Nasze 1500 m2 - cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Nasze 1500 m2 - cz.2

Post »

U mnie też dzisiaj nie padało - nareszcie :D
A jak u Ciebie ??
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Małgosiu tulipan Flaming Purissima przecudny, ;:oj miałam ale gryzonie się pożywiły. ;:134 Exotic są wspaniałe, ;:108 swoje dziś ścięłam po trzech tygodniach kwitnienia. Niech już tylko ciepło gości w twoim ogrodzie. ;:3 :wit
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Ewuniu ewarm no właśnie dla tego zapachu go kupiłam ;:173 Magnolii bardzo szkoda, one tak cudnie kwitną. Miejmy nadzieję, że najgorsze za nami, choć w tym roku pogoda raczej mnie nie zaskoczy...

Tereniu u mnie tez wreszcie przestało padać ;:138 Nie mogłam uwierzyć po przebudzeniu, że nie słychać deszczu, aż czym prędzej do okna podeszłam, żeby sprawdzić :D

Martusiu mam cichutką nadzieję, że tym kupionym narcyzom i u mnie się spodoba... Póki co postawiłam sobie na stoliku na tarasie i wącham, gdy tylko przechodzę obok :lol:

Dominisiu żagwin to jeszcze pozostałość po okresie "każdy niebieski kwiatek jest cudny" ;:306 Ciągnęło mnie do tego koloru jak sroczkę do świecidełek. Rozchodnik nazywa się mirtowaty, łodygi ma całkiem długie, ale póki co pokłada się po ziemi...

Justynko aż się zaczerwieniłam od tylu pochwał :oops: Cieszę się ogromnie, że jesteś zadowolona ;:138 Niech ci wszystko ładnie rośnie.

Ewelinko słońce chyba czyta forum, bo wreszcie przyszło ;:138 Całą sobotę mogłam sobie gmerać w ogrodzie, więc znów jestem happy :lol: Też lubię te kolorowe poduchy, dlatego wciąż dokupuję, chociaż już nie mam gdzie upychać...

Ewuniu ewarost ten narcyz taki w sumie skromniutki w porównaniu do kolegów, ale i tak go wszyscy kochamy, prawda? Przy każdych zakupach cebulowych zwracałam uwagę czy go nie mają, a tymczasem stał sobie spokojnie na targu i czekał na mnie ;:173 Mam nadzieję, że ze mną zostanie.

Alu oczywiście, że widziałam i po cichutku zazdrościłam :wink:

Aguś myślałam, że jestem jakaś dziwna, bo jaram się starym skromniutkim narcyzem, podczas gdy dziewczyny tyle piękności pokazują w swoich ogrodach :wink: Miło mi bardzo, że ma on wiele innych miłośniczek :D

Joasiu to bardzo stara odmiana, więc możliwe, że obiekt moich westchnień trafił ci się fuksem :wink: Wąchałaś go kiedyś? Ja uwielbiam jego zapach ;:173 Poduszkowce i ja lubię ;:108

Olu miałam ;:3 ;:138 Aż trudno mi było w to uwierzyć, bo dzień wcześniej deszcz zapowiadali w całej Polsce...

Soniu Exotic to twoja zasługa, pamiętasz pewnie jak całą zeszłą wiosnę zachwycałam się twoimi :D Z każdym dniem jestem nimi bardziej zauroczona, zwłaszcza, gdy przypomnę sobie jaki start miały... Lepiej niech gryzonie trzymają się z daleka, bo oskalpuję żywcem, mimo że raczej pokojowo nastawiona jestem ;:224
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Jak już pisałam wcześniej w sobotę wreszcie przestało padać i po całym tygodniu nieustannego deszczu pokazało się ;:3 Wybór zajęcia był więc raczej oczywisty ;:224 Przy pomocy ema udalo się wreszcie zrobić mini skalniaczek z pnia drzewa, który wypatrzyłam sobie już dawno. Obsadziłam rojniczkami, którym nie było zbyt dobrze w łezce między kostką, po zimie stała tam woda co wcale im się nie podobało ;:222
Obrazek

Obrazek

Gdy skończyłam obsadzanie em mówi "idziemy teraz sprzątać do domu", ale chyba dobrze wiedział, że żadna siła nie jest w stanie zaciągnąć mnie do domu, bo wcale nie nalegając poszedł sam, a ja mogłam cały dzień robić to co lubię najbardziej :tan Coś mi się wydaje, że już zaczyna się trochę bać moich pomysłów, bo gdy wieczorem napomknęłam "a wiesz co sobie jeszcze zrobię?", usłyszałam tylko "nie wiem i nie chcę wiedzieć" ;:306

Tulipany były równie zadowolone ze słońca jak ja...
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Hiacynty wciąż kwitną, ale żeby was już nimi nie zanudzać to będzie ich pożegnanie :wit
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Zakwitł ostatni narcyz, trzeba będzie dokupić ;:224
Obrazek

