Ogród Ani :)

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Ani :)

Post »

Aniu :wit :wit Gdzie jesteś ??? czekam na zdjęcia ;:108
Pozdrawiam serdecznie ;:196
Awatar użytkownika
bina12
1000p
1000p
Od: 17 mar 2011, o 13:15

Post »

:wit Ania nasza ,zabiegana przed Ślubem ;:196 zajrzyj czasem do nas ;:108
- Motyle wymyślają cudowne bajki, by je podszeptywać kwiatom.- Pozdrawiam Ewa

Na końcu tęczy - Na końcu tęczy cz.2
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
gardener1987
500p
500p
Od: 10 lip 2010, o 21:47
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dziewczyny zaglądam tylko nic nie odpisuję:( ostatnio dużo spraw tych przyjemnych i tych mniej. Dwa tygodnie temu zmarła mi babcia i sporo spraw musimy teraz zakończyć a do tego przygotowania do ślubu no i praca czasami dnia brakuje. Mam dużo zdjęć porobionych i w czwartek na pewno wstawię, może uda mi się zrobić nowe jak tylko nie będzie lało:((
Dobrej nocy ;:196
"Młodość uśmiecha się bez powodu"
Pozdrawiam Ania
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p
Od: 22 sty 2012, o 19:30

Post »

Witaj Aniu
Bardzo ci współczuję straty babci odejście kogoś bliskiego zawsze bardzo boli ;:168

Trzymaj się dzielnie ;:196
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
Awatar użytkownika
gardener1987
500p
500p

Post »

usa1276 ;:196

Trochę mi głupio pokazywać takie nie wyplewione rabaty bo gdzie nie zajrzę to pięknie wyplewione i zadbane:( trochę czasu ostatnio brakuję, dziś po pierwszej zmianie trochę zrobiłam i już moja żwirowa aleja nie wygląd tak jak na zdjęciach:) została wyplewiona a powiem wam że to była ciężka walka ale z komarami ;:174 W warzywniku musiałam wsadzić ogórki bo przez te deszcze nic nie mam bo wszystko zostało wypukane lub zgniło:( tylko sałata od teściowej została.
Pozdrawiam Ania
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p
Od: 22 sty 2012, o 19:30

Post »

Och Aniu twoje niewyplewione rabatki w porównaniu do moich to pikuś :shock: ty masz miodzio, a nie chwast
u mnie to już ledwo widać iglaki miniaturki na jutro planowałam się za to wziąść ale znowu pada ;:174
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Aniu, współczuję straty tak bliskiej osoby, szczególnie teraz przed tak ważnym momentem Twojego życia, który już za momencik, niby za dwa miesiące, ale czas tak szybko leci, że jak sama pisałaś, niedługo będzie już po. Gdzie Ty dziewczyno masz chwasty, pięknie i kolorowo u Ciebie, a przede wszystkim wszędzie zielono, pamiętam jak zaczynałaś nasadzenia, a wokół miejsca było jeszcze dość sporo, teraz to już chyba niewiele w nim jeszcze upchasz. Storczyk plamisty podbił moje serce jest boski, oczyma wyobraźni już widzę jego wielką kępkę ;:108
Awatar użytkownika
gardener1987
500p
500p

Post »

usa1276 mój ogród tak szczerze to w tym roku w ogóle mnie nie cieszy:( te rośliny tylko się męczą, przez te ulewy to wszystko mam połamane, wymyte itp. chwasty wyplewiłam, powycinałam wiosenne kwiaty i jakoś to wygląda. Moje ulubione piwonie nawet nie miały szansy ładne rozkwitnąć bo deszcz je "zdusił" i wszystkie płatki opadły, kwiaty irysów też opadają nawet nie zdarzą zakwitnąć:( ;:145
A ty posadziłaś te iglaki?? Pochwal się co tam wsadziłaś...

ilona2715 właśnie problem w tym że już nic nie upchnę w tym moim ogrodzie a podobają mi się irysy od Emila. Pocieszam się faktem że już niedługo będę miała duże pole do popisu i stworzę swój wymarzony ogród na własnej działce:) storczyk "bidulka" taki jeden się uchował na dawnych działkach i musiałam go wykopać niż zostawić na pewną śmierć pod kołami koparki, zresztą moja kolekcja roślin z tych działek jest już spora, ostatnio znalazłam bodziszka białego i różowego, irysy pumilla, liliowce, róże itp. mam dobrą rękę bo wszystko mi sie już przyjęło i róża nawet zakwitnie:) Przygotowania do ślubu już mnie powoli męczą, większość rzeczy już zaplanowane, zaproszenia w połowie rozwiezione czyli nie jest źle ale ten czas tak szybko mija. Niedawno dowiedziałam się że zostanę ciocią z czego bardzo się cieszę:), moja świadkowa też bierze ślub niecały miesiąc po moim czyli spraw jest dużo do ogarnięcia.

