A jak u Ciebie ??
Nasze 1500 m2 - cz.2
- TerDob
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 13 sty 2008, o 17:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Nasze 1500 m2 - cz.2
U mnie też dzisiaj nie padało - nareszcie
A jak u Ciebie ??
A jak u Ciebie ??
- cyma2704

- Od: 5 mar 2013, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Małgosiu tulipan Flaming Purissima przecudny,
miałam ale gryzonie się pożywiły.
Exotic są wspaniałe,
swoje dziś ścięłam po trzech tygodniach kwitnienia. Niech już tylko ciepło gości w twoim ogrodzie.

-
clem3

- Od: 8 lip 2014, o 15:28
Ewuniu ewarm no właśnie dla tego zapachu go kupiłam
Magnolii bardzo szkoda, one tak cudnie kwitną. Miejmy nadzieję, że najgorsze za nami, choć w tym roku pogoda raczej mnie nie zaskoczy...
Tereniu u mnie tez wreszcie przestało padać
Nie mogłam uwierzyć po przebudzeniu, że nie słychać deszczu, aż czym prędzej do okna podeszłam, żeby sprawdzić
Martusiu mam cichutką nadzieję, że tym kupionym narcyzom i u mnie się spodoba... Póki co postawiłam sobie na stoliku na tarasie i wącham, gdy tylko przechodzę obok
Dominisiu żagwin to jeszcze pozostałość po okresie "każdy niebieski kwiatek jest cudny"
Ciągnęło mnie do tego koloru jak sroczkę do świecidełek. Rozchodnik nazywa się mirtowaty, łodygi ma całkiem długie, ale póki co pokłada się po ziemi...
Justynko aż się zaczerwieniłam od tylu pochwał
Cieszę się ogromnie, że jesteś zadowolona
Niech ci wszystko ładnie rośnie.
Ewelinko słońce chyba czyta forum, bo wreszcie przyszło
Całą sobotę mogłam sobie gmerać w ogrodzie, więc znów jestem happy
Też lubię te kolorowe poduchy, dlatego wciąż dokupuję, chociaż już nie mam gdzie upychać...
Ewuniu ewarost ten narcyz taki w sumie skromniutki w porównaniu do kolegów, ale i tak go wszyscy kochamy, prawda? Przy każdych zakupach cebulowych zwracałam uwagę czy go nie mają, a tymczasem stał sobie spokojnie na targu i czekał na mnie
Mam nadzieję, że ze mną zostanie.
Alu oczywiście, że widziałam i po cichutku zazdrościłam
Aguś myślałam, że jestem jakaś dziwna, bo jaram się starym skromniutkim narcyzem, podczas gdy dziewczyny tyle piękności pokazują w swoich ogrodach
Miło mi bardzo, że ma on wiele innych miłośniczek
Joasiu to bardzo stara odmiana, więc możliwe, że obiekt moich westchnień trafił ci się fuksem
Wąchałaś go kiedyś? Ja uwielbiam jego zapach
Poduszkowce i ja lubię
Olu miałam
Aż trudno mi było w to uwierzyć, bo dzień wcześniej deszcz zapowiadali w całej Polsce...
Soniu Exotic to twoja zasługa, pamiętasz pewnie jak całą zeszłą wiosnę zachwycałam się twoimi
Z każdym dniem jestem nimi bardziej zauroczona, zwłaszcza, gdy przypomnę sobie jaki start miały... Lepiej niech gryzonie trzymają się z daleka, bo oskalpuję żywcem, mimo że raczej pokojowo nastawiona jestem 
Tereniu u mnie tez wreszcie przestało padać
Martusiu mam cichutką nadzieję, że tym kupionym narcyzom i u mnie się spodoba... Póki co postawiłam sobie na stoliku na tarasie i wącham, gdy tylko przechodzę obok
Dominisiu żagwin to jeszcze pozostałość po okresie "każdy niebieski kwiatek jest cudny"
Justynko aż się zaczerwieniłam od tylu pochwał
Ewelinko słońce chyba czyta forum, bo wreszcie przyszło
Ewuniu ewarost ten narcyz taki w sumie skromniutki w porównaniu do kolegów, ale i tak go wszyscy kochamy, prawda? Przy każdych zakupach cebulowych zwracałam uwagę czy go nie mają, a tymczasem stał sobie spokojnie na targu i czekał na mnie
Alu oczywiście, że widziałam i po cichutku zazdrościłam
Aguś myślałam, że jestem jakaś dziwna, bo jaram się starym skromniutkim narcyzem, podczas gdy dziewczyny tyle piękności pokazują w swoich ogrodach
Joasiu to bardzo stara odmiana, więc możliwe, że obiekt moich westchnień trafił ci się fuksem
Olu miałam
Soniu Exotic to twoja zasługa, pamiętasz pewnie jak całą zeszłą wiosnę zachwycałam się twoimi
Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
-
clem3

