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 maja 2011, o 12:50
Kontakt:

Post »

Aeschynanthus ;:224
Ja mam złe doświadczenie z tymi kwiatami, kupiłam kiedyś piękny duży okaz (marmurka), nagle bez powodu zaczął cały opadać i zostały badyle.. i postanowiłam nigdy więcej nie kupię. ;:185
Tobie życzę powodzenia ;)
Awatar użytkownika
mmaryla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu, ja tez żegnam się pomału z moim eszkiem , ginie w oczach ....... ;:145
Awatar użytkownika
agucha432
500p
500p

Post »

Stokrotkania ja tak mialam z aeschynantusem caroline byl piekny jak kupilam i zostaly same badyle tylko ze ja walcze z nim caly czas i pomalu odrasta.
Adam12222
1000p
1000p
Od: 30 maja 2011, o 15:50
Kontakt:

Post »

:wit Karolinko.
Pięknie rozkwitł ci Eszynantus ;:138
Moje roślinki:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=44666" onclick="window.open(this.href);return false;
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”