Obrazek

I takie tam...
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Gosiu,piękne masz te tulipany ,narcyzy ,hiacynty,może w tym roku kupię coś cebulek ,jak się znowu zatracę na grzybach,to przyjdę oglądać do Ciebie,dobrze,że troszkę się pogoda poprawiła,pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Małgosiu super że pogoda lepsza i że popracowałaś w ogrodzie . Skalniaczek piękny wyszedł ;:333
jak dużo kwiatuszków u Ciebie już kwitnie ;:oj ;:oj u mnie zimniej albo przymarzły i teraz nie chcą zakwitnąć .
;:3 ;:3 na cały tydzień ;:196
rikkuu
200p
200p
Od: 26 gru 2013, o 16:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Małgosiu, bardzo ciekawy pomysł miałaś z tym skalniakiem ;:63
Cieszę się, że w sobotę mogłaś intensywnie popracować w ogrodzie. Ja w sobotę poddałam się z pracami ogrodowymi, bo raz świeciło słońce, raz padał deszcz i non stop wiało, ale za to udało mi się odnowić drewniane nogi stołowe. Teraz został mi "tylko" do zrobienia blat ;:224 Wczoraj w końcu nie padało, więc żadna siła nie mogła powstrzymać mnie przed pracą w ogrodzie. W końcu udało mi się posadzić roślinki od ciebie :heja
Uśmiałam się do łez, wyobrażając sobie minę twojego męża, kiedy chciałaś zdradzić mu swój nowy pomysł :;230 Nie rozumiem, dlaczego nie chciał wiedzieć :;230 ;:306 Ja chciałabym wiedzieć ;:215
Słonecznej majówki ci życzę ;:3
Ula
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Małgoś to sobie użyłaś w ogrodzie. ;:108 A skalniaczek wyszedł ci super.
Dosyć tulipanów masz w ogrodzie. U mnie coś marnie w porównaniu z zeszłym rokiem. Te z tamtego sezonu coś marnie kwitną a nowe jeszcze w pąkach. Oj, twój eM nie wie co robi, nie chcąc wiedzieć co wymyśliłaś.... Może być w tym pomyśle uwzględniony i potem lekko się zdziwić. ;:306 Miłego majowego! ;:215
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Małgosiu :wit . Takie tamy i inne obrazki bardzo urocze ;:138 . Nie ma to jak słoneczko od razu rośliny weselsze ;:333 . Cieszę się, że miałaś w końcu słoneczko i sobie odbiłaś tą brzydką pogodę ;:333 . A mnie złapało choróbsko i z pracy na razie nici , taka to właśnie sprawiedliwość, za tą ładną pogodę , którą miałam mnie dorwała :lol: . Fajny miałaś pomysł z tym skalniaczkiem ;:108 . Mój eM jak tylko słyszy o moich pomysłach to grzecznie przytakuje głową ;:306 . Pozdrawiam i słoneczka Ci życzę :wit .
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39

Post »

Śliczne tulipanki, kocimiętka już Ci kwitnie ;:oj
Skalniaczek bardzo fajny, jak rojniczki się rozrosną będzie super.
Awatar użytkownika
ewarm
500p
500p
Od: 3 paź 2010, o 23:53

Post »

No cóż Twój małż, był na spalonym, sam musiał posprzątać dom, bo już wie, że nie ma wyboru.
Mój wręcz mi tylko potakuje a czasem sam z siebie pomoże, w domu jednak palcem nie tknie sprzątania za to gotuje.
Pozdrawiam.
ewa
Wyczekiwany ogród
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Małgosiu wiem co czułaś jak po takiej przerwie mogłaś pobuszować po ogrodzie :D Kiatki prześlicznie ci kwitną ... wszystkie te takietam też piękne ;:215 ... A skalniaczek bardzo oryginalny i świetnie się prezentuje ;:333 Mój M też nie chce słuchać moich pomysłów, ale jak przyjdzie co do czego to pomoże :lol: Dla ciebie ;:3
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
Ann_85
1000p
1000p
Od: 26 mar 2010, o 14:00

Post »

Małgosiu, pytalam o Xerxesa, bo u mnie w tym roku sprawa clematisow wygląda dziwnie. Właściwie myślałam, ze ze wszystkich,które mam, nie przetrwał tylko Błękitny Anioł (a tak obficie kwitl, mimo, ze pierwszoroczny! :roll: ), wszystkie inne puściły nowe przyrosty. Potem zaczęły się te mroźne noce i niektórym przyrosty pomarzły, zwłaszcza tym, które świeżo powychodzily od korzenia. No i po tych przymrozkach, mimo rozpoczęcia wcześniej wegetacji, teraz znaku życia nie dają ani Arabella, ani Rhapsody, ani Little Marmaid ;:144

Normalnie jestem zła, no żeby zimę przetrwały, a potem przymrozki nocne je zabiły?! ;:120

Jutro wstawię zdjęcia popcorn, bo już kwitną pełną gębą, to porownasz. Hmm... moim zdaniem sa podobne do Twoich. Dlaczego myslisz, ze Twoje są pomylone? Powinny byc jasne i takie wieloplatkowe, jak taki no... popcorn :wink:

Fajny pomysł z tym pniem ;:333
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

Nasi mężowie naprawdę mają czasem dosć , dlatego < nie wiem i nie chcę wiedzieć > ;:306 Ja to już nawet nie mówię na ten temat :wink: Kupić coś owszem ,ale zrobić rabatę , otoczyć ją czymś--rzecz awykonalna dla mojego M . Dlatego nie mam rabat niczym otoczonych , bo sama nie nataskam kamienia czy coś innego ;:306
Ale masz klombik z pnia, aż dziwne ,ze tak symetryczne ułożył korzenie. Jak to zarośnie będzie super , juz jest super ;:63
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Gosiu ale przyjemnie spędziłaś czas w sobotę :uszy Tulipany masz extra odmiany i wszystkie pamiętasz.
Skalniaczek wyszedł ciekawie,jesteś aktywna,a ja jakoś mam mniej energii.Zawsze w maju już miałam na balkonie pelargonie,a teraz nawet nie mam jeszcze kupione.Kiedy będzie ocieplenie? ;:3

Pozdrawiam :wit
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”