- Od: 8 lip 2014, o 15:28
Jak już pisałam wcześniej w sobotę wreszcie przestało padać i po całym tygodniu nieustannego deszczu pokazało się
Wybór zajęcia był więc raczej oczywisty
Przy pomocy ema udalo się wreszcie zrobić mini skalniaczek z pnia drzewa, który wypatrzyłam sobie już dawno. Obsadziłam rojniczkami, którym nie było zbyt dobrze w łezce między kostką, po zimie stała tam woda co wcale im się nie podobało

Gdy skończyłam obsadzanie em mówi "idziemy teraz sprzątać do domu", ale chyba dobrze wiedział, że żadna siła nie jest w stanie zaciągnąć mnie do domu, bo wcale nie nalegając poszedł sam, a ja mogłam cały dzień robić to co lubię najbardziej
Coś mi się wydaje, że już zaczyna się trochę bać moich pomysłów, bo gdy wieczorem napomknęłam "a wiesz co sobie jeszcze zrobię?", usłyszałam tylko "nie wiem i nie chcę wiedzieć"
Tulipany były równie zadowolone ze słońca jak ja...

Hiacynty wciąż kwitną, ale żeby was już nimi nie zanudzać to będzie ich pożegnanie

Zakwitł ostatni narcyz, trzeba będzie dokupić

I takie tam...

Gdy skończyłam obsadzanie em mówi "idziemy teraz sprzątać do domu", ale chyba dobrze wiedział, że żadna siła nie jest w stanie zaciągnąć mnie do domu, bo wcale nie nalegając poszedł sam, a ja mogłam cały dzień robić to co lubię najbardziej
Tulipany były równie zadowolone ze słońca jak ja...

Hiacynty wciąż kwitną, ale żeby was już nimi nie zanudzać to będzie ich pożegnanie

Zakwitł ostatni narcyz, trzeba będzie dokupić

I takie tam...

Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Gosiu,piękne masz te tulipany ,narcyzy ,hiacynty,może w tym roku kupię coś cebulek ,jak się znowu zatracę na grzybach,to przyjdę oglądać do Ciebie,dobrze,że troszkę się pogoda poprawiła,pozdrawiam 
- TerDob

- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Małgosiu super że pogoda lepsza i że popracowałaś w ogrodzie . Skalniaczek piękny wyszedł
jak dużo kwiatuszków u Ciebie już kwitnie
u mnie zimniej albo przymarzły i teraz nie chcą zakwitnąć .
na cały tydzień 
jak dużo kwiatuszków u Ciebie już kwitnie
-
rikkuu
- 200p

- Od: 26 gru 2013, o 16:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Małgosiu, bardzo ciekawy pomysł miałaś z tym skalniakiem
Cieszę się, że w sobotę mogłaś intensywnie popracować w ogrodzie. Ja w sobotę poddałam się z pracami ogrodowymi, bo raz świeciło słońce, raz padał deszcz i non stop wiało, ale za to udało mi się odnowić drewniane nogi stołowe. Teraz został mi "tylko" do zrobienia blat
Wczoraj w końcu nie padało, więc żadna siła nie mogła powstrzymać mnie przed pracą w ogrodzie. W końcu udało mi się posadzić roślinki od ciebie
Uśmiałam się do łez, wyobrażając sobie minę twojego męża, kiedy chciałaś zdradzić mu swój nowy pomysł
Nie rozumiem, dlaczego nie chciał wiedzieć
Ja chciałabym wiedzieć
Słonecznej majówki ci życzę
Cieszę się, że w sobotę mogłaś intensywnie popracować w ogrodzie. Ja w sobotę poddałam się z pracami ogrodowymi, bo raz świeciło słońce, raz padał deszcz i non stop wiało, ale za to udało mi się odnowić drewniane nogi stołowe. Teraz został mi "tylko" do zrobienia blat
Uśmiałam się do łez, wyobrażając sobie minę twojego męża, kiedy chciałaś zdradzić mu swój nowy pomysł
Słonecznej majówki ci życzę
Ula
- Ola2310

- Od: 24 maja 2015, o 13:37
- Kontakt:
Małgoś to sobie użyłaś w ogrodzie.
A skalniaczek wyszedł ci super.
Dosyć tulipanów masz w ogrodzie. U mnie coś marnie w porównaniu z zeszłym rokiem. Te z tamtego sezonu coś marnie kwitną a nowe jeszcze w pąkach. Oj, twój eM nie wie co robi, nie chcąc wiedzieć co wymyśliłaś.... Może być w tym pomyśle uwzględniony i potem lekko się zdziwić.
Miłego majowego! 
Dosyć tulipanów masz w ogrodzie. U mnie coś marnie w porównaniu z zeszłym rokiem. Te z tamtego sezonu coś marnie kwitną a nowe jeszcze w pąkach. Oj, twój eM nie wie co robi, nie chcąc wiedzieć co wymyśliłaś.... Może być w tym pomyśle uwzględniony i potem lekko się zdziwić.
- ewelkacha88

- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Witaj Małgosiu
. Takie tamy i inne obrazki bardzo urocze
. Nie ma to jak słoneczko od razu rośliny weselsze
. Cieszę się, że miałaś w końcu słoneczko i sobie odbiłaś tą brzydką pogodę
. A mnie złapało choróbsko i z pracy na razie nici , taka to właśnie sprawiedliwość, za tą ładną pogodę , którą miałam mnie dorwała
. Fajny miałaś pomysł z tym skalniaczkiem
. Mój eM jak tylko słyszy o moich pomysłach to grzecznie przytakuje głową
. Pozdrawiam i słoneczka Ci życzę
.
- kasia100780

- Od: 31 lip 2014, o 16:39
Śliczne tulipanki, kocimiętka już Ci kwitnie
Skalniaczek bardzo fajny, jak rojniczki się rozrosną będzie super.
Skalniaczek bardzo fajny, jak rojniczki się rozrosną będzie super.
No cóż Twój małż, był na spalonym, sam musiał posprzątać dom, bo już wie, że nie ma wyboru.
Mój wręcz mi tylko potakuje a czasem sam z siebie pomoże, w domu jednak palcem nie tknie sprzątania za to gotuje.
Mój wręcz mi tylko potakuje a czasem sam z siebie pomoże, w domu jednak palcem nie tknie sprzątania za to gotuje.
- ewarost

- Od: 14 gru 2010, o 18:21
- Kontakt:
Małgosiu wiem co czułaś jak po takiej przerwie mogłaś pobuszować po ogrodzie
Kiatki prześlicznie ci kwitną ... wszystkie te takietam też piękne
... A skalniaczek bardzo oryginalny i świetnie się prezentuje
Mój M też nie chce słuchać moich pomysłów, ale jak przyjdzie co do czego to pomoże
Dla ciebie 
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
- Ann_85
- 1000p

- Od: 26 mar 2010, o 14:00
Małgosiu, pytalam o Xerxesa, bo u mnie w tym roku sprawa clematisow wygląda dziwnie. Właściwie myślałam, ze ze wszystkich,które mam, nie przetrwał tylko Błękitny Anioł (a tak obficie kwitl, mimo, ze pierwszoroczny!
), wszystkie inne puściły nowe przyrosty. Potem zaczęły się te mroźne noce i niektórym przyrosty pomarzły, zwłaszcza tym, które świeżo powychodzily od korzenia. No i po tych przymrozkach, mimo rozpoczęcia wcześniej wegetacji, teraz znaku życia nie dają ani Arabella, ani Rhapsody, ani Little Marmaid
Normalnie jestem zła, no żeby zimę przetrwały, a potem przymrozki nocne je zabiły?!
Jutro wstawię zdjęcia popcorn, bo już kwitną pełną gębą, to porownasz. Hmm... moim zdaniem sa podobne do Twoich. Dlaczego myslisz, ze Twoje są pomylone? Powinny byc jasne i takie wieloplatkowe, jak taki no... popcorn
Fajny pomysł z tym pniem
Normalnie jestem zła, no żeby zimę przetrwały, a potem przymrozki nocne je zabiły?!
Jutro wstawię zdjęcia popcorn, bo już kwitną pełną gębą, to porownasz. Hmm... moim zdaniem sa podobne do Twoich. Dlaczego myslisz, ze Twoje są pomylone? Powinny byc jasne i takie wieloplatkowe, jak taki no... popcorn
Fajny pomysł z tym pniem
- karolacha

- Od: 1 cze 2014, o 15:56
Nasi mężowie naprawdę mają czasem dosć , dlatego < nie wiem i nie chcę wiedzieć >
Ja to już nawet nie mówię na ten temat
Kupić coś owszem ,ale zrobić rabatę , otoczyć ją czymś--rzecz awykonalna dla mojego M . Dlatego nie mam rabat niczym otoczonych , bo sama nie nataskam kamienia czy coś innego
Ale masz klombik z pnia, aż dziwne ,ze tak symetryczne ułożył korzenie. Jak to zarośnie będzie super , juz jest super
Ale masz klombik z pnia, aż dziwne ,ze tak symetryczne ułożył korzenie. Jak to zarośnie będzie super , juz jest super
- Annes 77

- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Gosiu ale przyjemnie spędziłaś czas w sobotę
Tulipany masz extra odmiany i wszystkie pamiętasz.
Skalniaczek wyszedł ciekawie,jesteś aktywna,a ja jakoś mam mniej energii.Zawsze w maju już miałam na balkonie pelargonie,a teraz nawet nie mam jeszcze kupione.Kiedy będzie ocieplenie?
Pozdrawiam
Skalniaczek wyszedł ciekawie,jesteś aktywna,a ja jakoś mam mniej energii.Zawsze w maju już miałam na balkonie pelargonie,a teraz nawet nie mam jeszcze kupione.Kiedy będzie ocieplenie?
Pozdrawiam