Dala- mój piękny ogród cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 gru 2007, o 21:38
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dalo dziś nasze święto . Do wielu życzeń i prezentów ja pragnę dorzucić mój.

Obrazek
x-d-a

Post »

Witam,

U mnie dzisiaj od rana ślicznie - dość ciepło i świeci słoneczko. Aż chce się żyć :!: Poczekam jeszcze godzinkę, aż się powietrze ociepli i lecę do ogródka.

W że w Warszawie dzisiaj rano było biało, to wiem już Moniko, można by powiedzieć z pierwszej ręki (słuchawki), bo rozmawiałam z moim Tatą i synem, którzy mieszkają w naszej pięknej stolicy.

Jolu, to, ile zużyjesz bioseptu na sezon zależy od wielkości Twojego ogrodu i częstotliwości oprysków. Ja zużyłam dwie takie buteleczki, w których oni sprzedają, ale zbyt dużo nie pryskałam i preparat jest bardzo wydajny.

Wiesiu, dziękuję za wizytę w moim ogrodzie i miłe słowa.
Tak, wiem, że moje imię jest popularne w krajach arabskich, bo jak byłam we Francji, to mi to wielokrotnie mówiono. Nawet to trochę mnie dziwi, bo to imię ze Starego Testamentu.

Dzisiaj malutkie listki cyklamenka, który -na szczęście - przetrwał zimę i mam nadzieję, że jesienią pięknie zakwitnie.
Posadziłam kilkanaście takich maluchów dookoła starego drzewa owocowego. Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
zielono mi
500p
500p
Od: 26 maja 2008, o 19:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dalo czy to cyklamen neapolitański czy coum, ma bardzo duże liście, śliczna kępka :roll:
Pozdrawiam Jola
x-d-a

Post »

Jolu, będę musiała sprawdzić na etykietce, jeżeli gdzieś ją mam.

Olu, śliczne dzięki za piękne kwiaty :lol:
Awatar użytkownika
nowinka
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...
Od: 4 mar 2009, o 19:32

Post »

Witaj Dalo i witajcie wszystkie kobietki. :)
Ja też z okazji naszego święta mam coś dla nas, aby cieplutko nam było, bo na dworze znów zimą zawiało.

Obrazek

Pozdrawiam was i miłego niedzielnego dzionka życzę ;:112
pozdrawiam Agnieszka :)
moje małe bagienko będzie kiedyś piękne
Zapraszam - http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... highlight=
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 12:03

Post »

Dalu. Kilkakrotnie próbowałam dziś wpisać się u Ciebie, lecz forum mi nie pozwalało. Wiesz czego Ci najbardziej zazdroszczę ? Nie pięknego ogródka, lecz tego, że możesz w nim w każdej chwili posiedzieć i popracować, nawet gdy masz 15 min. czasu, a u mnie to jest od razu wyprawa. Życzę miłej i słonecznej niedzieli. I nie przepracuj się w ogrodzie.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
evluk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2008, o 17:19
Kontakt:

Post »

Dalila ? Bardzo oryginalne imię...... naprawdę i ma w sobie coś kwiatowego... :D
Pozdrawiam Ewa
x-d-a

Post »

Dziękuję, Agnieszko za piękne kwiaty i Tobie też życzę wszystkiego najlepszego :!:

Ado, masz rację, że fajnie jest mieć ogródek koło domu - w każdej chwili, jeśli tylko pogoda pozwala, można wyskoczyć na dwór i wykorzystać każdy promyczek słońca.
Rano - posłuchać śpiewu ptaków i wypić kawkę pod gruszą;
W południe -pogrzebać w ziemi i sprawdzić, co się zmieniło od wczoraj w ogrodzie;
Wieczorem - posłuchać ciszy i pogapić się na rozgwieżdżone niebo.

Pozdrawiam niedzielnie ;:22
x-d-a

Post »

Ewo, chyba troszkę kojarzy się z dalią... Obrazek
brunetka2
1000p
1000p
Od: 24 wrz 2008, o 13:19

Post »

Dalo piękna ta dalia .........
Co to za odmiana??
Awatar użytkownika
Grzesik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2009, o 15:49

Post »

Fajową mieliśmy dziś pogodę, teraz się trochę chmurzy, ale to nic, baterie naładowane, humor się poprawił i nawet sfotografowałem dziś pierwszą pszczołe :D :D :D
x-d-a

Post »

Widziałam, widziałam, Grzesiu Twoją pszczołę.
Ale już się zachmurzyło i chyba sobie poleciała.

Renatko, w zeszłym roku robiłam "białą"rabatę i zamówiłam na krokusach m.in. białe dalie. I wyrosły te, które widzisz na tym zdjęciu. Są piękne, ale chyba nie białe i do tego nie wiem jak się nazywają - muszę poszukać gdzieś. A może ktoś wie?
Awatar użytkownika
Grzesik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2009, o 15:49

Post »

dala pisze: a zapach ziemi zawsze mi poprawia humor. :lol:
Też tak mam, szczególnie wiosną, kiedyś przyłapała mnie kuzynka z garścią ziemi przy nosie i się mnie pyta co ja robię, a ja na to że inhalację :D , ale zrozumiała, znamy się od dzieciństwa i toleruje moje "zboczenie" :D
Uwielbiam zapachy przyrody: cudnie pachnie wiosną po pierwszym letnim deszczyku, latem po burzy, jesienne liście w parku, a śnieg? Wąchałaś kiedyś? Też pachnie. Ale co ja tu piszę o zapachach, znasz wszystkie i też je lubisz :D
Pozdrawiam cieplutko!
x-d-a

Post »

Witam wszystkich wieczorem,
jestem trochę smutna, bo na paru wątkach zaczęły się przewijać jakieś niezrozumiałe dla mnie historie - ktoś coś o kimś powiedział, napisał, ktoś się poczuł urażony, ktoś kogoś obraził, ktoś rezygnuje, inny się wycofuje.
Gdy kilka tygodni temu zaczynałam przygodę z naszym forum byłam zachwycona atmosferą tu panującą, wspaniałymi ludżmi, przyjaznymi, zawsze gotowymi do pomocy.
Ostatnie parę dni coś się porobiło, czuje się jakieś podskórne napięcie. Chciałabym wierzyć, że to nic nieznaczące epizody, że to minie, że to wina przesilenia wiosennego, ogólnego zmęczenia i znużenia.

Chciałabym znać Wasze zdanie na ten temat. :cry:
Awatar użytkownika
zanna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2008, o 22:37

Post »

Dalo, za mojej bytności na forum już kilka razy miały miejsce różne "zawirowania". Po kilku dniach ekscytacji problemy zanikają... lub powszednieją :wink:
Chyba to spóźniające się przedwiośnie sprawia, że ludziom puszczają nerwy... i języki :wink:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”