Dziś oczywiście znów trzeba było walczyć z wodą, poziom wód gruntowych na naszych terenach tak się podniósł że mamy zalane piwnice ;:145 tak źle to jeszcze nigdy nie było. Roboty budowlane przy tworzeniu kanalizacji spowodowały wymycie materiału z ulicy i to wszystko spowodowało podtopienia:( z utęsknieniem czekamy na poprawę pogody i zmniejszenie opadów atmosferycznych:( tylko kiedy to nastąpi?????
Pozdrawiam Ania
Awatar użytkownika
szyszunia
1000p
1000p
Od: 4 lis 2009, o 13:38

Post »

Nie martw się bo upały już za pasem. Od czwartku zapowiadają 28 stopni a na sobotę 33 ;:215
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu ;:196 Ja też czekam na poprawę pogody - oby się sprawdziła i ;:3 ;:3 zaświeciło ;:108
U nas znowu leje a miało już nie padać ;:145
Pozdrawiam i życzę powodzenia ;:168
Awatar użytkownika
gardener1987
500p
500p

Post »

Witam :wit
Dawno nic nie pisałam tylko czytałam i oglądałam zdjęcia z waszych ogrodów. Dużo spraw na głowie, jedne lepsze inne gorsze. Przez ten czas dużo się u mnie zmieniło. Po czerwcowych ulewach zmyło nam cały podjazd i zalało piwnice i dużo na tym straciliśmy bo piec C.O. nadawał się tylko na złom:( podjazd już jest prowizorycznie naprawiony i posialiśmy trawę ale to tylko tak na jakiś czas.
W lipcu pożegnałam się z ludźmi z którymi pracowałam 3 lata i tęskni mi się i to bardzo. Dostałam awans ale łączyło się to z przejściem na inny sklep i prace w innym mieście :( do tej pory nie mogę się przyzwyczaić ;:185 .
Za to sierpień to czas przygotowań do ślubu i wesela i ciężka praca na nowym stanowisku. Na ogród nie wystarczyło już czasu z czego jestem bardzo niezadowolona ;:222 dopiero w sobotę trochę zaczęłam porządkować ten cały bałagan, mam parę pomysłów na zmianę nasadzeń i kształt rabat. Zakupiłam już trochę roślin które czekają cierpliwie w doniczkach do posadzenia. Jestem wreszcie na upragnionym urlopie to się nimi zajmę :D muszę przebrać zdjęcia z ogrodu to może coś wstawię a na razie zostawię nasze z najważniejszego dnia w życiu ;:167
Obrazek
Pozdrawiam gorąco ;:196 i mam nadzieję że teraz będę tu częściej bo już mam trochę mniej na głowie :lol:
Pozdrawiam Ania
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu ;:196 WITAM WAS ;:4
Ślicznie wyglądacie - życzę Wam wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia a szczególnie błogosławieństw od STWÓRCY ;:168
W ogrodzie zdążysz zrobić - a miałaś już nic nie kupować bo miejsca nie było ;:306 ;:306
U nas od czerwca deszcz raz padał do tej pory i to tylko 15 minut - wszystko prawie wyschło , też nic nie robiłam tylko podlewałam , podlewałam i teraz w całej Polsce padało a u nas tylko powiało i to mocno i się wypogodziło ;:223
Miłego wypoczynku życzę ;:168
Awatar użytkownika
Danio
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lis 2006, o 18:44

Post »

Aniu, najlepsze życzenia dla Was ;:196 . Bądźcie szczęśliwi.
U mnie ten rok też jakiś zwariowany, grad, przeprowadzka, komary, upały i susza :?
Mam nadzieję, że teraz będzie już tylko lepiej
Pozdrawiam serdecznie Dorota
Żyjesz tylko raz, ale jeśli żyjesz dobrze, to wystarczy /Joe E. Lewis/
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Aniu i ja Wam życzę wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia, aby wszystkie kolejne dni, były tak samo szczęśliwe jak ten najważniejszy w Waszym życiu, pięknie wyglądacie. Faktycznie trochę Ci się na głowę zwaliło w ostatnim czasie, więc odpoczywaj i ładuj akumulatorki, ogród nie zając nie ucieknie, jeszcze zdążysz w nim porobić jak nie teraz to w przyszłym sezonie.
Awatar użytkownika
gardener1987
500p
500p

Post »

Dziewczyny dziękujemy za życzenia ;:196 jak to niektórzy mówią mamy teraz miesiąc miodowy :;230
Tereso u ns trochę padało ale to niestety za mało i nadal rośliny potrzebują wody, ogród nie dość że zaniedbany w tym roku to jeszcze przez tą suszę wygląda jeszcze gorzej:( w czerwcu mieliśmy nadmiar wody a teraz jej brak :( pokręcone to wszystko ....
Danio mieszkacie już w tym nowym domku?? I jak wrażenia, przyzwyczailiście się już do nowego miejsca? Na pewno mieliście dużo pracy przy tej przeprowadzce.
ilona2715 odpoczywam i nadrabiam zaległości w spaniu :;230 i oglądaniu filmów, czasami to dopada mnie takie lenistwo że nawet nie chce mi się z kanapy zejść ale jak muszę pomyśleć o obiedzie dla męża to się mobilizuję :;230
Pozdrawiam Ania
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”