Irlandzki Ogrod Ani.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Ania.1
500p
500p
Od: 15 kwie 2009, o 17:53
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Gosiu od czasu do czasu można coś przekąsić..nawet na diecie :lol: :lol:
Tess warto spróbować,to piwo daje taki specyficzny smak ;:13 Może poczekaj-zrobię jak przyjedziesz,to spróbujesz :wink: :D
Aniu no niestety tylko raz kwitnie :cry: Do tego nie pachnie :cry: Kolor na obrzeżach zmienia się z różowego na czerwony :roll: Jest piękna ale czy warto? :?
Poczekam na katalog :wink:
x-T-s
---
Od: 15 cze 2008, o 20:23

Post »

Ania

no to dobrze....poczekam.
Zamów sobie jeszcze katalog kordesa....można zwariować od nowosci.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Ania.1
500p
500p

Post »

Tess oglądałam właśnie stronę kordesa...za ten katalog trzeba płacić? :shock:
Awatar użytkownika
Ania.1
500p
500p

Post »

Witam ;:6

Potrzebuję pomocy :roll: Nie chwaliłam się wcześniej,żeby nie zapeszyć :wink: Udało mi się ukorzenić passiflore :D :D
Tylko co teraz?Jak długo mają te korzonki rosnąć?Kiedy będzie gotowa do posadzenia w ziemi?Czy obciąć te listki na górze?Pomóżcie :oops: :oops: :?
Oto zdjęcia:

Obrazek

Korzonki:

Obrazek

Ps.Wczoraj na spacerze uchwyciłam takie ślicznotki:

Obrazek

Pozdrawiam Ania.
dawidbanan
---
Od: 29 cze 2009, o 13:22

Post »

Aniu, zrobiłem zdjęcie moim orzeszkom, ale one szybko rosną :D
Obrazek
x-T-s
---

Post »

Ania

nie wiem, ale wsadz do ziemi...coś mi kołacze,że tak z wody to rośliny padają,że lepiej jest ukorzeniać od razu w ziemi...
Awatar użytkownika
Ania.1
500p
500p

Post »

Dawid pięknie ;:63
Tess tak zrobiłam na początku,wsadziłam w ziemie ale oklapła i zaczęła schnąć..ledwo ją odratowałam :( No i teraz się boję..chociaż są już korzonki,może będzie ok :?: Dzisiaj posadzę do ziemi :wink:
x-T-s
---

Post »

Ania

no oby, część listków oberwij ale też część zostaw....bo malusie korzonki nie dadzą sobie rady z karmieniem...
mojej część owocków opadła, ale troszkę ich rośnie w siłę :lol:
Awatar użytkownika
Ania.1
500p
500p

Post »

Tess dzięki ogromne ;:79
Co planujesz zrobić z owocków? :lol:
Awatar użytkownika
fela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lut 2009, o 17:51

Post »

Aniu, to normalne ze w pierwszym, drugim dniu po wsadzeniu do ziemi oklapnie,ale jak sie boisz to posadz najpierw do doniczki i jak wiecej wyksztalci korzeni to do ziemi. Ja mam tez bardzo malutka pasiflore, jest juz w ziemi. Mam tez mieszane uczucia co do tego kwiatka. Jego kolory i ksztalt wydaja mi sie nieco schizofreniczne, troche przerazajace i jakos tak nie jestem do niego przekonana. U mnie letnia pododa utrzymuje sie caly czas. A u Ciebie? ;:100
Ogródek Feli
A tu wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Awatar użytkownika
Ania.1
500p
500p

Post »

Felu Witaj ;:7 Passi już w doniczce :D
A jaką Ty masz?Tą błękitną?
Na pogodę nie mogę narzekać..nie jest to upalne lato ale jest ok. :D Nie pada za często :lol:
Awatar użytkownika
fela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lut 2009, o 17:51

Post »

No to Aniu przylapalas mnie na kolejnym dowodzie mojego kompletnego dyletanctwa :oops: , bo myslalam ze ona, to znaczy pasiflora, to jest zawsze taka sama. Jakis tam jeden, blizej nieokreslony obraz jej mialam. Ale sprowokowalas mnie aby zajrzec do internetu i oto widze ze jest ich wiele rodzajow i niektore sa rzeczywiscie ladne :shock: . No to niestety moja nie nalezy do tych pieknie'jszych. Pamietam, ze platki nie sa biale a raczej zielonkawo-szare. Szileczkowate platki sa fioletowo-granatowe a preciki zolte. Generalnie kolory te sa smutne. Dostalam ja od wlascicielki domu, ktora zaprosila mnie do siebie, abym obejrzala jej ogrod, nie zrobil na mnie specjalnego wrazenia. Ostatnio mysle o pokazaniu ogrodu mojego sasiada, bo u mnie nic specjalnie sie nie dzieje. Jest zbyt cieplo na kontynuowanie zabawy z agrowloknina, a poza tym to mi jej zwyczajnie zabraklo i musze dokupic. Nie spieszy mi sie jednak z tym poniewaz mam 10 nowych polskich ksiazek do czytania. ;:100
Ogródek Feli
A tu wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
x-T-s
---

Post »

Ania

raczej im się dobrze przyglądnę....coś strach jeść :cry:
Awatar użytkownika
Ania.1
500p
500p

Post »

Felu odmian passiflory jest mnóstwo,ostatnio oglądałam jakąś stronę niemiecką i był taki wybór :shock: :shock:
Znalazłam przynajmniej 6,które wytrzymują zimą mróz do -15..bo ja chcę je mieć w ogródku jako pnącza na płocie :wink: niestety nie wysyłają do Irlandii :cry: :cry:
Moja wyglądała tak:
Obrazek
Czy to taka jak Twoja?

Mam jeszcze jedną ale jeszcze nie kwitła-puple rain.Za to rośnie wspaniale-zobacz:

Obrazek Obrazek
x-T-s
---

Post »

Ania

a ja jeszcze z .....te wszystkie drewniane pergolki itp powinnaś pomalować jakimś impregnatem grzybobójczym do drewna, raz fajnie wygląda a dwa dłużej pergolka będzie... :oops: :oops: się wymądrzyłam...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”