Jestem-menia
- Agita
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 lis 2008, o 15:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Meniu, jaka zmiana temperatur, oświeć mnie bo tez mam cambrię od niedawna i niewiele o niej wiem..?
Gratuluję kwitnienia, zwłaszcza tak obfitego, na 3 pędach- bardzo podobają mi się te ciemnoczerwone pąki!
Gratuluję kwitnienia, zwłaszcza tak obfitego, na 3 pędach- bardzo podobają mi się te ciemnoczerwone pąki!

Pozdrawiam, Agnieszka
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
- Baryczka
- Od: 8 wrz 2008, o 12:25
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Meniu, ależ piękna ta Cambria! Kwiaty mają cudny kolor.
Bardzo lubię Cambrie, mam 4, ale żadna u mnie jeszcze nie kwitła (były z przeceny). Chciałabym się doczekaać takich kwiatów jak Twoje
Phal. też piękne! Czy ten biały ma drobniusie, różowe żyłki na płatkach? Jeśli tak, bo mam u siebie identyczny okaz
Bardzo lubię Cambrie, mam 4, ale żadna u mnie jeszcze nie kwitła (były z przeceny). Chciałabym się doczekaać takich kwiatów jak Twoje

Phal. też piękne! Czy ten biały ma drobniusie, różowe żyłki na płatkach? Jeśli tak, bo mam u siebie identyczny okaz

* Moje miejsca na forum *
Pozdrawiam! Kamila
Pozdrawiam! Kamila
- Storczykowa
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Agita
- Od: 5 lis 2008, o 15:22
Dzięki Meniu za odpowiedź o tych temparaturach, uff, myślałam, że dla cambrii jest jakiś jeszcze inny specyficzny sposób kombinacji temperaturowych. Moja też stała latem na balkonie i na razie idą jej... korzonki powietrzne i 2 przyrosty
Co bardzo mnie cieszy, bo jest po przesadzeniu a to znak że żyje, no i bardzo lubię jak u cambriowatych wystają górą korzonki. Zresztą u wszystkich storczyków lubię gąszcz korzonków powietrznych 
Piękne masz faleczki, zazdroszczę zwłaszcza fioletowego, bo taki biały już mam ;)

Piękne masz faleczki, zazdroszczę zwłaszcza fioletowego, bo taki biały już mam ;)
Pozdrawiam, Agnieszka
- Wanda
- Od: 29 mar 2008, o 11:44
Meniu, bo teraz jest pora wypuszczania pędzików. U mnie też szaleją. Na 6 Phalaenopsis, które w tym roku mi nie kwitły zauważyłam nowe pędy. Oprócz nich pędy puszczają dwa, które ok. 2 miesiące temu zakończyły kwitnienie. Inne przekwitły, lub kwitną nadal i wypuszczają pędy boczne. I co mnie bardzo cieszy, pęd kwiatowy wypuściło Dendrobium Phalaenopsis z nowej psb, która wyrosła już u mnie. Będzie to nasze wspólne pierwsze kwitnienie. Chyba posłużyła im zmiana nawozu. Teraz używam Zielony Ogród.
- Mala_MI
- Od: 16 paź 2008, o 14:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Chyba jakaś wyjątkowa zima nadchodzi, bo u każdego jak czytam strajkujące falki ruszyły w pędy.
U mnie też wypatrzyłam kolejny
U mnie też wypatrzyłam kolejny

Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
- Storczykowa
- Od: 7 lut 2008, o 19:31